Játszótérről, focipályáról folyamatosan berúgják az udvarunkba a labdát. Köteles vagyok visszaadni? (tudásbázis)
Ha pedig bemenne a jogos tulajdonáért amit véletlenül berúgott más kertjébe és az ott lakó nem akarja vagy nincs lehetősége visszaadni, a kutya szétszedné.
Nem az értelmezéssel van baj, hanem azzal, hogy ilyen gondolat pár focizni vágyó fiatal miatt felmerült abban bájos buksidban.
Képzeld magad a gyerek helyébe, aki átrúgta a labdát. Veszni látja, csalódottan hazamegy, el van ba.va a napja, mert arra gondol, hogy esetleg ki kell fizetni. Szerintem akkora bűne nincs.
Röhej, hogy már kérni sem merik, mert lehordják őket, itt a baj gyökere.
Forszírozni kell a védőhálót, ez a végleges megoldás.
Én is voltam gyerek, és volt olyan, hogy berúgtuk többször a labdát valamelyik kertbe.
Szó sem volt szándékosságról, sőt szégyelltük magunkat.
A mai világban örülni kellene, hogy vannak még olyan fiatalok akik sportolnak, nem pedig a számítógép előtt kockulnak, vagy egy talponállóban isznak.
Úgy gondolom ezekkel a gyerekekkel nyugodtan meg lehet beszélni, hogy nyitva hagyod a kaput , de vigyázzanak, ha bemegy a labda a kertbe óvatosan hozzák ki, ne tapossák össze a virágaidat és egyéb növényeidet.
Éjszaka pedig nem valószínű, hogy fociznak be lehetne zárni a kaput.
A kettő és öt éves gyereket pedig én a saját házunk udvarán sem hagynám egyedül.
Azt gondolom legjobb ha olyan megoldást próbálunk találni ami mindkét félnek jó nem pedig rögtön a legelvadultabb ötleteket adjuk és valósítjuk meg pár játszani vágyú tizenéves miatt.
Azért mert néha berúgják a labdát az udvarotokba még nem azt jelenti , hogy neveletlenek. .
Ha a házad ablakát DIREKT dobálnák a labdával akkor lehetne azt mondani nem tudnak viselkedni.
De ők csak játszani szeretnének.
Őszintén megmondom, ha én laknék ott ahol te, még focizni is kimennék közéjük.
Gratulálok! Ez egy igen szép hozzászólás volt.
Szedje szét a kutya a gyereket mert játszik és véletlenül berúgja a labdát a kertbe és azt vissza akarja szerezni.
Nagyon okos gondolat...
Nem tudom te mit szólnál, ha egyszer a te gyereked járna így.
Gondolom akkor meg a kutya tulajdonosát és a kutyát lövetnéd agyon.
Érdekes egy dolog ez, hogy ő berúgja a labdát a ti magánterületetekre, kibököd, téged büntetnek meg érte... Érdekes a jog...
Szintem ezt mind jogásszal ő tud neked pontos válasz adni rá.
Ha kint vagyok az udvaron akkor szó nélkül visszaadnám nekik, ha pedig nem vagyok otthon akkor pedig nem zavarna ha egy vagy két tizenéves gyermek bejönne vagy bemászna a labdájukért, amit véletlen berúgtak a kertembe.
Mert gondolom nem szándékosan csinálják.
De komolyan gondolom. A srácoknak is kell valahol játszaniuk.
Te pedig figyelj oda az 5 és 2 éves gyermekedre és ne hagyd őket egyedül.
Akkor biztos nem fognak kimenni az autók elé az útra.
Én átérzem ezeknek a játszótéren játszó gyerekek sorsát, minket is mindig mindenhonnan elzavartak. Hol azért mert állítólag hangoskodtunk, hol azért mert az iskola udvara nem játszótér, hol pedig egyéb indokokkal.
További ajánlott fórumok:
- Szellemi játszótér. Ha van kedved beszélgetni vallásról, anyósról, gyerekről, párkapcsolati válságról
- Mit szólnátok ha a játszótéren más gyerek bántalmazná a ti gyereketeket?
- Ki hogy kezeli azt, ha a játszótéren a nagyobb gyerekek nem hagyják játszani normálisan a kisebbet?
- Lehet végig figyelni a játszótéren?
- Hogyan lehet visszaszerezni egy kutyát, ha a megtalálók nem akarják visszaadni?
- Játszótér vagy küzdőtér, szívesen viszed a gyerkőcöt játszótérre?