Kisebbik gyerekek (beszélgetés)
mi az hogy tökéletes?
Én sosem értettem igazán, mert szerintem ez teljesen viszonylagos szó
morca szerintem nagyon jól megtaláltad az egyensúlyt :)
gratula
Judit hát te is szinte egyedül vagy...
hát igen ez érdekes:)
itt is kéne olyan műsor, ahol apát egyedül hadják a gyerekekkel :)
egyedül vagyok a gyermekemmel, mert elváltam, de ez egy hosszú történet.
Igen sokszor nekem is kevés a 24 óra:)
de néha meg jó hogy végre véget ért:)
:) mindent nem lehet egyszerre tökéletesen megcsinálni.. :) de én is menet közben amit tudok megcsinálok.. :)
én is éjjel teregetek, vasalok, néha még felmosok.
Fórumozni úgy szoktam, hogy viszem magammal a netbook-ot oda ahol dolgomvan, jövet-menet beleolvalos-beleírok. Most épp ruhákat hajtogatok...
dehogy.. :)))) sosem érem utol magam.. :) sok mindent késő este csinálok meg amikor már alszanak.. :) de az elsők mindig ők :) ami marad, igyekszem este befejezni.. :)
éd mindent meg tudsz csinálni úgy ahogy szeretnéd?
aranyos vagy.. :) sok mindenbe bevonom őket, amennyire csak lehet.. :) ez is könnyítés pl a házimunkánál, olyan szempontból, hogy amíg ügyeskednek valamivel, addig én gyorsan megcsinálok amit csak tudok.. :) persze az elején amíg kisebbek bonyolult, de ahogy nagyobbak lesznek, egyre több mindenben besegítenek és ami a legjobb, hogy szívesen teszik, mert ez is játék, kihívás.. :) és közben rengeteget tanulnak úgy, hogy észre sem veszik.. :)
tudom ám miről beszélsz.. én is mindig rohanásban vagyok..
remélem nálunk is így lesz
igazán szerencsések vagytok! De tudom ám, hogy ez messze áll a szerencsétől, ezért tenni kell. Úgyhogy minden elismerésem.
igyekszem nagyon mindent megoldani: legyen finom ebéd, aránylag rendezett tiszta ház és udvar, tiszta ruha (ami között hétről hétre kevesebb amit vasalni kell ;-) ), eljussunk játszótérre és amit tudok segítsek a férjemnek (én neki...) és végül lóti-futi az egész nap. Apa meg nem érti miért vagyok ideges este mire ő hazaér...
meg szabad kérdeznem, hogy hogy magányos vagy?
igen-igen, de még meg kell csinálni ezt-azt, a kicsit pont tisztába kell tenni, a nagy épp kiborított valamit, stb..., aztán jéééé már dél van, gyorsan együnk valamit, aztán megint minden közbejön, már fél kettő, tessék gyorsan aludni és így tovább....
még valami eszembe jutott.. :) azáltal, hogy sokat játszunk együtt, nagyon kötődnek egymáshoz, figyelnek egymásra és vigyáznak is egymásra, szóval igazán jó tesók.. :)
nem tudom, hogy igaz-e.. :) én nem éreztem így sosem.. valahogy mindig megoldottuk.. :)
hát nem tudom nekem az egy gyerek is túlélés, így magányosan...
legalábbis idáig annak tünt...
egyébként ha tudod másként kéne akkor ne stresszelj rajta hanem tedd ahogy neked jó...
szia.. :) semmiképpen ne görcsölj, mert az a gyerekekre is hatással van, akármennyire is próbálod esetleg palástolni.. én is vívódtam ilyesmivel anno, de aztán rájöttem, hogy nekem kell rugalmasnak lennem, mert a gyerekek alapból nagyon rugalmasak.. :))) a lényeg szerintem, hogy nem lehet "ugyanúgy" foglalkozni két gyerekkel, mint amíg csak egy volt.. a megváltozott helyzet miatt a második baba, már nem ugyanazokat az ingereket kapja, de attól még kap eleget mert ott van pluszban a tesó is.. :) arról nem beszélve, hogy más személyiségek, más igények.. és persze az igényeik is hónapról hónapra változnak, hiszen nagyon gyorsan fejlődnek.. sokszor járok úgy, hogy mire bevezetek egy működő "rendszert" (akár a "foglalkozással" kapcsolatban), addigra fejlődnek annyit, hogy törhetem újra a fejem.. :) ami nekem bevált, hogy figyelem őket és az adott pillanathoz mérten próbálom a lehető leginkább összehangolni a játékainkat úgy, hogy mindenkét fiam találjon benne valami számára is érdekes elfoglaltságot, így mindkettőjükre tudok egyszerre koncentrálni.. :) (többnyire) :D
van aki azt mondja, hogy két gyerekkel az első évet túlélni kell
Igaz ez???
De jó, hogy már 8 hónapon túlvagyok....
köszike!
Azzal tisztában vagyok, hogy azzal tenném a legtöbbet a családomért ha kevesebbet stresszelnék.
De mi a jobb? Észreveszem, hogy mit szeretnék másképp csinálni, de még többet idegeskedek, hogy úgy tudjam csinálni, vagy inkább hagyom az egészet
azzal a tudattal, hogy majd erre is sor kerül?
ez mind normális...
csak vedd észre örülj, hogy észrevetted és változtass úgy, hogy te jól érezd magad közben...
ez átragad a környezetedre is :)
és ők is másképp reagálnak majd:)
örülj neki, hogy rájöttél :)
pótold a jóérzésed :)
az a gondom, hogy a nagynak babakorában minden tevékenységhez énekeltem, mondókáztam, minden nap tornáztattam stb... A kicsinek ha nagyritkán énekelünk, 2 perc múlva Anna közli, hogy most már hagyjuk abba mert elfáradt, akkor tornázattam amikor napok óta nem kailt. A naggyal peig mostanában sokat morgok, mindenben sürgetem szegényt (komolyan, még a kakilásban is ha nyafizik a kicsi). Lassan már saját magamra megmondhatom, hogy "milyen az ilyennek gyerek". Pedig estére lóg a nyelvem rendesen. Én vagyk túl ügyetlen vagy nem kéne ebből ekkora ügyet csinálnom? Reménykedem, hogy ez csak átmeneti.
különben rájöttem, hogy a naggyal sem foglalkozom annyit mint régen. Pl: a meseolvasás mostanság elmaradt, pedig régen mindig olvastunk evésnél és alvás előtt. Most meg hetek óta nem vettünk elő egy mesekönyvet sem.
Olyan lelkifurdim van ilyenkor amikor rádöbbenek ilyenekre
az biztos, hihetetlen, hogy mennyibe kerül egy családi kirándulás.
csak nekem hiányzik a nagyobb szabadság, kirándulás terén...:S
de há az anyagiak rengeteget számítanak
a gyerekeknek az is sokat jelent
nekem szinte csak ezekre van módom, anyagi okok miatt.
Margitsziget, Gellért hegy és Jánoshegy ezek akkor ha van egy kicsit nagyobb keret, egyébként marad a környékünk :S
persze, csak akkor másabbak a csavizások. Olyankor játszóterezünk meg ilyesmi. Mindig tudnék itthon mit csinálni, de nem akarom, hogy nekik abból álljon csak a napjuk, hogy nézik ahogy pörgök. Most is indulunk levegőzni, úgyhogy búcsúzom is.
ha nincs itthon a párod akkor is mentek csavizni?
szia! köszi, a hétvégén nem agyaltam ezen szerencsére. Ilyenkor itthon van apa (most még, aztán pár hét és ilyenkor sem) úgyhogy csaviztunk, mamáztunk, stb...
További ajánlott fórumok: