Katonás rend vagy kreatív káosz? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Katonás rend vagy kreatív káosz?
Általában én is átlátom a káoszt, és nem szeretem, ha valaki (pl. férj) belenyúl, és odébb tesz valamit, mert akkor elvesztem a fonalat, és nem találom, amit akarok.
Van egy kérdésem:
Szerintetek az ablak piszkos, ha még átlátunk rajta erőlködés nélkül? Anyósom 4-5x mos ablakot évente. Én max. 2x, szerinte ez szégyen. Ez is a rend része? Tényleg fontos?
A hugom szokott idegbajt kapni tőlem, ha nála vagyok, vagyunk.:))☺ Neki még a könyvek is nagyság szerint vannak a polcon, a távirányító sem lehet akármilyen szögben az asztalon.
Ha nála vagyok 1-2 napig, akkor "szélviharként megyek át" a lakásán...s szerintem 2 napig rak rendet.:)) Na jó, magam után mindig rendet teszek, de az neki nem elég jó.:))
Basszus, már meggondolom, mikor megyek hozzá, mert fájdalmas az a rendmánia, amit birtokol.:))))
Ez az! Az otthonosság hiányzik egy túl pedáns ember körül. Hiába minden tiszta, rendezett, éppen attól fagy meg az ember.
Persze a túl nagy rendetlenség is lehet idegesítő. Voltam olyan embereknél, hogy azt hittem, ilyen nem létezik. Megnyugodtam, hogy nem én vagyok a legrendetlenebb ember a földön. Meg ha nálam rendetlenség van is, legalább zavar a dolog. Őket meg egyáltalán nem zavarta.
Ez nagyon igaz!
Nekem is borsódzik a hátam a szúrós szemű pedánsoktól, mert meg tudják keseríteni mások életét. Mondjuk az én életemet az keseríti meg, hogy nem tudok rendet tartani, de már jó úton vagyok. Az álmom az, hogy legyen rend nálam, de érződjön a lazaság, és legyen néhol egy-egy kis rendetlenségre utaló jel. Szerintem így a legjobb!
Ugrás a teljes írásra: Katonás rend vagy kreatív káosz?
További ajánlott fórumok:
- Otthoncsinosító kreatív ötleteket kérek, vidám, meleg fészket szeretnék
- 9 ujjúak kreatív fóruma :)
- Mennyire szeretjük, vagy csak muszájból végezzük a házimunkát? Ki rendmániás, és ki az, aki elviseli a káoszt maga körül?
- A rendetlenség káosza, avagy mi lehet mögötte?
- Segítsük egymást kreatív ötletekkel! Ki hogy rendszerezi a dolgait otthon, hogy praktikus legyen? Minden megoldás érdekel!
- Az autóm mindig káoszos. Rendbe teszem, kb. 2 napig oké és...