Kinek melyik keresztnév tetszik nagyon, és melyik nagyon nem? (beszélgetés)
Lánynév: Veronika, Gabriella
Fiú: Bence
Az emberek egy része a divat után megy,
másik része a szülei nevét adja, mert ő is ezt kapta,
a harmadik része ami neki tetszik éppen.
Például a nagyszüleim még a királyok és királynők neve után adták a gyerekek neveit.
Változik a világ, de azokat az idegen neveket, amik távol állnak tőlünk, valahogy furának hallom, hogy Horváth Dzsesszika, főleg magyarosan írva. Netán Tóth Giuseppe, és társai.
A Bence keresztnévért azért állok ki, mert ezelőtt negyven évvel, háború óta az első Bence, ahol a fiam született, Ő volt, nem én mondom, a nővérek mondták.
Gyakorlatilag ez a név a háború után, szinte fekelistás volt, mondhatnám.
Hogy azóta miért lett kedvenc, ki tudja?
Nagyon sok név van, ami tetszik és talán még ennél is több, ami nem :D És ha azt elkezdeném felsorolni, kiakadna a Hoxa :D Gondolok itt a nagyon új és iszonyat furcsa nevekre... Nem a Milán, meg Noel, meg Mira és társaira, mert ezek szépek, csak túlságosan tucat lett sajnos... :/ Az olyanokra gondolok, mint Ixion, Abbás, Dzsingisz, Osszián (bár párom kedvenc együttese :D), Sólyom (ismerek ilyen nevű kisfiút, de furcsának találom), Fahéj, Imodzsen, Szolanzs (bár nagyon szép Solange formában :)) és napestig sorolhatnám :D :D Annyira röhejes nevek vannak, hogy az hihetetlen. Mondom ezt úgy, hogy nem szeretnék senkit megbántani, akinek esetleg ezek tetszenek, szíve joga :)
Ami viszont tetszik:
fiú:
Bence (lehet, hogy elcsépelt, de szerintem nagyon szép :))
Günter (eszembe nem jutna így elnevezni a gyerekem, de annyira király név :D)
Norbert (így fogják egyszer hívni a kisfiúnkat :))
Imre (oviban dolgoztam, és inkább az Imike tetszett meg, meg az Imkó :D :D)
Dorián (nagyon sokáig tetszett, most már annyira nem, de még mindig szépnek tartom :))
Viktor
Áron (barátkozok vele, eddig nem igazán tetszett :))
Marci (sajnos se a Márton, se a Marcell nem igazán tetszik, csak a Marci :D)
Alex
Dimitrij (hasonlóan érzek, mint a Günternél :D)
lány:
Zoé (így fogják hívni egyszer a kislányunkat :))
Emma (nagymamám után ^_^)
Anna (személyes kedvencem, és minden olyan név, ami Annával kezdődik, leginkább az Annabella :))
Emmaróza (ezt nemrég fedeztem fel, iszonyatosan megtetszett :))
Kitti
Daniella (még ált.sulis koromban ismertem egy ilyen nevű lányt, akinek gyönyörű hosszú, göndör haja volt :))
Viktória
Brigitta
Dorottya (se a Dóri, se a Dóra becézése nem fogott meg túlzottan, bár akkor már inkább Dóra :))
Alexa
Tatjana (úgy vagyok vele, mint a Günterrel :D)
Nina
Elena
Hirtelen ezek jutottak eszembe :D Amúgy nagyon tetszenek az oroszos, illetve a franciás nevek, de nem hiszem, hogy a gyerekemnek adnám azokat :) Esetleg a kutyámnak :D És nem azért, mert csak egy állatnak valók, hanem egyszerűen nem tudom elképzelni a gyerekemnek pl a Güntert vagy a Tatjana-t :)
Nagyon gyönyörű nevek vannak, csak győzzön az ember válogatni :D Bár nekem valahogy a lány nevek között mindig sokkal több volt a szimpatikus, mint a fiúk között :)
LIKE
Anabell, Emma, Olívia
férfi: Péter, Csaba, Zsolt, Gábor, Zoltán
női: Anna, Virág, Rózsa, Tünde, Emese, Emőke
Nekem a Dzsenifer nagyon tetszik! Bár nem dzs-vel, hanem j-vel.
Kedvenc lányneveim vannak, amik gyönyörűek szerintem, bár nincs lányom, de talán majd egyszer lesz, akkor ezek közül választok a Jenniferen kívül: Emília, Natasa, Natália, Olívia, Szeréna, Alíz, Kira, Elza. Én nem szeretem sem a régies neveket, sem a tucatneveket. Volt aki már beszólt azért, mert nem magyar nevek közül válogatok, de ha egyszer az ilyenek jobban tetszenek, akkor hadd döntsem már el, milyen nevet adok a gyerekemnek. Én sem szólok le senkit, mert Józsefnek nevezi el a kisfiát, holott én sosem adnék ilyen nevet. De ha az anyukának tetszik, akkor nincs joga senkinek sem bírálni...
Tetszik: Andrea, Enikő, Zsolt, Péter
Nem tetszik: azok a brazil szappanoperás nevek, fiú-lány egyaránt
Más meg adná 😁😁😁
Még mindig jobb, mint Alejandro, Raul, DZSenifer es tarsai 😂😂
Nem tudom, hogy a te keresztneved Loretta-e, de az egyik ismerosomnek a lanya az. Sajnos mindig a roletti jut eszembe rola 😁
Nekem nagyon tetszenek: Noémi, Viktória, Péter, Levente
Nem tetszenek: Barbara, Kitti, Bence (pont azért nem, mert elcsépelt divatnevek)
De pl. Mihályt sem adnék a gyerekemnek, és Titanillát se :)
Fiú: Ákos
Lány: Viktória
További ajánlott fórumok:
- Neked hogy tetszik ez a keresztnév?
- Mi a párod keresztneve, és neked tetszik?
- Tetszik a Dávid keresztnév? Esetleg a te gyermekedet is így hívják?
- Van valakinek Sony Xperia U telefonja? Nagyon tetszik, szívesen hallanék róla!
- Nagyon tetszik egy kollégám, akinek még a nyáron feldobtam...
- A keresztnevem és vezetéknevem nagyon egybevág. Hülyén hangzik.