Főoldal » Receptek » Karácsonyi receptek » Karácsonyi habkarika recept

Karácsonyi habkarika recept

Elkészítési idő 140 perc

A Karácsonyi habkarika hozzávalói:
3 tojásfehérje
1 tk citromlé
15 dkg cukor
színes cukor
egyéni díszítőkellékek


A Karácsonyi habkarika elkészítési módja:
3 tojásfehérjét a legmagasabb fokozaton kemény habbá verünk, 1 teáskanál citromlevet hozzákeverünk. 15 dkg cukrot apránként belekeverünk és addig verjük tovább, amíg a késvágás látható marad benne. A habmasszát nagylyukú nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire (kb. 6 cm átmérőjű) karikákat spriccelünk. Tarka cukormorzsával megszórjuk, néhány órán át száradni hagyjuk, majd az előmelegített sütőbe helyezzük. Villanysütőnél: 100-120 C, gázsütőnél 1-2-es fokozat, sütési idő: 120-140 perc. A karikákat konyhai rácsra téve hűlni hagyjuk, majd tetszés szerint ételfestékkel színezett porcukormázzal, süteménydíszekkel, tarka szemcsés cukorral díszítjük.

A száradás és hosszú sütés miatt ennyi az ideje.
De az összeállítás 10 perc.


Kategória: Karácsonyi receptek


A karácsonyi habkarika elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook