Jobb agyféltekés rajzolás (beszélgetés)
kollégám elvégezte, nagyon szuper képeket másol így!!
(ez ugyanis nem rajzolás,ezzel a technikával csak másolni tudnak, de azt valóban fantasztikusan)
egyszer voltam ismételni.
inkább festek, bár mostanában azt is keveset.
hát, a választott portré az csak egy gyors izé.
amúgy első nap cipő. meg előtte a sok gyakorlat.
második nap rongy, meg a negatív terek rajzolása.
harmadik nap az aranyásó, és a választott portré.
negyedik nap önarckép.
nagyvonalakban:
első nap egy választott portré
második nap : cipő
Harmadik nap választott portré újra
negyedik nap: saját magad
Mint napi főművek:)
ezenkívül, ledobott ronyg, szem, VanGogh bácsi, fejtetős szék, vmi levélrajz és így tovább :)
Túlmisztifikálni a rajzolást, mint tevékenységet ugyanúgy hibás felfogás, mint azt gondolni, hogy 4 nap tanfolyam után ugyanúgy fog rajzolni valaki, mint az utcai portrérajzolók, akik évek óta ezt művelik. Viszonylag kevesen hiszik egyébként ezt a tanfolyamra jelentkezők közül, de olvastam már olyat, hogy valaki emiatt volt csalódott a végén. Ezt már itt lejjebb, meg máshol taglaltuk is, hogy mi számít irreális elvárásnak és mi nem.
Szerintem bátran lehet így is kisebbfajta csodának nevezni azt, ameddig valaki 4 nap alatt el tud jutni. Önmagához viszonyítva, természetesen. Elég kevés dologban lehet ennyi idő alatt ilyen látványos fejlődést elérni.
Rajzolásnak pedig mindenképpen rajzolás. Mi más lenne? Amit a 3 éves gyerkőc zsírkrétával alkot a papírra (rosszabb esetben a falra :)), az is rajzolás. Így hívják ezt a tevékenységet. Hogy művészeti értéke van-e vagy nincs, az egy teljesen más kérdés, de a megnevezését ne vitassuk már el... Mint ahogy azt se, hogy ugyanúgy mint a gyerekek, a felnőttek is élvezhetik és szórakoztatónak találhatják. Ennyiről szól az egész, nem többről, de nem is kevesebbről.
Mivel elég ellenségesen reagáltál nem tudtam mire gondolni.
Igen, tudom, hogy más indíttatás van a 3-4 napos 25 ezer forintos "Jobb agyféltekés rajzolás" - és a között mikor valaki úgy dönt rászánja az életét... esetleg a felét.
A regisztrációmnak nem ez a topic volt a célja - és én sem foglalkozom rajzoktatással- ezért azt hiszem megtartom, még jól jöhet.
Flood-olni, flame-elni meg nem akarok. Időm sem lenne rá.
Engem? Semmivel. végigolvastad a topikot?
Csak mivel itt senki nem akar sem picasso sem renoir lenni, okafogyottá vált a regisztrációd :)
Murila - nem tudom mivel sértettelek meg, elnézést ha valamely szavamat bántóan magadra vetted. :)
(Amúgy fényképről rajzolni egy dolog, de nem váltja ki a látvány utáni gyakorlást. Mivel magam is autodidaktán indultam el, időbe telt mire megért bennem hogy a tanáraimnak igazuk van ebben {is}.)
Aha, tök igazad van. Castia rajzai is csak fotók...
Talán olvasd el az összes hozzászólást, lehet hogy kicsit nyitottabb leszel dolgokra.
amúgy pedig, köszönjük Emese.
Ha leírhatok egy hozzászólást (ami abszolút mellőz minden reklámot, mivel én NEM foglalkozom rajzoktatással évek óta), aki a "csodát" várja 3-4 nap alatt az csalódni fog.
Rajzolni szerintem _senki_ nem fog megtanulni alatta. Ez évek kérdése rendszeres gyakorlattal, elhagyhatatlan az oktató jelenléte, környezeti feltételek (megfelelő terem, világítás, bizonyos dolgogat nem lehet asztalnál görnyedve megcsinálni, kell a rajzbak, kell az élő modell, hely szükséges, anatómiai -technikai ismeretek, melyik anyag hogyan viselkedik amit felhasználsz, mindegy nem is sorolnám.. hosszú, és szerintem a legtöbb hozzászólónak úgyis magától értetődő).
Két dologra tartom jónak: terápiás kezelés (esetleg felold blokkokat, gátlásokat, de itt inkább az oktató emberismerete lesz a döntő nem az átadott tudás - amit már fentebbem lítettem-...) illetve persze jó a szervezőnek mert 30 ezer forintokért 3-4 nap alatt ennyi embert rotációban megforgatni jó üzlet. :)
Mint már korábban is írtam, én részt vettem a tudokrajzolni.lapunk.hu-n meghirdetett jobb agyféltekés rajztanfolyamon, és csak ajánlani tudom.
Egyáltalán nem szegényes a környezet, teljesen normális. És igenis lehet mondani, hogy nem tetszik, csakhogy a garanciának van egy-két feltétele: egyrészt az első és utolsó napi önarckép közötti különbség nem tekinthető jelentősnek, másrészt pedig a tanfolyam során követte az utasításokat, követte az útmutatást. Hiszen ha valaki csak eljön és megy a maga orra után és nem követi az utasításokat, akkor nem a jobb agyféltekés rajzolás módszerét sajátítja el. Pedig itt erről van szó.
Egyébként itt is szívesen várnak korábbi résztvevőket, hogy máskor is rajzoljanak (ingyen), én is voltam már, és nagyon sok segítséget kaptam.
És ne egy vagy két ember véleménye alapján ítéljétek meg a tanfolyamot, hanem több vélemény és a résztvevők rajzai alapján!
én is szeretem :) pont ma is befejeztem egy rajzot :)
Igyekszem nem csak arcokat hanem pl épületeket rajzolni
További ajánlott fórumok:
- Jobb agyféltekés angol tanulás
- A nagyobbik fiam mindkét agyféltekét használja... Ez mit is jelent? Valaki hasonló helyzetben?
- Szimultán kétkezes rajzolás. MIt tudtok róla?
- Melyik agyféltekéd működik?
- Debrecenben szoktak lenni jobb agyfélteke rajzoktató tanfolyamok?
- Melyik a legjobb jobb agyféltekés rajztanfolyam Szegeden?