Ki miből készít melegszendvics-krémet? (beszélgetős fórum)
Az én egyszerű melegszendvics- krémem a követketző:
Egy darab párizsi / jó az olcsóbb fajtából is /, egy kis lilahagyma a robotgépben "összeturmixolva" és hozzáadva annyi liba vagy kacsazsír, hogy kenhető állagú legyen. A tetejére persze sajt, de lehet bele is!
Ez a padlizsános krém nagyon jól hangzik! Régen csináltam én is ilyesmit majonézzel, pirítósra!
A tejfel-pizzakrém is nagy ötlet! Köszi!
padlizsánkrém
a padlizsánt alufóliába csomagolva 1 órán át sütőben sütjük
kikaparjuk a héjából
krumplinyomóval összetörjük
tört fokhagymát teszünk bele
kévés oliva- vagy étolajat
só
sajnos nálunk nem tudom kipróbálni,mert soha nem marad annyi főtthús, meg egyénként szoktam mellé torma, vagy mustár, esetleg fokhagymaszószt készíteni.
De megpróbálok elcsórni egy kicsit legközelebb :))))
húskrém
húlevesből megmaradt leveshúst apróra vágni, majd krumplinyomóval összetörni
margarin
só
bors
kecsap
mustár
ezeket szintén a krumplinyomóval belekeverni
na én meg olyat láttam, hogy a tehénkéket sörrel mosdatták naponta nem tudom hányszor és sűrűn kefélgették azt a kevés kis szőrüket, mert ettől puhább a húsuk.
Jah és zenéltek nekik, ez a legdrágább marhahús a világon, rettentő árat mondtak kilójáért.!!!
Ezt láttad Te is?
próbáltad már a krumplihoz fűszernek a sajátját használni, a reszelt szerecsendiót?
de csak óvatosan, mert nagyon erős és másra is használható :)))
én már többszörmentem az ajtóhoz, hogy mikor jön már végre, de sehol senki, és semmi :)))
és nem is fog jönni????
sziasztok, én nagyon egyszerű módon készítem, de kétféleképpen lehet felhasználni.
jöhet az egy:)
kb 2 főre egy kis doboz darálthúskonzerv, egy doboz májkrém, alaposan összetörni, keverni, bele egy tojás, kis hagyma apróra kockázva, de tényleg apróra, bors, só, kevés majoránna, aki nem szereti elhagyja, esetleg más fűszer a saját szájíz szerint és mikor mindez jól és simára lett keverve, vajazott kenyérre kenve, rá sajt, be a forró sütőbe, ahol a szokásos módon készül tovább.
a második féle ugyanígy, csak ekkor kevés vajat teszek bele, a hagymát kis pici vajon felsütöm, ezután a keveréket beleöntöm és megsütöm egészen addig, míg olyan nem lesz,mintha gríz került vona bele, ekkor még egy aprócskát továbbsütöm és kész.
egy kis mély tálba felteszem az asztalra és idényzöldséggel, télen fekete, vagy fehér retekkel, nyáron, paprika, paradicsom kíséretében bármilyen kenyérre kenhető, még a fogyókúrások által használtakra is, mert finom nagyon.
Jó étvágyat :))
sütőtökös
hagymát pirítani
beletenni a kockára vágott sütőtököt
lefedve puhára főzni, mirelitkukoricát belefőzni
só, bors
További ajánlott fórumok:
- A buborékfújóba miből készítsem el a löttyött?
- Virslin, melegszendvicsen kívül mit lehet vacsorára készíteni?
- Lehet-e összenyomós melegszendvicssütőben gofrit készíteni?
- Miből és hogyan lehet finom, ropogós, diétás sült zöldséget készíteni?
- Segítség kellene, egy esettanulmányt kell készítenem csütörtökre, amiből vizsgajegyet fogok kapni, de azt sem tudom hogyan kezdjek hozzá?
- Van valakinek nagyon régi melegszendvics sütője? Milyen ételeket lehet készíteni benne?