Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü? (beszélgetés)
Nem is tudom hány dkg-os ami itt a pékségben van, de 1000.-Ft egy rúd. Holnap kiderül, akkor megyek érte, iratni kellett.
Lencsét szoktam főzni én újévre.
Az idén először találkoztam 35 dkg-os beiglivel, nem kell a fél kg-os rudat megvenni. Egy mákos, egy diós, marad még belőle újév napjára is.
Mert azért azt a babonát én még tartom, hogy ami újév napján az asztalra kerül, kb. az lesz egész évben... mindegy, ha egy kicsit száraz is, de legyen itt-ott valami süti-féle is.
Itt nálunk a pékségbe nagyon finom a mákos bejgli.
Nem sütök már én sem, egyedül eszem, így egy rudat megveszek.
Hát nem mindegy, hol veszi az ember.
A férfiak ebben nem túl járatosak.
Régebben én is rengeteget sütöttem, amikor volt kinek és láttam, hogy örömmel ették :) Most így kettecskén már ritkábban :)
A habos krémessel engem is ki lehetne kergetni a világból.
Ez az első év az életemben, hogy nem sütök bájglit.
Nem nagy dolog, majd meglátod.
Vettem azért boltit, kíváncsi vagyok, meddig esszük :D
Még vásárol a fiam, és mivel nem tud mindent hazahozni, holnap is mennie kell.
A szülinapi pezsgőmet telefonos segítséggel már megvette. Annak meg kell lenni!
A kókuszos csirke hozzávalói megvannak, de liszt, cukor, búzadara, meg még plusz cicatáp kell még holnap.
(Sokkal előbb nem tudtunk nagyot vásárolni, mert nem volt píz.)
Ilyen kiállással ?!
Alap! :D
Az a vicces, hogy itthon is ez a nevem időnként, ha kajáról van szó :D
Gondolom más volt régen a téma :DDD
Meggondoltam.
Fotelharcos voltam csak, süssön, akinek két anyja van :D
Azért nem sütök, hogy utána kidobáljam, mert nem esszük meg.
Tudod, húsosok vagyunk! ;)
Tudod mi a vicces, hogy ennyi év után kell megtudnom, hogy mekkora Konyhafőnök vagy.
Régebben nem sokat beszélgettünk főzésrol :D
Döntöttem véglegesre.
Szenteste ebéd: halászlé, bájgli, vacsora: harcsapaprikás kapros túróscsuszával
1. nap: aszaltszilvával töltött rántott csirkemell, töltött csirkecomb, sültburgonya
2. nap: töltöttkáposzta
Tortához más, ott krémet készítesz, itt meg "tésztát". :)))
Vagy is a gesztenye lesz a krém külső burka.
Na ezt jól meg írtad....Gyurka :))))
Hidegen van kikeverve és úgy felfőzve, sosem pelyhes, tök sima lesz.
Sűrűre főzöm.
Még sosem próbáltam tejjel.
Annyi tejszínt, hogy képlékeny legyen és ne törjön.
Sprayt szoktam bele nyomni.
További ajánlott fórumok:
- Van itt valaki aki itt lesz karácsonykor és szilveszterkor és a két ünnep között, akivel a magányosok beszélgethetnek?
- Elmúlt a karácsony...lesz másik..avagy beszélgessünk az ünnepi hangulatról
- Mű, vagy igazi fenyő lesz a karácsonyfád?
- Most lesz az eljegyzésem karácsonykor. És a barátommal megbeszéltük, hogy milyen gyűrűm legyen. Melyiket választanátok?
- Idén karácsonykor lesz Reszkessetek, betörők?
- Mitől lesz varázslatos ma egy gyereknek a karácsony?