Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kávés krémes recept

Kávés krémes recept

A Kávés krémes hozzávalói:
A piskótához

10 db tojássárgája
8 ek cukor
20 ml rumaroma (vagy brandy aroma)
100 g margarin
1 csomag sütőpor
8 evőkanál rétesliszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 ek instant kávé
1 csipet só

A krémhez

5 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
1.2 dl víz
15 ek cukor
20 ml rumaroma (vagy brandy aroma)
2 ek instant kávé
10 db tojásfehérje

A tetejére

2 ek cukrozatlan kakaópor


A Kávés krémes elkészítési módja:
Feltörjük a tojásokat, külön szedjük a fehérjét a sárgájától. A sárgákból robotgéppel habot keverünk a 8 ek cukorral fehéredésig. Majd az aromát és az olvasztott margarint is hozzáadjuk. A száraz anyagokat is összekeverjük, a 8 ek réteslisztet a kakaóporral, sütőporral, a csipet sóval és 1 ek kávéval. Majd homogénné keverjük a masszával. Kikenjük egy kis vajjal és liszttel a tepsit, majd beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben sütjük. (5 perc nagylángon, többit alacsony fokozaton). Eközben megcsináljuk a lényeget, a krémet. Kimérünk 1,2 l vizet. Ebből kb. 2 decit külön kis tálkába helyezünk, a többit felrakjuk melegedni a főzőlapra egy nagyobbacska fazékba. (Nem baj, hogy épp csak az aljáig ér a víz, ugyanis a habot is ebbe a fazékba fogjuk beleforgatni...) A 2 dl vízbe az 5 csomag vaníliapudingot a 13 ek cukorral, 1 ek aromával, és 2 ek instant kávéval kevergetjük, csomómentesre. Majd a melegedő vízhez öntjük, és először normál, majd kisebb lángon fakanállal folyamatosan kavargatjuk, míg pudingállagúra besűrűsödik. (kicsit több idő lesz, mint egy átlag pudingnál) Ha kész, karamellszínű, akkor jöhet a hab. Robotgéppel és 2 ek cukorral kőkemény (na jó, elég ha kemény) habbá verjük, s ezt három részben hozzákeverjük a pudinghoz spatulával, óvatosan. Könnyű kávés hab lesz belőle. Ha ezzel is megvagyunk, a piskóta tetejére eloszlatjuk a krémet. Végül szita/tejszűrő segítségével kakaóport szórunk a tetejére. 1 éjszakára be a hűtőbe tesszük, és másnap gyönyörű kis kockákat lehet belőle vágni.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 36x24x6 cm


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kávés krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook