Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Kalábriai leves recept

Kalábriai leves recept

A Kalábriai leves hozzávalói:
25 dkg spenót,
25 dkg darált marhahús,
10 dkg zsemlemorzsa,
8 dkg parmezán,
1 csomag petrezselyemzöld,
2 tojás,
só,
fehérbors,
1 liter húsleves.


A Kalábriai leves elkészítési módja:
A spenótot 2 dl sós, forrásban lévő vízben 3 perc alatt leforrázom, majd leszűröm. A darált húst a morzsával, a parmezánnal, az apróra vágott petrezselyemmel és a tojásokkal összekeverem, sózom, borsozom. A masszából dió nagyságú gombózokat formálok. A leforrázott spenótot deszkán darabokra vágom és a húsgombócokkal együtt a felforrósított húslevesbe teszem. Egészen gyenge tűzön kb. 10 percig főzöm, majd forrón tálalom.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A kalábriai leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook