Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Juhtúróval töltött gombafejek recept

Juhtúróval töltött gombafejek recept

Elkészítési idő 50 perc

A Juhtúróval töltött gombafejek hozzávalói:
10-12 db
gombafej,30 dkg
juhtúró
5 dkg
teavaj ( margarin)
1 kiskanál őrölt fekete bors
1 egész citrom leve
5 dkg
kemény füstölt sajt reszelve

1 csokor petrezselyemlevél.


A Juhtúróval töltött gombafejek elkészítési módja:
A gombákat tisztítjuk, a kitört szárakat külön tesszük (felhasználható leveshez, de az eljárást folytatva feldarabolva, turmixolva a töltelékhez is). Vizet forralunk sóval, a citrom levéből kb. 2 evőkanálnyival és ebben a gombákat előfőzzük pár percig. Kiszedve megtöltjük a töltelékkel. Juhtúrót elkeverünk a vajjal, kevés apróra vágott petrezselyemmel, a maradék citrom levével, egy evőkanálnyi reszelt sajttal. Ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal, majd alaposan kikeverjük, átdolgozzuk. Tepsit kikenünk vajjal, egymástól kissé távolabb elhelyezzük a gombafejeket és megtöltjük a krémmel, majd megszórjuk a füstölt sajttal. Közepesen meleg sütőben pár perc alatt készre sütjük. Kivéve megszórjuk petrezselyemlevéllel. Burgonyakrokett, majonéz vagy tartármártás illik hozzá.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A juhtúróval töltött gombafejek elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook