Katolikus házasságkötés (beszélgetés)
A filozófia szerint csak azt lehet tagadni, ami, aki nincs.
Ami, aki van, azt nem lehet tagadni.
Illetve tagadhatja az egyén, (szíve-joga), de ettôl függetlenül a tagadás tárgya még létezik, létezhet.
Ateista vagy?
Ez mit jelent?
Csak egy baráti kérdés szombat délután.:)
Szükség van rájuk, ha te is, és ők is a helyén kezelik a dolgot.
(Hosszasan kifejteni ezt tényleg hosszú lenne, bocs.)
"de nehogy már olyan lelki sérültet kezeljek"
csak nem dilidoki vagy?:)
Tôlem mehet a zsinagógába, mecsetbe is.
Semmi nem kötelezô.
Az egyház azon klasszikus formája, amit a katolikus egyház képvisel, már lejárt.
Lehet nosztalgiából, hobbiból templomba járni, semmi gond, de nehogy már olyan lelki sérültet kezeljek, akinek az egyházi elvárások okoznak gondot.
De most nem errôl van szó!
(Amúgy meg az apukák, nevelôapukák, nagybácsik követik el leggyakrabban az említett bûntetteket).
OK, L.N., értelek.
Nem fogok itt kiteregetni a már leírtnál többet a az egyházi képviselőkről.
A szakmámnál fogva tudom.
Egyébként a papok között pont ugyan annyi a függő, a sex mániás, a túlzabálós, mint a nem pap populációban.
Ez nem baj, ők is ponz olyan emberek, mint mi.
Akkor mi a baj?
Az, ha te egy papot "felsőbbrendűnek" tartasz magadnál, vagy másnál.
A pap (BÁRMELYIK VALLÁSÉ) ugyan olyan embertársad, mint a kis közért eladója, sem több sem kevesebb.
És honnan veszed ezt a biztos adatot? Csak mert ez hülyeség... Kb. 1% alatt van azok száma, akik ilyet tesznek. Elismerem, az ilyen papból egy is túl sok, de túlzás 20%-ot mondani, és ezzel a tisztán élő, becsületes papokat bemocskolni.
A fórumkiíró meg jobban tenné szerintem, ha elmenne egy paphoz, akiben megbízik, és megbeszélné vele a dolgot. Lehet, hogy maga a pap is azt fogja ajánlani, hogy ne kössön egyházi házasságot, mert nekem is gyanús, hogy nincs is köze a valláshoz, akkor meg minek? Katolikus házasságot nem is szabad kötni, ha az embernek az egyház és a parancsai semmit nem jelentenek (gondolok itt a házasságtörésre, ami ugyan nem házassági akadály, de súlyos bűn. Meggyónni lehet, és akkor teljesen eltörlődik a bűn - de csak akkor, ha az ember úgy gyónja meg, hogy szívéből bánja és nem akarja többet elkövetni. Különben az egész nem ér semmit, és visszaélés a gyónás szentségével).
További ajánlott fórumok:
- Római katolikus hitoktató vagyok - miben segíthetek?
- Vicces házasságkötések
- Mi a véleményetek a szigorúbb katolikus iskolákról?
- Bevallom, hogy római katolikusként nem értem a Bibliát,...
- Te mit tennél ha az öcséd bejelentené, hogy római katolikus pap lesz vagy szerzetes?
- Református keresztelő katolikus szülők gyermekének. Lehetséges?