Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gyümölcsös kosárka recept

Gyümölcsös kosárka recept

A Gyümölcsös kosárka hozzávalói:
A tésztához:

60 dkg liszt
25 dkg sütőmargarin
1 db tojássárgája
1 kiskanál szódabikarbóna
2 csomag vaníliás cukor
2 dl tejföl
csipetnyi só
2 dkg langyos, cukros tejben megfuttatott élesztő
5 evőkanál cukor

A töltelékhez:

magozott meggy
cukor
fahéj


A Gyümölcsös kosárka elkészítési módja:
A tésztát meggyúrjuk, pihentetjük, és fél centi vastagra kinyújtjuk. Linzerszaggatóval - nem a lyukassal - kiszaggatjuk! Muffin sütőformába simítjuk a korongokat, úgy, hogy az ujjunkkal már eleve kosarakat lapogatunk belőlük. Magozott meggyel (vagy más gyümölccsel) megtöltjük, és 1-1 kanál fahéjas cukorral megszórjuk. Ha nagyon savanyú a gyümölcs, akkor tehetünk rá több cukrot is. Körülbelül 180 fokon sütjük, amíg a széle aranybarna lesz. A maradék tésztából készíthetünk mini fahéjascsigákat, nagyon jól mutat a kosárka tetején.

Ha el akarod kápráztatni a vendégeidet, készíts egy tálca gyümölcskosárkát, és meglátod, mindenkinek leesik az álla!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gyümölcsös kosárka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook