Főoldal » Cikkek » Hobbi & Otthon témák » Karácsonyi scrapbook oldal cikk

Karácsonyi scrapbook oldal


Karácsonykor - karácsonyra sokan vágnak bele egy scrapbook-albumba. Az oldalakon rengeteg emléket, hangulatot, pillanatot szeretnénk megörökíteni, évekig gyûjtögetjük a kedves képeslapokat, csomagolópapírokat. Miért ne használhatnánk föl ezeket egy igazi ünnepi oldalhoz?
Karácsonyi scrapbook oldal

Mire lesz szükségünk?


Mindenekelõtt sok fotóra. Ha nem áll módunkban a fotókat még elõhívás elõtt átalakítani, akkor válasszunk ki 10-15 felvételt, amelyen érdekes részletek, megható pillantok vannak.

Ha rendelkezünk képszerkesztõ programmal, a részleteket a kiemelõ vágás segítségével még elõhívás elõtt kiválogathatjuk. Abban az esetben, ha a felvételeket otthon, fényképminõségben is ki tudjuk nyomtatni, a fotónyomtató programban válasszuk az arckép-felvétel opciót, ami egy A4-es oldalra 15 darab 5cm x 5 cm-es képet tud nyomtatni. Így ráadásul abban is biztosak lehetünk, hogy a képek mérete hajszálpontosan megegyezik majd.

A kinyomtatott képeket karos vagy görgös vágó segítségével pillanatok alatt méretre vághatjuk.


Képeslapok


Szedjük alõ a tavalyról megmarad képeslapokat, csomagolópapírokat. Válasszuk ki a nekünk tetszõ részleteket, és a képekkel megegyezõ méretben vágjuk ki õket.


Ragasztás


A képeket és képeslap-részleteket ragasszuk egy világosabb háttérre. Közöttük hagyhatunk pár milliméteres távolságot, de ragaszthatjuk õket közvetlenül egymás mellé is. A világosabb hátteret ragasszuk egy szép, karácsonyt idézõ vastagabb kartonra.


Végezetül készítsük el a fõcímet. Ehhez használhatunk matricákat, kaparós matricát, kézírást vagy kézi vágást. A fõcímmel elletétes sarkot díszítsük valamilyen sarokelemmel. Ehhez szintén felhasználhatjuk a karácsonyi matricáinkat, egy képeslapból kivágott elemet vagy egy szép fém díszítõt.


Szerző: Darics Erika

Forrás: http://www.scrap.hu
Írta: Katus1, 2006. december 18. 19:24
Fórumozz a témáról: Karácsonyi scrapbook oldal fórum (eddig 4 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook