Kisfiam tanulási nehézségekkel küzd, diszlexia diszgráphia, mit tegyek ha az iskola nem segít kellőképpen? (tudásbázis)
Nem konkrétan a te dolgoddal kapcsolatban irtam a hókuszpókuszt.Bevallom rossz passzban voltam ép,nem is az aktuálisan írónak szolt....csak sokszor van hogy valaki tanácsot kér és beir valaki hogy irj nekem és megoldom minden gondod bajod...nem próbáltam ki hogy konkrétan ő ilyen lenne e....A kinezológiárol pontos dolgokat nem tudok,de arrol is szeretnek sarlatánok is papolni,azt viszont már érzékeltem:(
Valamint gyulladás kezelésében jobban bízok benne mint mondjuk egy itt irt problémák egikében...bár bevallom örülnék ha mondjuk mi lennénk az ellenpélda:)
Elnézést ha megbántottalak
Reméltem is!
A hókusz-pókuszról annyit: én is tanultam 1-2 ilyen "dolgot". A saját gyerekemen is alkalmaztam és lement a fájó gyulladás kb. fél óra alatt. Az egyik módszert orvostól tanultam.
Az jó ha tudod kihez fordulhatsz!
Én nem egyszerűen a hitről írtam!
A gyógyulásban való hit és az érte keményen végzett "munka" a lényeg.
Az ember a munkáját és az egyszerű főzést is akkor tudja jól megcsinálni, ha el is hiszi, hogy az jó lesz. Amit jól akarunk csinálni, abban hiszünk is és mindent meg is teszünk érte. Szerintem.
nem tudom én az effélékben nem mondom hogy nem hiszek,csak fenntartással kezelem hogy diplomatikus legyek....
logopédus nem ajánlja fel véletlenül a segitségét?Most egy ilyen klasszikus megoldásnak jobban örülnék:)
Szerettem volna bemásolni egy nagyon érdekes megtörtént esetet, de a honlapon már nincs meg.Valahogy így szól:
Idős, egyetememen tanító doki agyvérzést kapott és teljesen lebénult, beszélni sem tudott. A fia aki szintén doki "megbeszélte" vele,hogy talpra állítja, ha segít benne és teljesen együttműködik.
Hónapok alatt fel is épült. Úgy kezdett mindent mint egy kisbaba. Annyira helyrejött, hogy ismét taníthatott. Amikor sokkal később meghalt,megnézték az agyát. Teljesen megdöbbentek, ugyanis az agy nagy része el volt roncsolódva! Orvosi szemszögből nem is épülhetett volna fel. A saját küzdelme és fia segítsége révén neki mégis sikerült. Ez ugye egyáltalán nem csoda, de végtelen türelem, kitartás és a gyógyulásba vetett hit kell hozzá.
Ezt a történetet agykontrollos hírlevélben kaptam valaha de sajnos nem másoltam ki így eltűnt. Már sok ilyet olvastam ,hallottam, láttam. Úgyhogy nektek is ezt tudom javasolni, ne adjátok fel!
Tudom milyen nehéz, mert gyakorlatilag az ember teljesen magára marad.Én sokféle masszázst megtanultam és csak ajánlani tudom nektek is. A lábmasszázs és a thai masszázs is tökéletes. Érdemes megtanulni, mert különben nagyon drága. Teljesen hatásos!
Már nagyon sok ismerősnek segített ez a két könyv és érdemes érdeklődni egy jó kineziológusnál is.
Akiknek ajánlottam és használt azok igazolt disz ez+ az-zal bajlódtak. Türelem az persze kell mint mindenhez...
Nem ügyetlen, hanem attól fél hogy kinevetik. Gyakorlás teszi a mestert!
Akkor nektek ezek a dolgok biztosan nagyon jók lennének!!
Persze,játékosan sokkal jobb mindent mi a napi gyakorlást is játékosan csináljuk,ha valamit un akkor váltunk és kedvvel csinálja többnyire.
A kineziológiáról csak hallottam, hogy használják ezekre a gondokra.
Az Észkerékkapcsoló alcíme: Az edukinesztetika alapjai
Ezeket a könyveket még1991 és 92-ben vettem az agykontroll irodában.
"Agyunk ugyan két agyféltekéből áll,de ez a kettő is egy agy. Ha összehangolt működésüket valami gátolja, akkor minden szorgalom és tehetség dacára sokkal nehezebben megy a tanulás."
Hát igen! Az a baj, hogy ezeket éppen azok nem olvassák , akikhez ezek a gyerekek segítségért mennek.
Sok egyszerű keresztező gyakorlat és egyéb van benne. Pl. jobb könyök - bal térd összeütése, keresztbelendítés.
Azért jó ha a gyerekek sokat másznak négykézláb, mert ez is egy összehangolás.
Szívesen.
Remélem hasznos is!
Ez az agyféltekéket hangolja össze.
Tulajdonképpen erre jó a kineziológia is.
Mielőbbi látványos javulást kívánok!
Dr Paul E Dennison:Észkapcsoló agytorna
Észkerékkapcsoló
Sok mozgás gyakorlattal. Én a gyerekeimnek vettem, igaz nem volt tanulási gondjuk, de az is lehet, hogy megelőztük?! :o(
Teljesen mindegy, nagyon szerették.
Egy próbát megér.
Én ezért tartok attol hogy azt szajkózzák hogy majd kap kedvezményeket,de aggódjak...én nem kedvezményt akarok ha nem muszáj hanem fejlesztést!!!!
Úgy értem ha gond van akkor persze elfogadom,de ha minden másban a koránál magasabb jobb,csak nálunk a beszéddel van baj,e kezdjen azonnal hátrányokkal ha a szakember szerint is behozható lenne ilyen intelligenciaszintnél nagyon hamar...de én ehhez kevés vagyok:(.Nálunk nincs iskola csak a hagyományos:(
További ajánlott fórumok:
- Csak vidámságot akarok, és ez csak úgy működik, ha mindenki kellőképpen hülye!:-)))
- Ti mennyi pénzből éltek havonta és hogyan viselitek az esetleges pénzügyi nehézségeket?
- A nehézségek ellenére is le lehet fogyni
- Nektek is nehézséget jelent reggelente a tükörbe nézni/kilépni az utcára?
- Végkép elkeseredve, avagy hogyan tovább a nehézségekből
- Mosási nehézségek...