Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ki miből készít melegszendvics-krémet? fórum

Ki miből készít melegszendvics-krémet? (beszélgetős fórum)


1 2 3
42. Anyagi
2009. febr. 20. 21:07

Az én egyszerű melegszendvics- krémem a követketző:

Egy darab párizsi / jó az olcsóbb fajtából is /, egy kis lilahagyma a robotgépben "összeturmixolva" és hozzáadva annyi liba vagy kacsazsír, hogy kenhető állagú legyen. A tetejére persze sajt, de lehet bele is!

41. Anyagi
2009. febr. 20. 21:02

Ez a padlizsános krém nagyon jól hangzik! Régen csináltam én is ilyesmit majonézzel, pirítósra!

A tejfel-pizzakrém is nagy ötlet! Köszi!

40. vénboszi (válaszként erre: 37. - C4f059c04b)
2009. febr. 20. 20:41
Ennek én egy másik változatát szoktam csinálni,ami a kδv:A padlizsánt (alufólia nélkül)30-40 perc alatt megsütδm,lehúzom a héjját,villával összetöröm.Fokhagymával,szezámpasztával,citromlével,sóval ízesítem.Pirítós kenyérre kenve is nagyon finom,meg mártogatni is lehet,ki hogy szereti.
39. Katinkaboszi (válaszként erre: 36. - 2c1d5b9264)
2009. febr. 20. 20:30
nyami :))))
38. Katinkaboszi (válaszként erre: 37. - C4f059c04b)
2009. febr. 20. 20:29
Ha még teszel bele egy kevés reszelt hagymát olajon párolva és az egész végénél egy kevés majonézt, az igazán finom lesz, de így is az, bár én áttértem a mikróban való párolásra, mert rövidebb és ugyanolyan.
2009. febr. 20. 16:22

padlizsánkrém


a padlizsánt alufóliába csomagolva 1 órán át sütőben sütjük

kikaparjuk a héjából

krumplinyomóval összetörjük

tört fokhagymát teszünk bele

kévés oliva- vagy étolajat

2009. febr. 20. 09:03
Sziasztok! én tudok egy pofon egyszerű melegszendvics "krémet" egyszerűen csak össze kell keverni egy pohár tejfölt kb fél tubus pizzakrémmel ezt kell a kenyérre kenni, jól megsajtozni és megsütni. ha épp nincs otthon semmi ez akkor is fincsi vacsi :)
35. c4f059c04b (válaszként erre: 34. - Katinkaboszi)
2009. febr. 19. 21:57
:)
34. Katinkaboszi (válaszként erre: 33. - C4f059c04b)
2009. febr. 19. 21:26
mi is szeretjük a pulykahúst, levesnek, meg sok minden másnak, de a főtthús az egyik kedvenc, így csak elcsenni fogok legközelebb :))
33. c4f059c04b (válaszként erre: 32. - Katinkaboszi)
2009. febr. 19. 21:23
Nálunk legtöbbször pulykából van a húsleves, azon elég sok hús van így gyakran megmarad belőle annnyi, amiből még érdemes krémet készíteni.
32. Katinkaboszi (válaszként erre: 30. - C4f059c04b)
2009. febr. 19. 21:15

sajnos nálunk nem tudom kipróbálni,mert soha nem marad annyi főtthús, meg egyénként szoktam mellé torma, vagy mustár, esetleg fokhagymaszószt készíteni.

De megpróbálok elcsórni egy kicsit legközelebb :))))

31. Katinkaboszi (válaszként erre: 29. - C4f059c04b)
2009. febr. 19. 21:14
:DD
2009. febr. 19. 20:59

húskrém


húlevesből megmaradt leveshúst apróra vágni, majd krumplinyomóval összetörni

margarin

bors

kecsap

mustár

ezeket szintén a krumplinyomóval belekeverni

29. c4f059c04b (válaszként erre: 20. - Katinkaboszi)
2009. febr. 19. 20:55
Nagyon finom lehet. Holnap alapanyagbeszerzés lesz.
28. c4f059c04b (válaszként erre: 24. - Katinkaboszi)
2009. febr. 19. 20:51
Köszi :) Kipróbálom.
27. Katinkaboszi (válaszként erre: 26. - 9b10f3d7ff)
2009. febr. 19. 20:47
Látom Te is szeretsz kóborolni nem csak a neten, hanem más csatornák között, jobbak is mint a mindig lőnek sose töltenek figurák :))))
26. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 25. - Katinkaboszi)
2009. febr. 19. 20:18
Igen, bizony.
25. Katinkaboszi (válaszként erre: 23. - 9b10f3d7ff)
2009. febr. 19. 20:18

na én meg olyat láttam, hogy a tehénkéket sörrel mosdatták naponta nem tudom hányszor és sűrűn kefélgették azt a kevés kis szőrüket, mert ettől puhább a húsuk.

Jah és zenéltek nekik, ez a legdrágább marhahús a világon, rettentő árat mondtak kilójáért.!!!

Ezt láttad Te is?

24. Katinkaboszi (válaszként erre: 4. - C4f059c04b)
2009. febr. 19. 20:15

próbáltad már a krumplihoz fűszernek a sajátját használni, a reszelt szerecsendiót?


de csak óvatosan, mert nagyon erős és másra is használható :)))

23. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 21. - Katinkaboszi)
2009. febr. 19. 20:15
Igen láttam egy dokumentum filmet ahol mutatták a szegény párákat is amiből készül, és ahogyan készül az igazi, én azt sem szeretem.
22. Katinkaboszi (válaszként erre: 2. - 3a0842d373)
2009. febr. 19. 20:14

én már többszörmentem az ajtóhoz, hogy mikor jön már végre, de sehol senki, és semmi :)))


és nem is fog jönni????

21. Katinkaboszi (válaszként erre: 12. - E642ac5487)
2009. febr. 19. 20:13
hamburgert is lehet otthon készíteni, kis marhahús kérdése és máris kész, mert tudtátok Ti azt, hogy az igazi hambiba nem tesznek sem sót, sem hagymát? csak a natúr hús, összedolgozva és készresütve. Ennyi. hát ezért nem ízlett nekem, de amikor kissé magyarítottam, az már igen :)))
20. Katinkaboszi (válaszként erre: 19. - C4f059c04b)
2009. febr. 19. 20:06
ezt lehet füstölt szalonnával úgy készíteni, hogy a szalonnadarabokat kiszedni, ebbe a hagymás májat felsütni s mikor kihül ledarálni, pici bors, só, és kikeverni a megmaradt szafttal, be egy üvegbe és a hütő ajtóra téve, mert onnan könnyű elérni, bármikor fogyasztani :)))
2009. febr. 19. 19:57
lecsósan elkészített pirított májat krumplinyomóval összetörni és pirítósra kenni
18. Katinkaboszi (válaszként erre: 11. - Edb6c38cef)
2009. febr. 19. 19:46
ezt próbálhatod úgy is, hogy a kenyérre vajat kensz és erre a bármilyen halas keverék.
17. Awela
2009. febr. 19. 19:44
Én májkrémet szoktam összekeverni tojással, sóval, ételízesítővel. A kenyeret pedig bevajazom mindkét oldalán, mehet rá a krém, majd a sajt és bedobom a sütőbe.
2009. febr. 19. 19:42

sziasztok, én nagyon egyszerű módon készítem, de kétféleképpen lehet felhasználni.

jöhet az egy:)

kb 2 főre egy kis doboz darálthúskonzerv, egy doboz májkrém, alaposan összetörni, keverni, bele egy tojás, kis hagyma apróra kockázva, de tényleg apróra, bors, só, kevés majoránna, aki nem szereti elhagyja, esetleg más fűszer a saját szájíz szerint és mikor mindez jól és simára lett keverve, vajazott kenyérre kenve, rá sajt, be a forró sütőbe, ahol a szokásos módon készül tovább.


a második féle ugyanígy, csak ekkor kevés vajat teszek bele, a hagymát kis pici vajon felsütöm, ezután a keveréket beleöntöm és megsütöm egészen addig, míg olyan nem lesz,mintha gríz került vona bele, ekkor még egy aprócskát továbbsütöm és kész.

egy kis mély tálba felteszem az asztalra és idényzöldséggel, télen fekete, vagy fehér retekkel, nyáron, paprika, paradicsom kíséretében bármilyen kenyérre kenhető, még a fogyókúrások által használtakra is, mert finom nagyon.

Jó étvágyat :))

2009. febr. 19. 19:38

sütőtökös


hagymát pirítani

beletenni a kockára vágott sütőtököt

lefedve puhára főzni, mirelitkukoricát belefőzni

só, bors

14. m.gery
2009. febr. 19. 19:37
Kimaradt csirkepaprikás, gombapöri, vagy brassói, kis besamell, és reszelt sajt. Turmixgéppel pépesítve, tuttkerájjj :)
13. HViki
2009. febr. 19. 19:37
Én a melegszendvicset a következőképp készítem: Összekeverek különféle májkrémeket vajjal és egy tojással. Teszek még bele ízesítésnek pirosaranyat, gulyáskrémet,... ami tubusos épp van itthon. A megkent kenyérre persze én is teszek sajtot és már sülhet is. Eddig még mindenkinek nagyon izlett.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook