Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Káposztás burgonyaleves recept

Káposztás burgonyaleves recept

Elkészítési idő 50 perc

A Káposztás burgonyaleves hozzávalói:
50 dkg. savanyú káposzta,
50 dkg. burgonya,
15 dkg. füstölt kolbász,
30 dkg. póréhagyma,
3 db. erőleves kocka,
1 szál petrezselyem,
1 szál sárgarépa,
1 kis szelet zeller,
1 csokor petrezsaelyemzöld,
só,
őrölt feketebors,
1 dl. tejföl,
1 mokkáskanál őrölt köménymag,
3 gerezd fokhagyma.


A Káposztás burgonyaleves elkészítési módja:
A leveskockákból l,8. liter víz hozzáadásával erőlevest készítünk. A burgonyát megtisztítjuk és az erőleveshez adjuk.A forrástól számítottt 10-15 percig együtt forraljuk.Ekkor hozzáadjuk a lecsöpögtetett savanyú káposztét, a felkarikázott kolbásztzöldpaprikát, zúzott fokhagymát és a póréhagymát. Hasonlóképpen hozzáadjuk a vékonyan felkarikázott zöldségeket és a zeller szeletet egyben. Sóval, borssal és őrölt köménymaggal fűszerezzük. Újra forraljuk, s kb. 10-15 percig lassú tűzön készre főzzük. Ha kész tálaláskor 1 - 1 evőkanálnyi tejföllel és apróra vágott zöldpetrezselyemmel diszitve kínáljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A káposztás burgonyaleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook