Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Kapros-túrós galuska recept

Kapros-túrós galuska recept

A Kapros-túrós galuska hozzávalói:
25 dkg tehéntúró
10 dkg finomliszt
5 dkg zabpehely
2 tojás
1 dl tej
1-2 dl víz
2 evőkanál olaj
2 csokor kapor

3 dkg margarin
és a tetejére 2 dl tejföl (esetleg külön 10 dkg juhtúró és 5 dkg rokfort).


A Kapros-túrós galuska elkészítési módja:
A zabpehelyre ráöntjük a tejet és 15 percre félretesszük. A tojást habosra verjük 1 dl vízzel, hozzáadjuk az áttört tehéntúrót valamint a lisztet. Belecsorgatjuk az olajat, hozzátesszük a megmosott és finomra vágott egyik csokor kaprot, majd a tejes zabpehellyel együtt az egészet alaposan összekeverjük. Szükség szerint annyi vizet töltünk még hozzá, hogy a szokásos sűrűségű galuskamassza legyen belőle. Forrásban lévő bő sós vízben a szokásos módon kiszaggatjuk, és felolvasztott margarinra szűrve összekeverjük. A tejfölben elkeverjük a megmosott és lecsurgatott, finomra metélt másik csokor kaprot, majd ráöntjük a tetejére. (Ha valaki gazdagabban szeretné tálalni, akkor a tejfölben keverjen el 10 dkg-nyi csípős juhtúrót vagy 5 dkg reszelt rokfortot, és a sütőben forrósítsa meg.)


Kategória: Egytálételek receptjei


A kapros-túrós galuska elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook