Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Karamelltorta recept

A Karamelltorta hozzávalói:
20-25 darab babapiskóta,
3 dl tej,
35 dkg cukor,
10 dkg dió,
1 evőkanál olaj,
1 csomag vaníliaízű, hidegen kikeverhető pudingpor,
15 dkg margarin,
a forma kikenéséhez olaj


A Karamelltorta elkészítési módja:
A piskótát 1 dl tejbe könnyedén belemártogatjuk, majd egy kerek, nagy (25 cm átmérőjű) tortaforma alját kibéleljük vele. A piskótákat annyira összenyomkodjuk, hogy a forma ne látszódjék ki. Utána 20 dkg cukrot kevergetve aranybarnára pirítunk, és a felét kiolajozott tálra öntjük, a másik felébe a diót szórjuk, és egy másik kiolajozott tányérra terítjük. Most 15 dkg cukrot megpirítunk, a maradék 2 dl tejjel felengedjük, és kevergetve addig forraljuk, amíg a karamell fel nem oldódott, majd kihűtjük. A pudingport először a karamelles tejjel simára keverjük, 3-4 percig állni hagyjuk, majd a margarinnal habosra keverjük. Jól behűtjük, hogy megkeményedjen, majd a diós karamellt összetörve hozzáadjuk. Legalább egy napra behűtjük. Utána a formába rakott piskótára simítjuk, és a maradék sima, összetört karamellel megszórjuk. Tálaláskor a torta széleit késsel meglazítjuk, és a tortakarimát lehúzva róla, a tortalappal együtt csúsztatjuk tálra.

A legkönnyebb hidegvízbe mártott késsel felszeletelni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2007. aug. 16. 12:53
A karamelltorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook