Ki az, aki fél az utcán kéregető átkozódó öreg asszonyoktól? (beszélgetés)
"adok nekik munkát és azzal fizetést. ."
Ezt írtad, erre kérdezte,hogy egy öregasszonynak milyen munkát tudsz javasolni??
adok nekik munkát és azzal fizetést..
a pénzért én is megdolgozom, ők se kivételek
Amikor még fiatal voltam és naiv, adtam a koldulóknak...aztán történt két dolog (igen, kettő, hogy rájöjjek, nem az minden aminek látszik :)
Az egyik, hogy a Keletinél éppen mentem haza vonattal, voltak régebben ezek az adománygyűjtő emberek, képeslappal a kezükben...na az egyik engem is megtalált...mondta, 500 forint, a gyerekeknek lenne, xy alapítvány...mondta ha nem hiszem, ott a hátoldalán a telefonszám, hívjam fel...mondtam neki, h ok, megveszem a képeslapot, de ott helyben fel is hívom a számot...monda ok...elvette a pénzt majd gyorsan tovareppent...felhívtam a számot, hát persze h ilyen számon előfizető nem kapcsolható....
a másik, hogy az aluljárókban mindig vannak asszonyok, gyerekkel a kezükben, mindig ugyan azok az asszonyok, és mindig más gyerekkel, és mindig kicsi gyerekkel....de ezt egy darabig nem is figyeltem, sajnáltam őket, és adtam pénzt...na egyszer mit látok? hogy a gyereket tűvel szurkálja,, hogy sírjon, meg rángatja...
pfff
na arról nem is beszélve, hogy egyszer mit látok??? vannak azok az öregasszonyok, akik olyan nagyon görnyedten járkálnak, szinte az orruk a földön van, a lábuk befáslizva millió réteggel...hát látom, hogy pihen...na de hogy??? kiegyenesedve...:D
szóval ennyit a kéregetőkről...
az átkok meg visszaszállnak...na meg ha belegondolunk, elég átok az neki, hogy így él...
Példának okáért a kéregetők bárhol megjelennek, ahol sokan megfordulnak. Mindenki előtt ismeretes a bevásárló Közp. és a Tesco környékén vannak ilyen ruhagyűjtők, ahová a megunt holmikat bele lehet tenni, erre pedig már ott lesik azt, és megakadályozzák mindenáron, hogy odavigye az illető. Nem csak erről van szó elég szomorú az, hogy átkozódik. Néha nem érdemes figyelni rájuk.
Ebben is különbözőek, akik visszaélnek vele és saját maguk részére gyűjtenek adományokat és nem, azoknak, akik tényleg rászorulnának. Ehhez kapcsolódik az adománygyűjtés oldal a hoxaportálon vajon tudjuk hova kerülnek ezek?
Szőrnyű, hogy egyesek mennyire gorombák és talán vannak közöttük erőszakosak is. És sok csaló is váratlanul megjelenik és valami trükkel rászed akárkit, hogy neki adjon. Ledöbben az ember, hogy mik vannak elszomorító. Üdv.Ágnes
Én valamelyik nap, az Örs vezér téren "kaptam" hideget-meleget egy vénasszonytól,mert nem vettem meg a hímzett terítőjét!:)
Annyit mondtam,"köszönöm nem kérem",erre ő olyanokat kiabált,
(pedig már jó messze jártam) hogy "te mocskos,plázakurva,nem igaz,hogy nem kell neked a terítő!":)))Jó ciki volt!
xD
Akkor tuti nem adok neki egy átlőtt ötforintost sem...
Mondtuk neki párommal,hogy nekünk is kisfiunk van,dolgoznunk kell,hogy megélhessünk...
A boszi mondott minden féle jókívánságot,azt amikor elfordult ott motyogott az orra alatt valamit.
Az átok visszaszál,úgyhogy nem kell parázni,el kell kergetni és nem adni semmit.
Valaki írta adjunk egy huszast attól még jobban átkozódnak,mert többet várnak.