Kalória és szénhidrát számolással fogyózók beszélgessünk :) (beszélgetés)
Figyelek a makrókra meg az össz kalóriára is, általában határértéken belül, gyakrabban bőven alatta vagyok a ch-nak pl. (a fehérjének nem, azzal én is azt tapasztaltam amit te).
A poén, hogy pont tegnap találkoztam egy testépítős ismerőssel, aki azt javasolta, hogy ne tartsak "bűnös" napot, mert azzal két napi "munkát" tudok a suttyba vágni, mert ha nem is rögtön zsír lesz az elfogyasztott pluszból de a vizet megköti, így akár 2-3 kg is felszaladhat miatta. Ő mesélte, hogy tartott egy bűnös hétvégét aminek +6 kg lett az eredménye, jó ez két nap alatt vissza is ment 4kg-ot a víz miatt.
Néha nyugodtan be lehet iktatni egy-egy kilengős napot, a tapasztalatok szerint az csak fellendíti a fogyást. A szervezet úgy értelmezi, hogy "nem kell itt tartalékolni, van itt kaja!" ☺
Ilyenkor számolni se kell.
Az a legjobb, ha ez nem rendszeres, hanem csak időnként és spontán fordul elő.
Az a helyzet a kalóriaszámolással, hogy az csak az egyik fele a dolognak.
Először ki kell számolni a szükségletet. És itt az első nagy buktató, mert sokan nem hiszik el, hogy annyi mellett is fogyni fognak.
Bevette magát a fejekbe az az 1200 kalória, aztán a 150 cm magas és a 180 cm magas is ennyivel akar fogyni. Vagy va olyan is, aki azt hiszi, hogy a lehető legkevesebbet kell enni. Vagy hogy éhesnek kell lenni.
Ezek sületlenségek, a fogyáskor csak azokat a kalóriákat kell megvonni, amiket feleslegesen vittünk be.
Ki kell számolni a BMR-t valamelyik kalkulátorral. Ez az alapanyagcsere kalóriában, a kezdő testtömeg és a magasság, az életkor és a nem függvényében. Ehhez hozzáadunk általában még 100 Kcal körül, és ennyit kellene megenni egy nap.
Az alapanyagcsere (BMR) értéke azt jelenti, hogy ennyire van a testnek szüksége az alapvető életfunkciók fenntartásához hosszú távon, azaz fekszem és vagyok. Mivel viszont minden fizikai akvititás ezt még növeli, igazából a BMR + 100 kalória egy teljesíthető, de kalóriadeficites állapot, és ha még edzek is emellett, akkor fogyni fogok.
A makrók is fontosak, én magamon azt tapasztaltan, hogy ol, ha még fehérjehiányom van aznap, akkor hiába viszek ne ch.t, mégis éhes maradok. Viszont a makrókat a bevitt kalória arányában kell számítani. Azt ajánlja általában a szakirodalom, hogy a bevitt kalóriák 50-55%-a származzon ch-ból, 25-30%-a zsírokból és a maradék 20-25% fehérjéből. Tehát aki túlkevás kalóriát visz be, a makrókból is hiánya lesz, és megint borul a bili, mert a biológiát nem lehet hosszú távon átverni.
Szia :)!
Ha a Ch ingaztatas nem jott be, esetleg probald meg a kaloriat heti egyszer vagy ketszer 500-600 korul tartani. Lehet az segit, hogy ujra beinduljon. :)
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni, ha még él a fórum. Vagy valaki netán olvassa. Tavaly május óta fogytam 17 kg-t a makrók számolásával. Viszont kicsit elveszettnek érzem magam. Bestoppolt a szervezetem és stagnálok, pedig mindent ugyanúgy számolok, mint eddig. Személyi edző tanácsolta, hogy mivel már ennyit fogytam, próbáljam meg ingáztatni a ch-t. 1gramm 2gramm majd egy 300grammos töltős nappal. Mert valószínű olyan kalóriadeficitben van a szervezetem, hogy belassult a fogyás és raktározok. Elkezdtem számolgatni, hogy kalória igényem bőven az alatt van, ami kéne. Most vagyok 68-69 kg és heti 3 súlyzós edzés és 2-3 aerob, vagy hiit edzés mellett minimum 1900 és 2100 körül kéne lennie a kcal mennyiségnek. Ez valóban így van? A ch ingáztatás nem jött még be, 2. hete csinálom és hétfőn 2 kgval többet mértem, mintha kötöttem volna a vizet..Mit javasoltok milyen makrókat számoljak és mennyi kcalt vigyek be? Vagy csak a kalóriával foglalkozzak? Köszönöm előre is! :)
Egy napom:
Reggeli:
2-3 szelet abonett kenyér (15 ch)
medves sajt (1 ch)
pár fej retek (3 ch)
Ebéd:
Sült hús vagy pl egy doboz tonhal vagy sült kolbász(0 ch)
mellé saláta (max 10 ch)
esetleg leves üresen
Vacsora:
Egy pohár kefír vagy joghurt (10 ch)
meg még, ami belefér 20 ch-ba :) pl, pár darab tojás...sok saláta, pl uborkasaláta tejföllel, abban alig van ch
nem szoktam éhezni...
Sziasztok,
Augusztus 18.-án kezdtem mérni az ételeket, számolni a kalóriákat, étkezési naplót vezetni. Azóta 11 kg-mal vagyok könnyebb és 75 cm-rel karcsúbb. Napi ch bevitel 100-120 g között.
Sziasztok! Oktober 1 kezdtem eddig 2,8kg ment le olyan szepen be indult aztan jott a mensim es megbolondult fel le ! Remeltem meg lessz a heti 1 kg
A kaloriabazist hasznalom 16 kg szeretnek fogyni fel ev alatt remelem sikerul !
szia, igyekszem 50 körül tartani.
Te is diétázol?
Sziasztok!
Szeptember 5-én kezdtem a diétát, szénhidrátok számoltam és nagyon szépen megindult a fogyás.
1,5 hónap alatt több, mitn 8 kilót sikerült fogyni.
Most egy hetet bűnöztem, hogy kicsit szünetet tartsak a diétában, mert túl gyorsnak láttam a fogyást és ma újrakezdem.
Szép napot mindenkinek!
Szia!
Milyen adatokkal számoltál?
Sziasztok,
van még itt valaki?
Már sokadjára vágok bele az étetmódváltásba. Sok sok diétával, próbálkozással a hátam mögött.
30 kilót kellene lefogynom (tudom,hogy nagyon sok). Már a számolással is próbálkoztam, de eddig teljesen sikertelenül. Egy grammot nem tudtam fogyni.
Kicsit jobban utána olvastam a dolgoknak, és úgy tűnik eddig eléggé alapanyagcsere alá mentem, pedig elvileg azt nem szabadna.
Szóval több helyen számolgatva, kalkulálva nekem napi 1500 kcal, és 200g ch a fogyáshoz szükséges mennyiség.
Innen indulnék, remélem sikerese leszek már végre.
Nyáron júniusban van a szülinapom addigra adtam magamnak időt. Szerintem az reális, nem sietek sehova. Próbálok naponta tornázni, amennyi időm lesz rá.
Brokkoli, karfiol, sargarepa, cukkini, padlizsan - grillezve, fozve barhogyan, barmennyit!
Salatalevel (barmilyen, barmennyi) PARADICSOM eletmento lehet :)))
Igyal sokat!
Mozogj barmit!
Legy tudatos es fokuszalj. Meglesz az eredmeny!
Sok sikert
Sziasztok,
egy hónapja ismerkedem a kalória számolás rejtelmeivel, kisebb sikerekkel. Tanácsot szeretnék kérni, hogy hogy tudnám elérni,hogy jól lakjak és még se legyen túl sok a kalória. Igyekszem 1300 körül tartani magam.
Próbálkozom kis tányérból enni, kis ételhordót is vásároltam, hogy eleve abba tároljam az adagjaimat, mérek,de pár nap után elkap az éhség és a néhány nap eredménye oda vész :/ Tudnátok nekem tanácsot adni,hogy min változtassak? Egyek talán többet 1400-1500 körül?
Milyen sportot javasolnátok, mert ha bármilyen mozgásformát végzek azzal is jobb az étvágyam.
Kipróbáltam már minden csoda diétát amit csak eltudtok képzelni,de a jojózáson kívül nem sokra jutottam, egy kicsi le, egy kicsi fel, egy kicsi le, sok fel...stb...mostanra ért meg a fejemben a gondolat,hogy életmódot kell váltanom.
Ez személyreszabottan megmutatja neked miből mennyi kell: [link]
Beregelsz, beállítod a célt és vezeted minden nap, ameddig meg nem tanulod miből mennyit ehetsz. Én szinte mindent eszek, és a terveim szerint haladok súlyban lefelé.
Én is klasszikus elosztást csinálok. Hát-tricepsz, láb-váll, mell-bicepsz (bár mostanában már szét kell szedni a vállat, mert nem marad rá erő).
Az edzés az olyan, hogy csak legyen meg. Nagyjából mindegy, hogy hogyan osztogatod csak meg kell csinálni. A lényeg a konyhában történik úgyis..
További ajánlott fórumok:
- 2009 áprilisi babát várók beszélgessünk
- Harmincas Bagoly Anyukák ! Beszélgessünk!:)
- 2010. január 1-től fogyózók, gyertek beszélgessünk!
- Napi egyszeri étkezéssel fogyózók beszélgessünk!!!:-D
- Csak szénhidrát számolással le lehet fogyni? Fogyott már valaki úgy, hogy a kalóriát nem vette figyelembe?
- Kalória és szénhidrás számolással küzdünk az álmunkért!!!