Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kamionos feleségnek lenni fórum

Kamionos feleségnek lenni (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Kamionos feleségnek lenni

2018. jan. 6. 23:46

Nagyszerű az írás.Részemről is az jött le,hogy a boldog családi idill alatt ott lappang egy kis szomorúság.

Amit megértek.

Kamionos feleség vagyok több mint 5 éve.

Ahogy utal Kedves Flyer nagyrész a kapcsolaton ,két emberen múlik,hogy élhető ez az élet.

Mi szerencsésebbek vagyunk mert ált. hétvégére hazajön.

Nem minden a pénz,mondják a legtöbben.Igen nem minden azon múlik.De szerintem itt már e szakma iránti "szenvedély" - még annak nagy nehézsége ellenére- nehéz a váltás egy minden napra hazaérős munkára.

Kérdés a család hogy tolerálja.

Minden elismerésem a Tiétek főképp Flyernek!

Ez a fajta idő beosztás számomra kizárt.Így is vannak hullám völgyek,hogy nincs itthon Apa az oviba szerepléskor v. új élménynél.Pedig minálunk sűrűbb a haza jövetel.

Emberfüggő,hogy ki mit választ ill. bír el😊

2017. dec. 6. 23:07
Segitett vmit forum vagy mit gondolsz kedves forumindito, valtozott-e vmi...
27. Cucicsillag (válaszként erre: 26. - Harcos65)
2017. dec. 4. 23:52

Barinomeknel sem (csak) ezen mult...

Nem lehet kategorizalni,csak eloitelek vannak.

2017. dec. 3. 00:45
A mai világba 8 órás munkával mire lehet jutni? A kamionosnak nem lehet családja? Lehet megkapom azt, hogy pénzéhes vagyok de!!! 20 évig voltam kamionos felesége, elváltunk, a mostani párom is kamionos. Szereti ezt a munkát. Neki/ nekik sem könnyebb mint az otthonlévőknek. Aki ezt az életet éli az tudja mivel jár. Azoknál a családoknál akik nem ezt az életformát élik, azoknál nincs válás, mindenki boldog és elégedett? Szerintem nem.
25. Karmolka (válaszként erre: 9. - Flyer32)
2017. nov. 29. 08:20
Nagyon jó írás, szinte szó szerint látom az életünket. Mi 10 éve kezdtük annyi különbséggel, hogy egy fiunk van, aki 16 volt akkor. A 'belevágunk', hitel, ami duplázódott, apa-gyerek kapcsolat... ugyanaz. Nálunk 3 hét kinn, egy hét itthon. Jól összefoglaltad, nem könnyű ez nekik sem és nekünk sem. Valaki írta, hogy mindennek ára van.. Ez így van. Ami a hitelt illeti, 'még 20 évig fizetjük, hála a forintosításnak', csak egy tipp: ezen lehet segíteni, mi is így voltunk, de idén átütemeztük (rövidebb futamidőre) kicsit magasabb a törlesztő, viszont a hátralévő 20 év 11-re csökkent.
2017. nov. 22. 23:07
Van egy sógorom, aki évekig kamionozott külföldön, míg a gyermekek kicsik voltak. Aztán hazajött és elvált. Nem bírta az "otthonülős" életmódot, neki a nomád élet jobban bejött.
23. algea
2017. nov. 22. 23:06
Hm. Hálás vagyok azért, mert van, aki szállítja az ételt, gyógyszert. Azonban azt is gondolom, hogy mindig van más döntés. Lehet kamionozni még a családalapítás előtt, és lehet mást csinálni utána. Lehet beérni kevesebbel... avagy van-e értelme a "biztos jövőért" feláldozni a jelent, a gyerekek mindenét? Nekünk komoly probléma lenne az elromlott mosógép helyett újat venni még fizetésnapon is, hónap végén meg lehetetlen. Félretenni mi sem tudunk. De fel sem merült, hogy amíg a gyerekek kicsik, a férjem a jövő bebiztosítása miatt kvázi kilépjen az életünkből. Egyszerűen az érezzük, hogy nem éri meg, hogy a gyerekeink fizetős egyetemet végezzenek vagy lakást kapjanak tőlünk azon az áron, hogy apa nélkül nőnek fel.
2017. nov. 22. 22:17

Akik "szállítják az ételt, a gyógyszert, az üzemanyagot és sok mindet", őket nem szabad szidni? A kamionos is csak egy porszem a gépezetben, mint teszem azt az eladó, utcaseprő, gázszerelő (klasszikus).

Nagyon divat lett a "haminemvagyunkmindenmeghalsemmisenincs" puffogtatása, főleg a söfőrök részéről.

A 250 meg egy vicc. Létezik, de aki valamelyest életképes, belföldön is jóval többet keres.

21. vacsa
2017. nov. 22. 12:34

" Ők "feladták" a kényelmes életet a családdal, de a családjuk legalább ekkora áldozatot hoz. Gyerekek, akik mindig várnak, szinte apa nélkül nőnek fel. Mondhatja bárki, hogy egy erős családban nem így van. De az apa jelenléte minden gyereknek fontos! Nők, akik mindig erősnek mutatják magukat, akkor is, amikor legszívesebben sírva bújnának a párjukhoz, mert hiányzik. Akik a gyerekeik miatt többet cipelnek, mint amit elviselnek. "


Nem értem. Ti választottátok ezt az életet. Nem kényszerített senki. Ha nektek így jó, akkor hajrá. Vannak akik tudnak így élni, mások meg nem.

Hozzáteszem 250ezret ennél jóval könnyebben is meg lehet keresni kamionosként, szabad hétvégékkel is...

20. Muraja (válaszként erre: 1. - Flyer32)
2017. nov. 22. 12:06
En meg a 90 evek közepen hodoltam e -anno szabad szakmanak . Eleg volt aktiv tiz nap es a honap többi napja szabad . Igen ez akkor volt nem e sztresz relatalo , kutyu tele nem tudom milyen modern vivmanyokhoz köttödö. Penz ami igy bejött szamomra es a nyajomra ( egyedul allo voltam - vagyok anyagilag soha nem fuggtem senkitöl) gyerköcök kicsik voltak apajuk segitett be tiz napra. Igen lehetseges volt dolgozni egesz honapban de szamomra a gyerköcök voltak az elsök. Fizetesben jol jött be ez a havi europan keresztul atszales le a Iberia felszigetre - Hamburgi kikötöböl Britaniaba . De az mas vilag volt nyugotab az utak is bisztonsagosak , ma rablas - lerohans veszelye stb. Dover - Calais mai fenomen az meg az ember legvadabb almaiban sem merult fel... Talan ma mar több a kamionos hölgy mind anno de akor is mar volt szeencsenk egymasra .
2017. nov. 22. 10:10
Nehéz lehet ez az élet, de a soraidból a szeretet sugárzik, szerencsések vagytok.
2017. nov. 21. 20:30
Szia! Vannak olyan cégek is, ahol MINDEN hétvégén itthon van a sofőr és nem 250000 ft a fizetés, hanem jóval több. Tudom, mert az én férjem is egy ilyen cégnél dolgozik kamionosként.
2017. nov. 21. 18:33
Szóval a cikk a boldogságot hinti, de mégis roppant szomorú, elkeseredett. Mindig van választási lehetőség, később pedig van váltási is, az ember sorsa a kezében van. A hiteletek gondolom valami életkörülmény javitó dolog, ti ezt a kamionos munkát tudtátok vagy akartátok érde cserébe adni, az élet csupa adás-vétel. Ha már jó ideje így éltek akkor csak jó ez úgy ahogy van. Az élet egyensúlyra törekszik, ha valamit ad akkor valahol elvesz. Semmi sincs ingyen , mindennek ára van, a kérdés csak az, hogy hajlandóak vagyunk-e megfizetni az árat...
16. Sirga (válaszként erre: 8. - Zsú1965)
2017. nov. 21. 15:55

Egyetértek.

Csak annyit tennék hozzá a cikkhez: igazad van, piszok nehéz lehet. De még mindig jut eszembe nehezebb élethelyzet.(Bocs, de elégedetlenséget, némi haragot vélek felfedezni a sorok között. Lehet, hogy tévedek - akkor bocs!)

2017. nov. 21. 15:33

Nagyon hasonlít ez a topik a katona feleségek témához.

Több olyan foglalkozás is van, ami gátolja a családi együttlétet.

2017. nov. 20. 23:33

Barinom (ex) kamionosfeleseg... 20 ev hazassag utan off.

Nem lett gyerkocuk, mert hol az egyik akarta, hol a masik. Aztan a manyus hazahozott egy kis lapostetut -amugy minden Hawaii volt...- Barinom nyomozni kezdett, majd sorra derultek ki a stiklijei,

szval a TI peldatok mas es maradjon is igy!

Nem foglalkozasfuggo ez az egesz.

2017. nov. 20. 17:22

Minden elismerésem a Tiétek!

Erőt és kitartást kívánok a továbbiakhoz!

A szeretet nagy úr,minden akadályt legyőzhet.

2017. nov. 20. 16:37

Minden elismerésem!

Biztos nagyon nehéz...

Nekünk nem ment a két-három hét kint és egy hétvége itthon...így váltott , kevesebb pénz ugyan , de hetente itthon van, még ha csak fél napra is, de minden második hétvége a Miénk.

Sok a kritizáló ember...én meg azt mondom inkább így szeretetben, mint minden nap egy szeretet nélküli kapcsolatban. Szinte minden együtt töltött idő karácsony, sütök, készülök, boldogan várjuk. Aztán mikor szólítja a munka, felszívom magam, és teszem én is a dolgom. Néha rossz, de szabadnapokkal meg lehet oldani :)

2017. nov. 20. 15:59

Kedves flyer32! Fel ne húzd magad azon, hogy belekötnek a soraidba. Bármit is írsz, mindig lesz olyan, aki beleköt. Tök mindegy, mi a téma.

Az én volt férjem nem kamionos és még csak nem is dolgozik külföldön, mégis ezt éltük meg mellette, amit leírtál. Pontosan tudom, milyen magadra utalva rendezni két (nekem 3) gyereket. Szerintem eszébe jut másoknak is, hogy neked sem könnyű. Nekem legalábbis azt mondták, hogy merem így bevállalni a 2. majd a 3. gyereket.

Tiszteletre méltó, hogy ilyen szépen meg vagytok, kívánok nektek ehhez sok kitartást.

Én nem bírtam már, hogy hátra voltam/voltunk sorolva.

10. flyer32 (válaszként erre: 8. - Zsú1965)
2017. nov. 20. 14:56

Kedves Zsú1965!


Köszönöm, hogy elolvastad az írásom. Valóban mindenkinek a sajátja a legnehezebb kereszt. Szerettem volna megmutatni, hogy milyen vágyni egy társra, aki fizikailag is mellettem van, miközben párkapcsolatban élek. Ha egy irodában ülne és mindennap hazajönne, lehet már nem is lennénk együtt. De nekünk így alakult. :) és egy másik hozzászólót idézve: "a hosszú házasság titka" :) :)

9. flyer32 (válaszként erre: 3. - SansaS)
2017. nov. 20. 14:05

Kedves Hozzászóló!


Bejártuk Európát, mert olcsó a repjegy és mert saját autóval mentünk. Szerintem nem olvastad végig az írásom. Jelzáloghitelünk van, ami a válság után a duplája lett. Még 20 évig fizetjük, hála a forintosításnak. Hazajönne ő, de itthon a kamionos cégek nem úgy fizetnek, ahogy azt sokan képzelik. Hiába a más állítás, max.250ezer amit kifizetnek. HA!!! nincs üzemanyag levonás, ha nincs egyéb levonás a következő jogcímek alapján: napi max. sebváltás túllépése, napi fékpedál limit túllépése, üzemanyag használat minimum limit túllépése. Írásom lényege nem a pénztárcám megbeszélése volt, hanem megmutatni azt, hogy milyen egyedül élni, miközben van párom.Köszönöm az észrevételed.

2017. nov. 20. 11:59

Értem, amit mondani akarsz, hogy nem könnyű. Nem is gondoltam, hogy az.

De szerintem egy kamionos és a családja sem hoz több áldozatot, vagy nem mond le több mindenről, mint más foglalkozásokban. Csak másról. Sorolhatnék sok-sok szakmát... Persze mindenkinek a maga keresztje a legnehezebb.

7. 10cc61fb5a (válaszként erre: 6. - Bolysza1955)
2017. nov. 20. 11:29

Erre szokták azt mondani, "ez a hosszú házasság titka" :DD

Szerintem egy idő után ez az éltforma válik hétköznapivá, apa majd jön, család meg elvan nélküle. Szerintem ebbe végül a gyerekek is belejönnek, meg anya is szabadabb, nem szól bele senki a napi dolgaiba.

2017. nov. 20. 10:54
Én ismerek olyan családot ahol a férjnek ez jelenti a hobbit,hivatást mindent. A család meg meg kap mindent és amikor tudja viszi magával a feleségét is. A gyerek már nagy. Mindenki tiszteletben tartja a férj döntését.
5. globus (válaszként erre: 3. - SansaS)
2017. nov. 20. 10:11
Feltételezem, hogy nem utazási irodával mentek, hanem elkísérték a férjüket munkába. Azért ez nem olyan luxusút ám...
2017. nov. 20. 10:07

ÉN még mondjuk nem találkoztam olyannal, aki szidta volna a kamionosokat, szerintem mindenki tisztában van azzal, hogy a gyógyszerek, élelmiszerek, bútorok, csempék nem maguktól sétálnak át az országhatáron.


Mindazonáltal én nem értem, hogyan lehet ezt az életet ennyi időn keresztül élni. Ha fontosabb a pénz, mint a család akkor nyilván nincs akadálya. De mondom csak akkor ha fontosabb a pénz a családnál.

2017. nov. 20. 09:41

Én ezt nem teljesen értem. Arra van pénz, hogy bejárjátok Európát, de arra már nincs, hogy apuka hazajöhessen a családjához?


Avagy időközben mégiscsak fontosabb lett a pénz, mint a család, és annyira már nem fontosak egymásnak ezek az emberek, hogy feladják a kényelmes életet a ténylegesen együtt tölthető életért?

2017. nov. 20. 09:28
Az a jó, hogy tudtok egymásnak örülni, s tartalmasan eltölteni együtt az időt. Az se sokkal jobb, mikor a férj csak este jár haza, jóformán csak aludni, enni, meg tiszta gatyáért, és hétvégén sincs mindig itthon. Kitartást!
2017. nov. 20. 09:08
Vajon eszébe jut valaha valakinek, hogy kik állnak a kamionosok mögött? Kik támogatják őket? Mit vesz el a családoktól a "munka"? Több mint 10 éve várom, várjuk a gyerekekkel haza a páromat. Nehéz, még akkor is, ha meg tudjuk magyarázni, akkor is ha tudjuk, hogy miért nincs velünk. Kérek mindenkit, aki olvassa a cikket, hogy ne sajnáljon minket! Mert nekünk minden együtt töltött perc ajándék. Közös családi játék, minden olyan, amit a szürke hétköznapok és az évek képesek eltüntetni.

Ugrás a teljes cikkre: Kamionos feleségnek lenni

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook