Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Kenyér sütőben recept

Kenyér sütőben recept

A Kenyér sütőben hozzávalói:
1kg finom liszt
25 g élesztő
2 evőkanál étolaj
1 csapott evőkanál só
0.5-1 evőkanál cukor
6 de lehet 7 dl, meleg víz


A Kenyér sütőben elkészítési módja:
A liszthez hozzáadom az olajat a sót a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom.

Ezután folyamatosan adagolom hozzá a vizet, és közben a kezemmel kavarom ( dagasztom ).
Kb. 5-10 percig szoktam dagasztani.

Majd meleg helyre teszem, és hagyom kelni,.- a liszttől függ hogy mennyi ideig, ez fél, és egy óra is lehet akár.

Akkor jó ha már majdnem kikel a tálból < kivéve ha a tál nagyon nagy :) >

Ha megkelt akkor még egyszer dagasztom, majd belehelyezem egy tepsibe, amit előtte kikenek sütőmargarinnal, vagy étolajjal.

Sütés előtt beecsetelem sima vízzel, és ha kész utána is rögtön beecsetelem " sima vízzel "

Sütni 250-260 c°-on kell, nem kell előmelegíteni a sütőt, addig is tovább kel a tészta.
Én hőlégkeveréses elektromos sütőt használok, így 25 perc alatt kész a kenyér.De gázosban is ennyi idő kb.


Nem szabad nyitogatni a sütőt sütés közben.
Ha esetleg szemre már hamarabb késznek látszik, érdemes megnézni, s ha kell még süthetjük tovább is.
Akkor jó ha megpirul egy picit, akkor már kész.

Ha jól kikentük a tepsit, akkor simán ki fog esni belőle a kenyér.

Hűlés után nyugodtan fogyasztható.

Jó étvágyat hozzá :)


Kategória: Tésztafélék receptjei

A receptet beküldte: , 2010. nov. 25. 20:40
A kenyér sütőben elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook