Készülsz valami előzetes óvintézkedéssel a koronavírus miatt? (beszélgetés)
A h1n1 ellen volt oltás. A sars pedig ha jól tudom, cseppfertőzéssel terjedt, és a betegek váladékaival való kntaktus útján terjedt. Az Európába került pár fertőzöttet lokalizálták és sikerült mwgállítani a terjedést.
Neked elszánt szándékod addig kaoaszkodni a szavakba, a karanténba, amíg sikerül pánikot keltened? Ezt akarod tényleg? Ennél értelmesebbnek gondoltalak.
Helyes, kérdezzük meg a betegeket, szerintük mi? 😁
Az előírás szerint figyelőszolgálatnak a tüneteket, panaszokat kell jelenteni, ez adja a statisztika gerincét. Hogy ebből mennyi fő valódi influenzás, sosem tudjuk meg.
El tudom képzelni, ha majd lesz koronavírusos beteg influenza-szerű panaszokkal, azt sem. Nem fognak minden náthára szerológiai vizsgálatot csináltatni, ezt éppen ma nyilatkozta valaki.
Tehát ezért a karantén, meg a fokozottabb óvintézkedések.
Mert új kórság, se oltás, se védettség, tehát a betegekre, öregekre nyilván veszélyes. És jobb megelőzni, mint nár a beteget ápolni, gyógyítani. Főleg úgy, hogy még nincs igazán gyógyszer ellene.
És azért tök jó lenne ismerni a pontos tüneteket is, mert ugye, ahogy te is írod a náthás, torokfájós, orrfolyós állapotot sokan influenzának hívják, közben meg az alap tünet a láz és végtagfájdalom és majd szövődményként jön a torokfájás, köhögés, orrfolyás.
Az is lehet, hogy a korona vírus is máshogy kezdődik és csak később jön szövődményként a tüdőgyulladás, száraz köhögés, stb.
Hogy hány százalék az átoltottság, azt nem tudom. De a halálesetek számát jelentősen csökkentette, hogy ingyen oltják a krónikus betegeket, öregeket.
Oktoiberben voktam dokinál, akkor sorban jöttek az oltásért. Fiatalok is. Míg ott voltam, legalább tíz embert oltott be csak az én háziorvosom.
Tehát, veszélyesebb, mert még nem találkoztunk ilyennel, így nem ismeri az immunrendszerünk és csak arra támaszkodva közölnek velünk lehetőségeket, amit elmondtak nekik a kínaik.
Az is lehet, hogy Kínában, sokkal többen betegedtek/haltak meg, csak nem akarják velünk közölni, és az is lehet, hogy a kínaiak szervezete már találkozott hasonló vírussal, így nekik nem annyira gáz, mint nekünk...
De az influenza vírus több verziójával is találkoztunk már, nagyon sokan. Sokszor úgy is, hogy már nem betegitett meg nagyon, mert a szervezet már immunis volt egy előző fertőzés kapcsán.
Szóval nagyon sokaknak van már immunitása is.
Egyetértek.
Szerintem is sokkal veszélyesebb.
Viszont alacsony az átoltottság (10 százalék körül)
Úgy gondolom, ez az új vírus nem kicsit veszélyesebb az influenzánál.
Nem ragozom el még egyszer.
Karantén meg azéet kell, hogy ne fertőzz meg még sok másik embert!
Influenza azért más, mert van védőoltás, meg saját szerzett immunitás. Ha sokan védettek, kevesebb tud fertőződni, nem kell karantén. Érthető?
A háziorvosok meg hülyék hozzá, és nem ismerik fel az igazi influenzát, csak ráfogják minden megfázásra?
Szerintem aki volt influenzás az tudja, mi a különbség.
Tehát, súlyosabb betegség, mint az influenza, de azért ne izguljunk, ne vásároljunk, hanem vonuljunk lazán karanténba.
Szerintem meg az van, hogy gőzük sincs, hogy mi ez a vírus, de nem mondják el, vagy nagyon is jól tudják és azért nem mondják el.
A lényeg, hogy mindenki súlyosabbnak ítéli meg, mint az influenzát, azért hoznak ilyen intézkedéseket, és ha még is megkapjuk, akkor azt fogják mondani, hogy mi nem mostunk kezet elégszer, megfelelően...
Arra is kíváncsi lennék, hogy miért kell egy influenzához hasonló vírust az ebola elleni gyógyszerekkel kezelni?
Jó, hogy nem szedálják le a népet...
További ajánlott fórumok:
- Terhesség koronavírus idején
- Aspirin Protectet javasolt valakinek az orvosa koronavírus fertőzés esetén?
- Ha valaki köhög, akkor biztos, hogy koronavírusos?
- A koronavírus korlátozásoknak, kijárási tilalmaknak van bármilyen hatásuk a születések számára?
- Kórházak a koronavírus időszakában. Mi az igazság?
- Mik a koronavírus tünetei?