Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Lecsós tarhonyás hús bográcsban recept

Lecsós tarhonyás hús bográcsban recept

Elkészítési idő 130 perc

A Lecsós tarhonyás hús bográcsban hozzávalói:
20 dkg. füstölt húsos szalonna,
30 dkg. tarhonya,
60 dkg. marhalábsazár ( vagy marhafaető),
4 db, zöldpaprika, 3 szem paradicson,
1 nagy fej vöröshagyma,
só,
2 gerezd fokhagyma,
fűszerpaprika,
őrölt fekete bors,
1 db csipős csöves paprika,
25 dkg. burgonya,1 dl. vörös bor,
1 dk


A Lecsós tarhonyás hús bográcsban elkészítési módja:
A füstölt szalonnát felaprózzuk, zsírját kisütjük, a pörcöt kiszedjük. A zsíron a tarhonyát szalmasárgára piritjuk, majd azt is kiszedjük. A zsironm megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a húst, fehéredésig piritjuk. Ekkor beletesszük a felszeletelt paprikát és a paradicsomot is. Izesitjük a fűszerekkel, zúzott fokhagymával és előbb lassú, majd erős tűzön kevergetve pároljuk.

Közben a piritott tarhonyát készre főzzük a kockára vágott burgonyával együtt. Ha kész a lecsós pörköltet a tarhonyával összekeverjük, felöntjük borral és készre rottyantva tálaljuk. Friss saláta illik hozzá, külön tányérkán felszeletelt erős paprikával.


Kategória: Egytálételek receptjei


A lecsós tarhonyás hús bográcsban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook