Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Svártli recept

Svártli recept

Elkészítési idő 80 perc

A Svártli hozzávalói:
5 kg
sertésbőrke
2,5 kg
kolbászhús
15 dkg
tisztított fokhagyma
4 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika
1 evőkanál csípős fűszerpaprika
3 dkg
őrölt fekete bors
6 dkg
finom só.


A Svártli elkészítési módja:
A bőrkét megtisztítjuk és az abaléve téve puhára főzzük, majd kivéve és meghűtve az egyik felét ledaráljuk, míg a maradékot csíkokra vágjuk.Egy nagy tálban összekeverjük a bőrkéket a kolbászhússal, a zúzott fokhagymával, az őrölt fekete borssal, a fűszerpaprikával és a sóval. Jól összedolgozzuk és végül az alaposan megtisztított sertésgyomorba töltjük. Ha kész a végét elkötjük és villával megszurkáljuk. Ezt követően lassú tűzön 2-2 és fél órán keresztül főzzük. Kivéve deszkalapok közé tesszük, lepréseljük, hogy a felesleges vizet eltávolítsuk. Végül egy nap múlva hideg füstre tesszük 4-5 napra. Igen finom disznótoros étel !


Kategória: Húsételek receptjei


A svártli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook