Nézd, én egy sokgyerekes családban nőttem fel és mindig így volt.
Enni csak az ebédlőben, mindenki maga után pakol, cipőt levesszük. A játékok összepakolása a játék része volt már egészen pici korunktól. A szennyes mindenki elrakta maga után, a szennyes edényt dettó. Mindenki beveti az ágyát.
Szabályok nélkül tényleg eluralkodik a káosz. De ezek egyáltalán nem nagy dolgok :-)
Nálunk ez nem működik :( A macska nem szedi fel maga után a szőrt, a 2,5 éves sem takarít maga után, max a játékokat szedi össze, ha éppen nincs jobb dolga...
Ez nálunk is működött... napi porszívózás, mosogatás, rendrakás-pakolás folyamatosan, heti egyszer nagyobb takarítás. Mióta úton a kistesó, totál kész vagyok, és nem bírok megcsinálni semmit :(
Ebben sok ördöngősség nincs: heti egyszer ki kell takarítani, hét közben pedig amit elveszel, azt oda kell visszarakni. Minden családtagra vonatkozik ez, a gyerekeket is lehet erre nevelni.
Beágyazni mindenki tud maga után iskolás kortól, a játékait mindenki el tudja rakni, a szennyes a szennyesbe, edény a mosogatógépbe..
Legalább nem vagyok egyedül ezzel az érzéssel... semmit nem találok, nincs időm sem és energiám sem semmihez. A nagyobbik kisfiam mint a tornádó szétdobál mindent, a macska vedlik... ehh... Anyósom szerint napi 1 óra és mindig patent lenne a lakás... napi 1 óra...
Ironkodva-pironkodva bevallom, hogy káosz van a lakásban. Remélem nem vagyok egyedül ezzel! Rendet akarok és tisztaságot magam körül, és ehhez keresek társakat, hogy biztassuk, segítsük egymást ötletekkel, hasznos tanácsokkal és tippekkel!