Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Lencsefőzelék füstölt lével recept

Lencsefőzelék füstölt lével recept

Elkészítési idő 130 perc

A Lencsefőzelék füstölt lével hozzávalói:
1 nagy füstölt hátsó sertéscsülök
80 dkg. lencse,
1 evőkanál cukor,
2 evőkanál ételecet,
só,
1 fej vöröshagyma
2-3 babérlevél,
1 mokkáskanál majoránna,
só,
1 evőkanál vaj,
1 evőkanál liszt.


A Lencsefőzelék füstölt lével elkészítési módja:
A csülköt enyhén sós vizben megfőzzük, majd a szokásos módon kicsontozzuk, tepsibe téve megsütjük. A tisztított lencsét a visszamaradó főzőlében készre főzzük a babérlevéllel, csipetnyi majoránnával és az egészben hagyott vöröshagymával, amit a végén kidobunk. Ha kész vékony rántást készítünk és a főzeléket behabarjuk. Utána ízesitjük ételecettel, cukorral. Feltétnek a füstölt főtt-sült csülköt kináljuk hozzá.

Ha a csülök sütésével nem akarunk bíbelődni az étel kiváló lesz a főttel is.


Kategória: Főzelékek receptjei


A lencsefőzelék füstölt lével elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook