Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kifordított kalács recept

Kifordított kalács recept

A Kifordított kalács hozzávalói:
A tésztához

25 dkg liszt
7 g szárított élesztő
2 evőkanál cukor
1,25 dl tej
4 dkg vaj vagy sütőmargarin
1 kisméretű tojás
egy csipet só

A töltelékhez

4 dkg vaj vagy sütőmargarin
5 dkg porcukor
2 dl tej
10 dkg pörkölt dió, mogyoró, vagy darált mák
1 ek vanília esszencia
3/4 citrom reszelt héja
2 púpozott ek narancslekvár

A tetejére

1 tojássárgája


A Kifordított kalács elkészítési módja:
A tejet meglangyosítom, a vajat vagy sütőmargarint felolvasztom. A lisztet összekeverem az élesztővel, hozzáadok minden hozzávalót, és kelt tésztát készítek. (Én a kenyérsütőtő dagasztó, kelesztő programját használom). Közben elkészítem a diós krémet: egy lábasban sűrű krémmé főzöm a diót, amihez hozzákeverem a porcukrot, reszelt citromhéjat, vanília esszenciát és a tejet. A krémet hagyom hűlni, majd simára dolgozom a vajjal vagy sütőmargarinnal és a narancslekvárral. (Szoktam még egy kanál kandírozott narancs-citrom kockával dúsítani, de lehet mazsolával is). A megkelt tésztát újra átgyúrom, és lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtom, egyenletesen bekenem a krémmel, majd feltekerem, mint a beiglit. Hosszában középen kettévágom, de úgy, hogy a tetején kb. 1 cm hosszan egyben maradjon. A két részt egymásba tekerem. TIPP: Sokféle variáció szóba jöhet még-kakaós, fahéjas, darált dió, darált mák stb.- a lényeg, hogy a vaj és a cukor mennyisége változatlan maradjon.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kifordított kalács elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook