Kényszerevő, dohányzó, munkamániás, szexfüggő, játékszenvedélyes, alkoholista, drogos... (beszélgetés)
:D :D
mivel ebből a listából 4et egyáltalán nem próbáltam ki(ja nem,néha 1-2 deci bor lecsúszik),..és kávé sem..a maradékot átgondolom..
kényszerevő nem lehetek,mert nem így néznék ki..de egyébként sem.
munkamánia:nem menne,mert elfáradok tőle normális időn belül..nem bírnék 12-14 órákat dolgozni.
..szex..na igen:) erről nehezen mondanék le,annyi áldásos hatása van..de szükség esetén 4-5 napot kibírok nélküle.
..net:sztem kibírnám nélküle pár napig,vagy akár úgy is ,hogy 1-1 hetet kihagyok
Viszont a mozgást nem tudnám nélkülözni.
Szerintem nőkben gyakoribb, de ezek szerint a férfiakat sem kerüli el.
Én már próbáltam róla leszokni, pl. keserű körömlakkal, de ugyanúgy, simán lerágtam :(
Nem mondanám, hogy szenvedélyesen rágom a körmöm, mert időnként fáj is, de tény és való, hogy megnyugvást ad.
Ha csak a túlzott édességfogyasztástól, túlsúlytól lenne valaki cukorbeteg..de nem!
Pl öcsém kislánya kb 6 éve inzulinos (pedig vékony és nem is evett édességet, legfeljebb sátoros ünnepeken)
Egy csésze kávé még nem függőség :) amikor már egészségügyi problémát okoz, mert mondjuk 6-8 csészével iszol meg naponta, az már baj! S hiába tudod, hogy károsítja az egészséged, nem tudsz róla leszokni, az már ördögi kör.
Ha hetente eszel meg egy sütit, az sem baj, főleg, ha nem vagy hízásra hajlamos. De ha naponta eszel csokit, azzal már be is léptél a cukorbetegség kapujába.
Körömrágcsa: én is csinálom, csak sajnos gyerekkorom óta folyamatosan, főleg, amikor szorongok és bizony, gyakran szorongok.
Természetesen csak otthon, amikor tisztára mostam, de akkor jó alaposan... és ez másnak nagyon szörnyű lehet, nekem viszont megnyugtató, még akkor is, ha nem a legszebb látvány, vagy fáj.
Igen, mindenkinek van valami, de attól az még nem "ördögi kör"
Ha jól esik mondjuk egy csésze kávé, vagy egy süti, esetleg egy körömrágcsa akkor miért is ne tenném meg?
Mindenki maga választja meg a kötelet, amire felakasztja magát... Az ember előbb-utóbb, de egészségesen is meghalhat... Akkor meg???
Ami az embernek jól esik, az vagy erkölcstelen, vagy hizlal.
Netfüggő.
Most töröltettem is magam, de még mindig ide járok. :)
Amíg lehet, kihasználom, aztán szigorú leszek magamhoz. Megvonom függőségem tárgyát.
A józan belátás mellé kell egy érzelmi átbillenés, amikor tényleg elhatározza magát az ember.
Szerintem nincs mindenkinek szenvedélye.
További ajánlott fórumok:
- Vannak kényszeres cselekvéseid/kényszeres gondolataid? 1.
- Ti mit tennétek ha a párotok alkoholista, agressziv, lenne és bántalmazna?
- Egy 37éves alkoholista, dohányzó nő terhes, 14 hét kb. Megszakitani meddig lehet? Tud valaki valamit? És a párja agressziv...
- Szerinted alkoholista az a személy, aki minden nap megiszik egy vagy kettő doboz sört?
- Hol lehet elhelyezni egy 58 éves alkoholista családtagot, akinek minimális jövedelme van?
- Ki is az alkoholista?