Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kisfiam mozgása visszafejlődött fórum

Kisfiam mozgása visszafejlődött (beszélgetés)

1 2
20. angelic smile (válaszként erre: 19. - Anya4005)
2014. okt. 21. 11:35

Drága anya4005!

Te már aztán igazán tudhatnád, hogy a kioktató hangnem messze áll tőlem én inkább védem a gyengébbet és kiállok azokért, akik nem mernek vagy nem tudnak magukért. De ha mégsem jut eszedbe, akkor csak lazán olvass vissza kérlek! :)

Eszem ágában sincs senkit kioktatni, viszont inkább nem ennék, de a gyerekemet akkor is elvinném magándokihoz, mert lehet, hogy az a pár nap is számít. Márpedig itt már ugye nem pár napról beszélünk, tekintve, hogy a fórumindító azt írta pár hete-hónapja vette észre a változást. A magánrendelés nem kerül 100 ezerbe, nem is tudom, honnan vetted ezt a vad számot. De lehet, hogy a fórumindítónak kell egy kis lökés, hogy meginduljon, talán azért írt ide.

És azt se felejtsük el, hogy volt már olyan a történelemben nem is egyszer, amikor azt mondták egy páciensnek, hogy ha pár nappal hamarabb jött volna...

19. anya4005 (válaszként erre: 16. - Angelic smile)
2014. okt. 21. 11:20

Persze,hogy a gyerekre nem szabad sajnálni a pénzt,de ha az a kérdés,hogy magándoki vagy kaja,te mit választanál? Nem fizeted be a csekket,az csak gyűlik,és a kórházból,a magándoki kezei alól a gyerek egy villany,fütés nélküli lakásba mehet haza.

Sajnos nem mindenkinek van 100 ezre gyorsba,hogy azonnal intézkedjen!

Nem tudom,hogy a kérdéses család hogy áll,de lehet szépen megfogalmazott tanácsot adni,és lehet kioktató hangnemben még egyet rúgni...

18. angelic smile (válaszként erre: 17. - Cimoka)
2014. okt. 21. 11:16

Azt írja, hogy pár hete-hónapja. Én ezért gondoltam azt, hogy biztos nem tegnap kért időpontot. Igazad van, ez csak következtetés a részemről.

Nem szabad semmit figyelmen kívül hagyni, ha úgy éreztem, hogy van valami a gyerkőcökkel, én azonnal léptem. Kit érdekel, mit gondolnak rólam, hogy nagyon aggódó vagyok, stb. A gyerekeimért én vagyok a felelős.

Nekem szerencsém van, mert anyukám orvos (igaz pszichológus), de nagy az ismeretségi köre.

Kedves fórumindító! Ne tétovázz, ne várj! Menj és derítsd ki, ki az, aki továbbküldi majd a kórházon belül a gyermekedet további vizsgálatokra (megmondják, ha felhívod telefonon a kórházat) és menj el hozzá maszek úton. Biztos, hogy van magánrendelője. Az pedig külön jó, hogy ha már elő vagytok jegyeztetve.

Kívánom, hogy ne legyen semmi, egészséges legyen a kicsi!

17. cimoka
2014. okt. 21. 10:52

Azt nem olvastam sehol, hogy 1-1,5 hónappal későbbre kapott időpontot az anyuka, bár tény, hogy nov. 5.-e csak 2 hét múlva lesz...

Ha az én gyerekemről lenne szó, tuti addig mennék, míg sos-ben rá nem néz egy szakorvos. Mondjuk én márnyakig benne vagyok a témában, tudom, kihez kellene fordulni, de egy olyan Anyukának, aki most találkozik először ilyen jellegű problémával, nem lehet könnyű. Tudom, az én Anyukámat is hányszor leráztás a dokik anno, hogy értse már meg, nincs ennek a gyereknek semmi baja!!! És hiába érezte, hogy ez nem igaz, a nagyokosok mégis meg tudták győzni ideig óráig...

Úgyhogy kedves buborka, ha szükséged van segítségre, akár most, akár később, keress bátran (privátban is) és megteszek mindent, amit tudok! :)

2014. okt. 21. 08:50

Én azért ennyire nem vagyok nyugodt, ha a gyerekről van szó. Ami az egészségügyben most folyik, az katasztrofa. Gyerekről van szó, tehát ha akarták volna, akkor már előrevették volna és nem 1-1,5 hónappal későbbre adnak időpontot.

Igen, én is úgy gondolom, hogy olyanhoz érdemes menni, aki a kórházban a vizsgálatok elvégzését meg tudja sürgetni. A gyerekre pedig nem szabad sajnálni a pénzt.

15. cimoka (válaszként erre: 14. - Anya4005)
2014. okt. 21. 08:08

Teljesen igazad van, ránézésre úgysem tud egy neurológus sem diagnózist mondani. Ilyen-olyan vizsgálatok tuti kellenek majd.

Engem pl. azonnal befektettek a kórházba, s egy hét alatt minden elképzelhető vizsgálatot megcsináltak (ENG, EMG, MRI meg még egy csomó minden, aminek a nevét se tudom...)

Esetleg akkor van értelme a magánrendelésnek, ha a doki meg tudja sürgetni a vizsgálatokat, s nem kell heteket várni rájuk. De szerintem gyerekek esetében gyorsabban pörög a rendszer...

14. anya4005 (válaszként erre: 12. - Angelic smile)
2014. okt. 20. 22:10

Jajj,hát biztos rohannának magánhoz,ha lenne rá lehetőség...

Amúgy én csak egy sima emlőUh-ra voltam hivatott.és az is 16ezer. Gondolom,egy teljes neurologiai kivizsgálás nem áll meg ennyinél.

13. angelic smile (válaszként erre: 12. - Angelic smile)
2014. okt. 20. 12:11
*maszek úton
12. angelic smile (válaszként erre: 3. - 9a60ea7308)
2014. okt. 20. 12:10
Ne haragudj, hogy megkérdezem, de miért nem kerestek fel maszakul egy neurológust? Lehet, hogy pár nap is sokat számít, ezen kívül már te is tudnád, mi a helyzet és nem idegeskednél, ami érthető módon a gyerekre is átragad. :(
11. 9a60ea7308 (válaszként erre: 10. - Anya4005)
2014. okt. 20. 10:43
Köszönöm aranyos vagy
10. anya4005 (válaszként erre: 5. - 9a60ea7308)
2014. okt. 20. 10:34
Baccus! Nem írigyellek! Sajnos okosat nem tudok írni,de nagyon szorítok,hogy ne legyen komoly!
9. 9a60ea7308 (válaszként erre: 8. - Cimoka)
2014. okt. 20. 10:02
Köszönöm
2014. okt. 20. 09:55

Sajnos semmi megnyugtatót nem fogunk tudni írni Neked. Számos olyan betegság van, ami ezt okozhatja és sajnos hatékonyan nem is tud segíteni az orvostudomány... Gyógytorna, sok "úszás", mert a vízben könnyebb mozogni.

Nekem 14 éves koromban jelentkeztek az első tünetek, SMA-t állapítottak meg. Kívánom, hogy nálatok valami banális oka legyen a kisfiad panaszainak!

2014. okt. 20. 09:50
Először meg kell várni legalább a neurologiai szakvéleményt hogy mi a helyzet ,azt elmondom a gyogypedagogusunknak és ő küld tovább a fejlesztőbe vagy ahová kell,köszönöm hogy irsz a tanitványodnál pontosan hogy kezdödött vagy mi volt?Remélem nálunk ez nincs,elmondom majd ott hogy májusban két hétig tarto 40 fokos láza volt ,nem e az huzodott rá az izomzatára
6. zebracsikó (válaszként erre: 5. - 9a60ea7308)
2014. okt. 20. 09:46

Mit mond a gyógypedagógus?

SZomatopedagógust kéne megkeresnetek, ők foglalkoznak hasonló esetekkel (az én említett tanítványommal is)

Nincs valami mozgásfejlesztő intézet a közeletekben? Vagy ha budapestiek vagytok, akkor a Mexikói úti Mozgásjavítót kéne megkeresned, hátha tudnának segíteni

5. 9a60ea7308 (válaszként erre: 4. - Zebracsikó)
2014. okt. 20. 09:43
Szia ezt a betegséget találtam erre a tünetekre a neten amit irtál,azota se éjjelem se nappalom.Nem mondja hogy fáj valamilye kérdezem pedig,azt látom rajta hogy nagyon ideges mert érzi ezt ,amit eddig tudott most nem tudja és sír és mondja hogy anya nem tudom,megőrülünk már egyszerüen nem értem mert nyáron még semmi baj nem volt ,elég csámpán futott azt ennyi de sose kellett hozzá ugrálnom a mászokán meg semmi ,mindig dícsértek hogy milyen ügyesen mászik egyedül ,olyan büszke voltam,most ááá nem tud ,nagyon félek .Nem volt ilyen a családban.Nem tudom mire véljem ezt a hirtelen változást .
4. zebracsikó (válaszként erre: 3. - 9a60ea7308)
2014. okt. 20. 09:33

Tényleg tapasztalatra van szükséged?

Hát, nekem nem sok jó van. Egyik kis tanítványomnál volt ilyen, sajnos progresszív folyamattal, mára tolószékes, 10 éves..

DE sokféle ilyen betegség van, bízz abban, hogy "csak" valami ízületi gyulladás vagy hasonló.

Nincsenek fájdalmai?

A családban nem volt hasonló betegég?

3. 9a60ea7308 (válaszként erre: 2. - 2d79bd3a19)
2014. okt. 20. 09:27
Már van kérve időpont november eleje neurologia vége meg ortopédia,ennyi eszem nekem is van,és tartjuk a kapcsolatot egy gyogypedagogussal ,csak mivel nem tudom mitől van ez hirtelen és mint anyának messze van a nov 5 igy gondoltam hátha van hasonlo valaki.
2. 2d79bd3a19 (válaszként erre: 1. - 9a60ea7308)
2014. okt. 20. 09:18
Gyermekneurológiai szakrendelést keressétek fel.
2014. okt. 20. 09:17
Kedves anyukák azok jelentkezését várom akikkel hasonlo megtörtént vagy csak tud tanácsot adni.3 éves lesz nov.-be a kisfiam és pár hete-honapja szo szerint visszafejlődtt a mozgása ,segíteni kell neki lépcsőzni,mászokázni eddig egyedül tudott mindent mát 1,5 évesen .Állandoan elesik,ülve is és állva is imbolyog .Tapasztalatok esetleg?
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook