Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ki miből készít melegszendvics-krémet? fórum

Ki miből készít melegszendvics-krémet? (beszélgetős fórum)


1 2 3
72. Molyka
2011. nov. 20. 13:52
Kb. 20 deka mindenből (nem lesz kevés) császárszalonna, parizer, májkrém, ebbe kb 1 -2 evőkanál mustár, ugyanennyi sűrített paradicsom, 1 fej vöröshagyma. Ezt összedarálni húsdarálóval, majd kenyérre és rá a sajt.
2010. júl. 23. 21:27
Tettem fel pár receptet(ha valakit érdekel még:)
2009. márc. 17. 12:30
Darált párizsi, vaj, só, pici mustár, félbevágott kiflire kenni, sajt a tetejére, és megsütni.
69. Awela (válaszként erre: 68. - Csilla2823)
2009. márc. 3. 09:33
Hasonlóan csináltuk mi is a koliban.:) Néha azért változott, attól függött, mennyit tudtunk összedobni.
68. Csilla2823 (válaszként erre: 1. - Anyagi)
2009. márc. 2. 21:32
Még a gimiben tanultam: Vagdalthús konzervet villával összetörni,elkeverni apróravágott vhagymával, reszelt sajttal, tejföllel, + izlés szerint mustár és piros arany. Ha jól elkeverted már csak kenyérre kell kenni. Tetejére már nem kell sajt, mert csak lecsúszik róla. Egyszerű és NAGYONNN FINOM!!!!
67. jujus (válaszként erre: 66. - Katinkaboszi)
2009. márc. 2. 21:01
egyébként kipróbáltad már????
66. Katinkaboszi (válaszként erre: 64. - Jujus)
2009. márc. 1. 22:39

jah, de milyen jól hangzott pedig :))


akkor azzal próbálom :)

2009. márc. 1. 10:08

Hamis sonkakrém:

20dkg szalonna,

20dkg párizsi,

20 dkg füstölt sajt,

10 dkg vaj,

2 db főtt tojás,

só,bors,mustár

A hozzávalókat ledarálni, majd elkeverni a puha vajjal, az apróra vágott tojással, borssal, mustárral. Ízlés szerint pirítósra kenve, vagy melegszendvicsként is lehet fogyasztani. Melegszendvicsnél rakjunk rá reszelt trappista sajtot.

64. jujus (válaszként erre: 62. - Katinkaboszi)
2009. febr. 28. 20:32
hihi:))))de nem a kocka medvesajt,hanem a tubusos!!:)))
2009. febr. 28. 18:17

csirkemellből készített brassói krumplinyomóval összetörve

pirítósra finom, lehet rá tenni vékony paradicsom szeleteket

62. Katinkaboszi (válaszként erre: 59. - Jujus)
2009. febr. 27. 18:56

áhhhááá, meg van a bűnös :))))

ezért hiányzik a reklámbeli mackósajtos dobozból már kettő :))))


fininek hangzik, megcsinálom :)))

2009. febr. 27. 18:37

Most sül éppen: kenyérszeletre vajkrém (akár magyaros is lehet), rá bacon szalonna szeletek, arra reszelt sajt és már süthető is.

A másik a gombás:

1fej hagymát apróra vágni, megpirítani olajon, majd rárakni szeletelt gombát. Átpirítani, bele petrezselyemzöld, majd 1 tubus, vagy 1 tömlős sajtkrém. Ezt kenni a kenyérre, majd megszórni reszelt sajttal és megsütni.

60. mandella (válaszként erre: 53. - Katinkaboszi)
2009. febr. 25. 21:23
meg hát
59. jujus
2009. febr. 25. 21:01
avokádó+medvesajt+fokhagyma+só+bors+pici tejszín. isteni...
2009. febr. 25. 21:00

A párom kedvence: Toastkenyér mindkét oldalát megvajazom vékonyan.Serpenyδbe kicsi lángon arany barnára pirítom az egyik oldalát(fedδ alatt)

Megfordítom és azonnal ráütδk 1 tojáskát.Megsózom egy picit,majd lefedem.Addig pirítom így,mire a tojás rászilárdul.Addigra az allja is piros lesz.A legjobb amikor a tojás sárgája félig lágy marad.Na ezt is lehet egy kis sajttal bolondítani meg egy kis pirosarannyal.

2009. febr. 25. 20:58

májkrém+ mustár+ vaj, v margarin + só + bors

(májkrémből, az a régi fajta, hagyományos, aranyszínű, fémdobozos sertésmájkrém a tuti :)

Jól összekeverem, kenyérrekenem, reszeltsajt a tetejére, és mehet is a sütőbe!

Én nagyon szeretem, és igazi nosztalgia melegszendvics ez nekem, mert a suli menzáján sokszor volt ilyen melegszendvics uzsira :)

56. vénboszi (válaszként erre: 50. - C4f059c04b)
2009. febr. 25. 20:51

Nálunk nagyon bejδtt ;D


Próba cseresznye! :))

55. c4f059c04b (válaszként erre: 54. - C4f059c04b)
2009. febr. 25. 20:14
pirítóson finom
2009. febr. 25. 20:13

halas krém


füstölthal konzerv

margarin

mustár

kecsap

bors

reszelt hagyma

53. Katinkaboszi (válaszként erre: 52. - Mandella)
2009. febr. 25. 19:38

:DDDDDD


de a póré is megteszi remélem :))

52. mandella (válaszként erre: 51. - Mandella)
2009. febr. 25. 19:13
ja, ínyencek lila hagymát is tehetnek bele
2009. febr. 25. 19:12

szardíniakonzerv, só, bors, citrom leve összekeverni, puha vajat bele!


forró pirítósra a legjobb

50. c4f059c04b (válaszként erre: 49. - Vénboszi)
2009. febr. 25. 19:11
Tutinak tűnik :)
2009. febr. 25. 18:50

Nekem általában van itthon pizza szószom,mert magamnak gyártom" és mélyhűtδben jól elvan,csak elδ kell kapni amikor szükség van rá :D

Szóval egy kis pizzakrém a kenyérkére,arra rákarikázva egy keményre fδzött tojáska,arra egy karika ananász /konzervbδl/és a tetejére reszelt sajt.Addig sütöm a sütδben amíg ráolvad a sajt és arany színűre pirul.

Ezt májkrémmel is el lehet ugyan így készíteni,vagy gépsonka szelettel,ki hogy kedveli.

48. c4f059c04b (válaszként erre: 45. - 2c1d5b9264)
2009. febr. 25. 18:27
Ma olyat csináltam, hogy camping sajt, felvágott, kecsap.
2009. febr. 20. 21:27

Kenőmájas, egy egész tojás, kistejföl, pirosarany, kecsöp, majonéz és fűszerek. + sajt:)

Ronda de finom:)

2009. febr. 20. 21:27

Erről nekem is eszembe jutott egy régi recipe, de ma már sajnos nehéz megcsinálni. :(


Párizsit héjával együtt, na ez a nehézségi fok, mert a mostaninak lejön a héja azonnal, vastagabbra szeletelni és forró olajban sütni addig, míg kosárka formát nem vesz fel, akkor darabonként beleütni egy tojást, rá só, bors és addig sütni, míg a tojás arra a keménységre nem áll össze, ahogy szereted.

Piritóssal a legfinomabb :)))


Ez a párizsi kosárka, ahogy régen ismertük.

2009. febr. 20. 21:19
Eszembe jutott még egy :) szalámit, vagy bármilyen felvágottat, lehet egyszerű párizsi is nagyon apróra kockázunk, hagymát is apróra vagdosunk és mindezt összekeverjük camping sajttal és egy tojással, rá a kenyérre, megsütni és kész :)
2009. febr. 20. 21:18

Ezt akrumplis formációt még nem ismertem, lejjebb is írta valaki, bocsi nem emlékszem ki, talán Szürkefarkas :))

de én ha kimarad a sárgaborsó főzelékből, azt szoktam egy kis vajas kenyérre kenni, mivel estére olyan jó sűrű lesz, hogy semmit nem kell tenni vele, csak a kenyér alá vaj, rá egy kis hagyma és bors, még sütő sem kell neki :)) és nem unalmas :))

43. Anyagi
2009. febr. 20. 21:12

Ilyet is csináltam már:

Hajában főtt krumpli összetörve, sóval, borssal, hagymával esetleg egy kis tejföllel ízesítve, de mindenképpen valami zsíradékkal feljavítva. / Jó a vaj, de jobb a liba vagy kacsazsír!/

Így is jó, de nem árt neki egy kis gomba, vagy kolbászdarabka esetleg füstöltsajt!

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook