Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

32437. barai (válaszként erre: 32436. - 16b5d6ae34)
2012. nov. 15. 16:44
Nekem is tetszik :))
32436. 16b5d6ae34 (válaszként erre: 32435. - C6560fb39d)
2012. nov. 15. 16:04
nagyon szép....♥:)
32435. c6560fb39d
2012. nov. 15. 15:59

"Fázol... Hideg van, fúj a szél, szemedbe hordja a tűhegyes esőcseppeket. Utálod, már számolod, hogy még mennyit kell lépned a biztonságos meleg szobáig, csak be, be, be a hidegből. A szoba kellemes, meleg... De mi ez? Fázol. Tovább is. Hiába meleg, hiába duruzsoló kandalló, hiába... Mert nem a bőröd fázik valójában. Hanem a lelked. A lelked didereg és nem tudja felmelegíteni sem kandalló, sem fűtött autó, sem pálmafás tengerpart. Mert egyedül van."

Csitáry-Hock Tamás

32434. 16b5d6ae34 (válaszként erre: 32432. - Cilumiluci)
2012. nov. 15. 15:42
♥:)
32433. 16b5d6ae34
2012. nov. 15. 15:40

Ha meghalok, (...) talán lesznek barátok, akik meggyászolnak, akik hordozzák az emlékem. Ez a lélek halhatatlansága, a végtelen örökség, a gyász táplálója.

Robert Anthony Salvatore

32432. Cilumiluci (válaszként erre: 32431. - 16b5d6ae34)
2012. nov. 15. 15:40
Hmm..ez szép!Köszi!
32431. 16b5d6ae34
2012. nov. 15. 15:39

Valaki végleg elmehet,

őrizd meg emlékét, és el ne feledd,

így majd veled lesz mindig, lelke szabadon száll,

vár a túlsó parton, hol nincsen határ.

Pokolgép

32430. 9242a6388c
2012. nov. 15. 15:11

‎"Ne féljünk a kínálkozó kalandoktól, a szerelmektől, az utazásoktól, a változásoktól, a vereségektől, a kudarcoktól, ne akarjunk mindig jól járni! Aki nem viseli el, hogy néha behúznak neki egyet, sőt uramfia, még ki is ütik, az nem lehet bokszoló, nem mehet be a ringbe."

Popper Péter

32429. Cilumiluci
2012. nov. 15. 14:25

"Semmilyen szél nem kedvező annak, aki nem tudja, hogy melyik kikötőbe

tart." (Seneca)

2012. nov. 15. 13:16

"Nõ és férfi soha nem lehet barátja a másiknak. Annak a bizonyosnak. Mindenki másnak igen, de annak az egynek soha. Sem találkozásuk elõtt, sem elválásuk után. Mert õket egy egészen más érzelem köti össze. Amiben esetlen minden baráti közeledés. Ami sokkal, sokkal mélyebb minden más emberi érzésnél, így a barátságnál is. Mélyebb, egyedibb, megismételhetetlen. Ez nagyon hamar kiderül. Két szempár összevillanásából, egy mosolyból, egy rövid beszélgetésbõl. Hamar eldõl. És kettejük között már soha nem lehet baráti érzés."

(Csitáry-Hock Tamás)

32427. e8bccc8319
2012. nov. 15. 10:05

"A szív szeret az ész tudja nem lehet.

Így ketten örök ellenfelek.

Az ész már lemond a szív még remél ám hiába az okos ész, az érző szív ezerszer többet ér!"

32426. e8bccc8319
2012. nov. 15. 10:01

A "hol voltál" több, mint egy egyszerű kérdés.

Aki ezt kérdezi, egyben azt is mondja: "hiányoztál", "veled szerettem volna lenni".

32425. 63d6abf1d7
2012. nov. 15. 09:07

"Ha szeretsz, kiszolgáltatott vagy, ha nem szeretsz, akkor sivárnak és üresnek érzed a lelked."

Polcz Alaine

32424. 63d6abf1d7
2012. nov. 15. 08:41

"Az élet osztja a lapokat, és az embernek azzal kell játszania, amit kapott."

Robyn Sisman

32423. 63d6abf1d7
2012. nov. 15. 08:03

Neked babuskál mindegyik levél,

amely szerelmes ujjaidhoz ér,

ha végül végig egy leszek veled:

szerelem-nyár, szerelem-őrület

láng legyen testünk és láng a ruhánk,

ahogy maga az isten szabta ránk...

Gyurkovics Tibor

32422. Cilumiluci
2012. nov. 15. 07:58

A szeretet röpít. Ha valakit szeretek, annak szárnyakat kell adnom.

Szabó Magda

32421. Cilumiluci
2012. nov. 15. 07:21

Higgy a csodákban, mert teli van velük az élet.

De ami fontos, higgy önmagadban,

mert odabenn a lelkedben rejtőzik

a csoda, a remény, a szeretet

és a holnap álmai.~ *_*

32420. 63d6abf1d7
2012. nov. 15. 06:35

"A sors makacs, sokszor ismétli önmagát (...). Hidd el, ki lehet lépni a körforgásból, ha nem csupán a vágyaidnak és nem is csupán az emlékeidnek, de élsz!"

Horváth György

32419. 63d6abf1d7
2012. nov. 15. 05:41

"Van a találkozás... amit nem vársz. Ami váratlan... Vagyis... mégsem az... Mert vártad, csak talán nem az eszeddel, nem a tudatoddal, de legbelül érezted, hogy egy napon megtörténik. A találkozás... önmagaddal... egy másik emberben... Félelmetes és lenyűgöző ez a találkozás... Mert bár együtt élsz az érzéssel, lassan talán megszokottá válik, talán már nem is számítasz rá, talán már le is mondtál róla, mégis, megdöbbensz, amikor megpillantod önmagadat... a másikban."

Csitáry-Hock Tamás

32418. KRISZTINA1
2012. nov. 14. 22:35

Találd meg - veszítsd el

Találd meg azt

Ki megbecsül,

Nagy bajban is

Melléd ül.

Találd meg azt,

Ki egy kicsit

Megcirógat ha

Gond feszít.

Találd meg azt,

Ki éjeken

Simogat majd

Vad tűzben

Találd meg azt,

Ki tégedet

Át nem enged

Senkinek

Megtaláltam - elvesztettem

Megkaptam, és - nem becsültem

Legyen a büntetés

Ezerszer halál

Mint csak egyszer

Magamra hagyjál

Mert lehet már késő

És lehet nagyon fáj

De valóban ennyire

Nem szeretsz már?

Nincs több esély,

nincs bocsánat?

Te a boldogságot

Megtaláltad?

Gondolj arra

Mit együtt tettünk

Vagy csak arra

Miken át nem mentünk

Vagy csak gondolj

Terveinkre, jövőnkre

Még egy próbát

Megérne-e?

Még egy próbát

Olyan módon

Hogy mi elmúlt

Vissza hozom

Képes vagyok

Tudom bizton

Hisz te vagy

Az én Őrangyalom

Szeretnélek visszakapni

Kicsit sem titkolom

Te vagy a mindenem

Éjjelem-nappalom

Nélküled már érzem

Nem vár rám semmi

Nem tudok egyedül

Tovább menni

Bocsánatod kérem

Még egyszer utoljára,

Megbántam tetteim

Talán sokadjára

Te is tudod, érzed

Valahol mélyen

Tudnál még szeretni,

Csak sok a kétely

Kételyeid eloszlatnám

Neked csak magamat adnám

Azt a magam, azt az érzést

Mi nem hagy több kétes kérdést

Tudom boldog bárkivel lehetsz

De én már csak veled leszek.

Ha nem leszel én nem is tudom

Mi lesz az én feladatom

Tanácstalan, tétova lét

Ezer és ezer álmatlan éj

De ez nekem nem elég,

Szeretnélek érezni még

Szeretnélek szeretni,

Szeretettel ölelni

Öleléssel megbiztatni

Biztatással melléd állni

Melléd állva büszke lenni

Büszkeséggel reád nézni

Reád nézve azt tudatni

Így is tudlak én szeretni

Szeretnélek megcsókolni

Ezekhez egy esélyt kérni.

Esélyt kérek álmainknak

Mik éjjelente felragyognak

Ott állunk és sok baj után

Megcsókollak, úgy délután

Annyit mondok: megérte

32417. KRISZTINA1
2012. nov. 14. 22:30

Álom

Szeretnék álom lenni,

Éjjelente veled lenni.

Reggelente tovaszállni,

S szívedben megmaradni.

Szeretnék én eső lenni,

Ablakodon kopogtatni,

Szelek hátán lovagolni,

S forrásvízben lubickolni.

Szeretnék szabad lenni,

Börtönömből szabadulni.

Már nem szeretnék álom lenni,

Csak éjjel-nappal veled lenni?

32416. 9242a6388c
2012. nov. 14. 22:01

"Az élethez egyébként hatalmas bátorság kell. Ha minden kockázatot bevállalva teljesen beledobom magamat az életembe, ha van bátorságom élni, dolgozni, tanulni, játszani, akkor nincs kapacitásom a gonoszságra. Az egyik alapfeltétele az irigységnek az, hogy az ember nem dolgozik, nem tanul, nem él, csak egyszerűen megáll, és nézi azokat, akik szerinte élnek. Amikor ezt a nézői álláspontot felveszi valaki, akkor kezdődik a baj. Akitől megvonják, vagy aki megvonja a lehetőséget, hogy a képességeit, érdeklődését, tehetségét kibontakoztassa ott és akkor, ahol és amikor akarja, az veszélyeztetett és veszedelmes lesz."

Feldmár András

32415. Cilumiluci
2012. nov. 14. 21:16
Meg kell tanulnunk elfogadni magunkat, értékelni magunkat, függetlenül attól, mások mit mondanak rólunk. Meg kell tanulnunk, hogy mindennek és mindannyiunknak megvan a maga helye a földön. Valamennyien egyediek vagyunk.
32414. bd8f0b56fe
2012. nov. 14. 17:57
a nagyon akarod, megtalálod a reményt. Egy gyerekben, egy bárban elhangzó dalban, vagy annak a szemében, akit szeretsz. És ha szerencsés vagy - úgy értem a földkerekség legszerencsésebb embere - abban, aki ugyanúgy szeret téged, mint te őt
32413. bd8f0b56fe
2012. nov. 14. 17:56
Miért van az, hogy mindenki olyan boldog rajtam kívül? Mert ők megtanulták mindenben a jót és a gyönyörűt látni. - mondta a mester. Én miért nem látom mindenben a jót és a gyönyörűt? 'Mert nem láthatod a gyönyörűt magadon kívül, ha nem veszed észre önmagadban. (Anthony de Mello
32412. bd8f0b56fe
Gyakran túl gyorsan élünk, nem látjuk a száguldásban az utat szegélyező tájat és nem vesszük észre a kezüket felénk nyújtó embereket.
32411. bd8f0b56fe
Ha valaki a jóságnak és szeretetnek csak egy morzsáját, az igazságnak és fénynek csak egy sugarát hozta a világra, már nem élt hiába: életének megvolt az értelme.
32410. bd8f0b56fe
A megpróbáltatás olyan, mint az erős szél. Mindent letép rólunk, ami letéphető, tehát olyannak látjuk magunkat, amilyenek valójában vagyunk. (Arthur Golden)
32409. bd8f0b56fe
2012. nov. 14. 17:55
Ilyen az élet! Kis kavicsokkal dobál meg minket – figyelmeztetésképpen. Ha ezeket a kis kavicsokat nem vesszük észre, akkor egy téglával dob meg. Ha a téglát sem vesszük észre, akkor szétzúz egy kősziklával. Ha őszinték vagyunk magunkhoz, akkor láthatjuk, hogy hol nem vettük észre a figyelmeztető jeleket. És akkor még van képünk azt mondani: “Miért pont én…?”
32408. bd8f0b56fe
2012. nov. 14. 17:55
- Mi van, ha egyszer elkövetkezik egy olyan nap, amikor el kell válnunk? - Ha együtt válhatunk el, akkor semmi kifogásom ellene. - Na igen-igen, úgy könnyű. De... ha nem lennénk együtt? Hogyha én máshol lennék? - Jajj... de nem lehetsz máshol, hiszen nélküled egészen elvesznék. Kinek szólnék egy olyan bizonyos holnapon, amikor épp nem vagyok elég erős, vagy elég bátor? - Hát tulajdonképpen... - És kitől kérnék tanácsot, amikor nem tudnám, hogy merre tovább?? - Mi van, ha mégis? - Mégsem, az nem fordulhat elő... Ha mégis eljön az idő, amikor nem leszünk együtt, akkor nagyon fontos, hogy megjegyezz valamit! - Mi az a fontos megjegyezni való? - Hogy bátrabb vagy, mint hiszed, erősebb vagy, mint sejted és okosabb, mint véled. De a legfontosabb az, hogy ha el kell válnunk, én akkor is mindig veled leszek... veled leszek.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook