Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Az izmokhoz hasonlóan az akaraterőnket is túl lehet erőltetni. Ha túl sokat fordulunk hozzá, az agyunknak ez a területe elfárad.
Sylvia Tara
"A harcos nem fél egy kicsit őrültnek lenni, ha kell. Mert sem a harcban, sem a szerelemben nem láthat mindent előre."
Paulo Coelho
"Ha egy lovas leesik a lováról, és nem pattan vissza rá azonnal, soha többet nem lesz mersze ráülni."
Paulo Coelho
"Amint minden rossznak gyökere az önzés, úgy minden jónak gyökere a szeretet. Nélküle a gazdag is szegény, vele a szegény is gazdag."
Szent Ágoston
"Egész életünkben attól rettegünk, mi lesz, ha 30,40, vagy 50 évesek leszünk. Mintha az életnek lenne egy titkos menete, amihez tartani kellene magunkat. Nincs olyan hogy "legjobb kor". Az álmodozáshoz, kockázatvállaláshoz és ahhoz, hogy éljünk, nincs határidő. Gondolj arra, mi minden vár még Rád!" :)
(Ismeretlen szerző)
"Mindenféle emléknek megvan a maga jelentősége az életünkben. Nemritkán többet tanulunk a nehézségekből, mint a gondtalanságból."
(Limpár Ildikó)
TERÉZ ANYÁTÓL
Nem fontos
Az ember érthetetlen, logikátlan és önző.
NEM FONTOS, SZERESD ŐT!
Ha jót teszel, önös céljaidnak tudják be.
NEM FONTOS, TÉGY JÓT!
Ha megvalósítod céljaidat, hamis barátokra és őszinte ellenségekre lelsz.
NEM FONTOS, VALÓSÍTSD MEG CÉLJAIDAT!
A jót, amit ma teszel, holnapra elfelejtik.
NEM FONTOS, TÉGY JÓT!
A tisztesség és az őszinteség sebezhetővé tesz.
NEM FONTOS, LÉGY ŐSZINTE ÉS TISZTESSÉGES!
Amit évekig építettél, egy perc alatt romokba dőlhet.
NEM FONTOS, ALKOSS!
Pórul járhatsz, ha segítesz az embereknek.
NEM FONTOS, SEGÍTS NEKIK!
A legjobbat adod magadból, és verés a köszönet.
NEM FONTOS, ADD MAGADBÓL A LEGJOBBAT!
˝Három-négy perc meglehetősen jelentéktelen az élet nagy forgatagában. Az emberek több száz percet vesztenek nap mint nap, közönséges dolgokra pazarolva. De néha ilyen rövid idő alatt is történhet valami, amire egész életedben emlékezni fogsz.˝
/Lisa Kleypas/
Örülnünk kellene minden percnek, amelyet megadott az ég! Megcsodálni az erdőt, a rétet, s szeretni mindent, ami szép. A fodrozó víz tükrében, mikor még szunnyad a világ,hallgatni, ahogy suttog az erdő, mikor a szél muzsikál.
Meggyesi Éva
"Amikor előttünk a nagy kincs, sosem ismerjük föl. (...) Mert az emberek nem hisznek a kincseikben."
"Álmodj, amit csak akarsz, menj, ahova szeretnél, légy az, aki szeretnél, mert csak egy életed van, s csak egy lehetőséged, hogy olyan dolgokat csinálj,amit szeretnél!"
Olyan az élet, mint egy kártyaparti. Ezért fogadd el azt a lapot amit dobott... és próbáld a legjobbat kihozni belőle.
Léria Dipán
Karjaidban
Amikor hozzád bújok, megszűnik ártani a világ.
Fényre fordítják leveleiket a fák,
és zenét komponál az ágak között a szél.
A ki nem mondott szó beszél,
és védőn borul rám egy kimondatlan érzés,
hogy az élet egyetlen pillanatnyi létezés,
amit szerelemmel valaki karjaiban töltesz.
Nem számít hogy ki ő, hogy szegény vagy hős lesz,
az ölelése számít, melytől minden más lesz.
Amitől itt marad benned egy érdekes szikra,
melyet nincs olyan erő, ami felülírhatna.
Léria Dipán
"A barátságnak része a csend is, a hangulat, mindaz, ami idegenek között gyakran válik kínossá, ám barátok számára némán, beszéd nélkül is többet mond minden fölöslegesen kiejtett szónál. A közös gondolatok, amiket mindkét fél érez és tud, mégsem mondják ki fennhangon, mert azzal megszűnne a varázs."
Trux Béla
A legfontosabb lecke: megtanulni szeretni. Egyre jobban szeretni. Mert eltűnnek a nyelvek, a próféciák, az országok, és az utca, ahol lakom, a villanyoszlopok, ez a ház, a nappali bútorai... és eltűnik az én testem is. De egy dolog örökké megmarad az univerzum lelkében: a szeretetem. A hibáim ellenére, a rossz döntéseim ellenére, amelyek szenvedést okoztak másoknak, és minden olyan pillanat ellenére is, amikor azt hittem, hogy nem létezik.
Paulo Coelho
Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne… Nem is lehetünk más célra ebben az életben, minthogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket, s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk.
Tamási Áron
"Az ember mindent akar egyszerre.Ezért mindig késésben van legalább egy területen."
"Az ember afölött siklik el a legkönnyebben, ami az orra előtt van."
Vallomás
Akarlak szeretni most, mert nem tudom lesz-e holnapom,
lesz-e idő hogy elmondhatom, fontos vagy nekem.
Elmondom hát ameddig tehetem, hogy szebb veled az életem,
és ha életem sorsát megvetem, benne van a nap fénye,
a csillagok pislogásának éke, a szellő léte, mely egy veled.
Nincs kérdés, nincs felelet,
mert mindent egy valósággá ötvözött a szeretet.
El kellett mondanom mennyire szeretlek,
mert talán lesznek napok és ünnepek,
de kevés lesz a szó, s te talán hang nélkül nem értheted.
Ezért kellett elmondanom mit jelentesz
hogy tudd, ameddig élsz és élek, szeretlek.
Léria Dipán
"A hulló falevelek szépsége abban rejlik, hogy bár nem tudnak repülni, de megtanulták, hogyan kell méltósággal földet érni."
(Ismeretlen szerző)
"Vannak napok, amelyekről nem lehet mit mondani. Ilyen az élet, a napok eltűnnek, elfelejtődnek, átrobognak a testen, és újabb időrétegeket hagynak maguk után."
(Elisabeth Asbrink)
"Ha a legszebb érzés kifejezésére nincs szó, akkor nem teljes a világ. Hiába van millió szó, ha az az egy, amelyik a legszebb érzést fejezi ki, hiányzik. Ugyanúgy, ahogy hiába van milliárdnyi ember, ha az az egy, aki ezt az érzést kiválthatná, hiányzik."
(Csitáry-Hock Tamás)
Minden meg van írva a zajokban.
Az ember múltja, jelene, jövője.
Az az ember, aki képtelen hallani,
az nem hallja meg az élet tanácsait,
amelyeket pedig minden pillanatban kapunk.
Csak aki hallja a jelen zaját,
az képes biztos döntést hozni.
Paulo Coelho
Az emberek mondanak, és gondolnak össze-vissza mindent. Pedig ahhoz, hogy tudjanak valamit... elég lenne, ha a kezükbe fognák a másik ember kezét.
Léria Dipán
˝Elég, ha az ember elhiszi, hogy léteznek angyalok, elég, ha szüksége van rá. És akkor megmutatkoznak, és ragyognak, mint a hajnal első fényei.˝
/Paulo Coelho/