Katonafiúk másak? (beszélgetés)
Sziasztok!Én katona vagyok és a férjem is. 8 éve élünk együtt, vagy egy gyermekünk. Semmiben sem különbözünk más családoktól, nincs ránk írva hogy mivel foglalkozunk.
végetért a játék...mm amiről írtam...most választ kaptam.... ő barát...
[link]
Én KATONÁKRA gondoltam, nem általában a katonaságnál vagy a rendőrségnél dolgozókra.
Valószínű hogy nem azonosak a tapasztalataink.
Vannak jók, és jobbak, mint ahogy mindenütt.
várj, most bevittél az erdőbe... most néztem, te pasi vagy. :)
Nem a párom..bár én szeretem...
Nem teljesen katona!
hanem hivatásos!
Én is hivatásossal élek boldog házasságban!
Annyira, hogy 4 éve én is hivatásos lettem!
Bele szerettem a hivatásába is!!!!! :)
:)) Én is ismerek olyan "szélhámos" krapekot, aki nem katona, de a szerelemben olyan, mintha játszana. Ez szerintem nem foglalkozásfüggő. A Te kedvesed ez a drága jó ember? :DD
ha arról van szó,hogy segíteni kell vkinek vmiben,akkor ő ott van, ha vkivel baj van akkor ő aggódik, de....szerelem...olyan mintha játszana..nehéz így pár szóban leírni...egy egész naplót vezetek róla :S
Érdekelne hogy miben. A párkapcsolat is emberi dolog. Akkor?
hát emberileg az én ismerősöm is imádnivaló, de párkapcsolattal kapcs. kérdésekben elég fura a szitu.
Szépek amiket leírtál!
De ez manapság álom!!!!!!!!
És biztos, hogy nem lehet különválasztani a kettőt? Mert ha nem tudja, akkor már nem is olyan jó... :(
Ez igaz. De én nem tudnám csak azért figyelmen kívül hagyni bármelyik beteget, mert nem tettek pénzt a zsebembe (ha ápolónő lennék).
" A jó katona vagy rendőr nem tud olyan mélyen szeretni mint egy romantikus civil "
Ez NEM IGAZ!!!
Jó katonának vagy rendőrnek születni kell! Nagyfokú hivatástudat,kemény határozottság magabiztos jellem,elszántság szükséges hozzá.Olyan hivatás ami megköveteli a racionális gondolkodást az érzelem rovására.A jó katona vagy rendőr nem tud olyan mélyen szeretni mint egy romantikus civil.Éles helyzetben nincs lehetősége lelkizni,ha a fegyverét kell használni azt hidegvérrel meg kell tenni mert különben ő lesz az áldozat.Csak a fiús , vagány csajoknak ajánlható katona vagy rendőr férj.
Manapság ritka ha az ember ezt a hivatásának tartja!
Bár az is lehetne ha kicsit megfizetnék őket és nem csak fikázná mindenki!
Mint ahogy az ápolónőn is meglátszik, hogy csak azért dolgozik, mert valahova be kell járnia. Mennyivel másabb az, aki a hivatásának érzi...
Szerintem mint minden foglalkozás itt is minden ember más és más!
Van aki csalja a feleségét van aki nem! :))
Szabad idejében pedig mindenki azt csinál amit akar!
A lényeg, hogy szolgálatba ne álljon piásan!
És szerintem ez is csak egy foglalkozás, van aki szívvel-lélekkel csinálja van aki a pénzért!
Nem konkrétan "katonáékra" gondoltam,amikor hivatásost írtam.
Nem katona vagyok, más a foglalkozásom,de hivatásos...
Szabadidejében mindenki azt csinál amit akar,gondolok itt az ivászatra.
DE ez meg is látszik a munkáján az illetőnek.
Erre céloztam.
Az utolsó 3 sor írásoddal egyetértek;)
Szerintem aki hivatásának választja a katonaságot, az nem csupán egy dolog, ahogy írod. Már más rálátása van a dolgokra, a világra, nem lusta és nem retten vissza dolgoktól - van a pasiban spiritusz. Szerintem. Az pedig hogy engedhető meg, hogy valaki hivatásos, de az életvitele ehhez nem igazodik? Vagyis hogy alkoholista. Az az ember is csak papíron hivatásos - egyébként egy nulla. Nekem legalább is összekapcsolódik a tudatomban a katonaság szóval sok értékes tulajdonság.
Nem a szakmájából adódik az emberek természete!!!
Van ilyen is,olyan is...
Én hivatásos vagyok,nekem van olyan kollégám aki full alkoholista,ezzel párhuzamos az életvitele is.
DE! Olyan is van ,aki a családjáért él,hal! PL:ÉN!
Ha most olyan kérdést tettél volna föl,hogy az PL:ápolófiúk másak -e az életben ? --arra is külön lenne válasza mindenkinek!
Remélem,hogy érted,hogy mit akarok ezzel mondani...
Az meg,hogy katona a hivatása,az csak egy dolog...
Én se szeretem a rendetlenséget,és az igénytelenséget,teszek is ellene.
JA!
És voltam sorkatona is 1 évig.
Ma már csak szerződésesnek lehet jelentkezni igaz sokkal több pénzért, de veszélyes helyen ennek sajnos meg van az ára, mint tudjuk a híradásból már öten odavesztek és közöttük volt, aki a gyermekét hagyta ott árván. Kabulba nem kötelező menni, és senki sem kényszerítette ezeket ők maguk vállalták.
Üdv.Ágnes
Jobb volna ha kötelező lenne a katonaság, mint rég, mikor 2 évig is katonáskodott az illető fiatalember. Nem volt az rossz dolog olyan szempontból, hogy kaptak egy tartást, fegyelmet, rendet. Jó, ettől függetlenül is lehet ember valakiből, de azért sokat számított. A hivatásos katonaságot kevesen választják, az utóbbi években mielőtt megszűnt a katonaság, úgyis az volt a jellemző, hogyan lehet alóla kibújni... Az már egy kezdődő generáció "bemutatkozása" volt. Ismerek egy hivatásos katonasrácot: gyerekek, az pasi a hegyről minden szempontból. Jól jár vele aki a párja lesz.
Fiatal, de sokkal érettebb a koránál és nálam is! :)
Teljesen igazad van!
vannak igen, de azok mind önkéntesen hivatásosak itthon vagy külföldön. Valóban nem sokan vannak. :)
Egyébként meg vannak még katonafiúk? Karakánabbak is voltak a fiatal srácok anno, míg volt katonaság.Nem ilyen gerinctelen, nyámnyila, céltalan, görbehátú idióták - tisztelet a kivételnek.
Egy ismerősöm apja katonatiszt volt - és ezt játszotta otthon is... Nem volt valami népszerű a családja körében. Állandóan ordítozott és rettentően szigorú volt, semmi kompromisszum...