Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Gombás csülök recept

Gombás csülök recept

Elkészítési idő 120 perc

A Gombás csülök hozzávalói:
1 nagyobb hátsó sertéscsülök ( kb. 120 dkg.),
20-25 dkg. gomba ( a legjobb a vegyes erdei ),
8 - 10 dkg. sertészsír,
2 evőkanál liszt,
2 dl. tejföl,
só, 2-3 dl. húsleves ( a legegyszewrűbb kockából),
1 mokkáskanál őrölt köménymag,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
1 csokor zöldpetrezselyem.


A Gombás csülök elkészítési módja:
A megtisztított, megmosott csülköt enyhén sós vízben feltesszük főni. Ez annyi legyen, amennyi ellepi. Majdnem teljesen puhára főzzük. Kivéve ha kissé meghűlt kicsontozzuk és tepsibe rakjuk, A közben felhevített forró zsírral leöntjük és mellérakjuk a felszeletelt gombát. A húst meghintjük az őrölt köménymaggal, borssal és közepesen meleg sütőben készre sütjük. A visszamaradó zsírral húsleveses-tejfeles habarást készítübk, amit kivánt sűrűségűre besűrítünk. A húst adagokra vágjuk, mellé rendezzük a gombát, majd az egészet leöntjük a habarással. Főtt burgonyával, zöldborsó körtettel, esetleg párolt gombás rizzsel kínáljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A gombás csülök elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook