Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Játszótér vagy küzdőtér, szívesen viszed a gyerkőcöt játszótérre? fórum

Játszótér vagy küzdőtér, szívesen viszed a gyerkőcöt játszótérre? (beszélgetés)

1 2
2009. jún. 24. 22:01

Igen szívesen megyünk.A kislányom imád ott lenni,alig tudom hazakönyörögni.

....csak utálom a sok kutyasz.rt,mindig megtaláljuk...

....kicsit elavult a játszótér,az én gyerekkoromban is ez volt....de idén készül az új UNIÓ-s...talán ez szuperebb lesz.

Itthon nem az igazi a hinta se,a csúzda se!

2009. jún. 24. 21:54

Most csend volt, hálistennek! Csak két kislány volt kinn a szüleivel, és most az én fiam volt a bandita... Úgy udvarolt, hogy a lánykák homoktortácskáját szétrúgta...:S

A nagyobbik leányka úgy nézett rám, hogy ha szemmel ölni lehetett volna, hát már nem gépelnék itt. :)

Kicsit szégyeltem, amiért ezt csinálta a gyermekem, rá is szóltam, de láthatólag a szüleit nem zavarta. Csak a kislányokat.

De hát apja fia a lelkem, ő sem udvarolt nekem kedvesebben annakidején...:)

15. Sylvia81 (válaszként erre: 13. - Mothertiger)
2009. jún. 24. 19:08
Azt hiszem, én is csendben maradok... Ez borzasztó!
14. c42aaaac41 (válaszként erre: 13. - Mothertiger)
2009. jún. 24. 19:03

akkor a mi játszóterünk egy kánaán!

Nagyon durva amit leírtál!:(

2009. jún. 24. 18:53

Nem szeretek a játszótérre menni, bár a fiam mindig menne. Nálunk nagyon sok a roma, van, hogy fürtökben csüngenek a libikókán, meg a csúszdákon. Hiába van két csúszda, folyton veszekednek rajta, a köpködésről, verekedésről nem is beszélve.

Én nem vagyok beszarva se tőlük, se a rokonaiktól, ha kötekednek (mert gyakran ez is előfordul), visszaszólok. Amúgy próbálok emberi hangon beszélni velük, de sajnos hamar átállnak a saját stílusukba, így elkerülhetetlen a konfliktus.

A gyerekek viccesnek tartják, hogy a roma gyerekek verekednek és köpködnek, így elkezdik utánozni őket. Volt már olyan is, hogy megfenyegettek, amiért rájuk mertem szólni, hogy ne kötekedjenek és próbáljanak rendesen játszani...

A nagyobb gyerekekkel is gond van: bicikliznek a kicsik közt szlalomozva, cigarettáznak, csúnyán beszélnek a kicsik előtt. A jómúltkor valamelyik hülye vadkendert hozott a játszótérre, és szanaszét dobálta, meg a kicsik szeme láttára tömködte az orrába, dörzsölte a szájába, sűrű "bazmegolás" kíséretében. Kihívtam rá a rendőrt...

És ez csak egy kis község icipici játszótere...

2009. jún. 24. 18:08

Hát, én is rászólok a más gyerekére, mert nem óhajtom megvárni, míg valamelyikünket eltalál egy kavics. De az enyémre is rászólok, ha olyat csinál. Más motorját mi is el szoktuk vinni egy körre, de amilyen gyorsan csak lehet, igyekszem visszavinni, főleg, ha nem sikerült kölcsönkérni, de tudom, kié és azt is, hogy odaadná... És mindig, mindent megköszönünk! Ja, és ha más motorjával megyünk, mindig mondom Kiarának, hogy a sajátra is vigyázunk, máséra meg még jobban. Sajnos nálunk is van gyerek, aki neveletlen, de neki először az anyját kéne megnevelni. Csúnyán beszél, szórja a homokot, stb. A múltkor jól össze is szidtam, a következőért:

nálunk nincs elkerítve a játszótér és a gyerekek a járda túloldalára járnak pisilni. Ez amolyan egyezményes dolog, mindenki tudja, hogy ott a bokor mögött van a helye. Ez a kisfiú a múltkor bevitte a 20 hónapos lányom egyik lapátját ezen bokor mögé és a másik kisfiú pisis földjét lapátolta vele. Majd ezután visszavitte a homokozóba és tovább játszott vele. Még szerencse, hogy a másik kisfiú szólt! Ha az én gyerekem lett volna, minimum megrángatom! Ugyanez a kisfiú mindig ordít (biztos van 4 éves, de lehet, hogy 5), mikor az anyja mondja, hogy mennek haza. A múltkor leku*vázta az anyját, az meg mosolyogva közölte: Kisfiam, ilyet nem szabad mondani.

Ha ez a kisfiú lent van a játszótéren, minden gyerek meg van kergülve, bántják egymást. Anyuka meg a padon ülve beszélget. Vérlázító! Ja, és ha valaki nem csinálja azt, amit ő mond, akkor azt kiközösítik, csúfolják, megdobálják, megverik. A múltkor is én szóltam rájuk, mikor a csúszda tetejéről távköpő-versenyt rendeztek. Áááááááá......

És ezt látja a gyerekem. :( Siralmas. De muszáj közösségbe vinni.

2009. jún. 24. 17:20
Most egy kicsit megnyugodtam! Már azt hittem csak én vagyok ennyire kritikus a játszóteres viselkedéssel kapcsolatban. Nem is szívesen viszem oda a kisfiam. Pedig szegénykém nagyon szeret csúszdázni, de némely gyerek úgy viselkedik mint egy kis ősember. Anyuka meg csak trécsel a padon vagy még biztatja is a gyerekét. Mi kismotorral (műanyag) szoktunk általában menni sétálni, néha befigyel a játszótér is. Előfordult, hogy útközben vettem kenyeret. A kismotort az egyik pad mögé állítottam be, a kenyeres zacskót pedig a kormányára akasztottam. A mocit így is lenyúlta az egyik kiskölök és a csúszda tartógerendáit próbálta vele kidönteni. Ekkor mondtam a kisfiamnak, hogy akkor inkább mi megyünk. Pedig szegény nem is csinált semmi rosszat, csak így mondhattam megszólás nélkül, hogy azonnal adják vissza a motort.
2009. jún. 24. 17:19

Én akkor lepődtem meg, amikor a játszótér egy része el volt kerítve felújítás miatt, én megmagyaráztam a gyerekemnek, hogy oda most nem szabad menni, meg is értette. Egyszer csak látom, hogy más gyerekek szülei húzgálják el a kordonokat, szalagokat és kísérgetik be a gyereküket.

Azt se tudtam, mit mondjak a sajátomnak...Azt, hogy tényleg nem szabad, de más anyukák-apukák magasról tojnak a dologra?

És már eleve arra nevelik a gyereket, hogy a szabályokat meg lehet szegni?

Furcsa, szerintem.

2009. jún. 24. 17:18
Amúgy birom, mikor a tizenévesek beülnek a hintába a szerelmi életüket kitárgyalni a picik meg ott visítanak, mert mennének ők is. Iylenkor hagyom a gyereket "kibontakozni" és ha unják a visító hangját némi hisztivel megspékelve, akkor átadják a hintát. :)
8. 52d3e0b8a8 (válaszként erre: 7. - Correct)
2009. jún. 24. 17:17
Jól van, neked már nagyobb. ;)
2009. jún. 24. 17:13

Küzdőtér.

Az egyik a csúszdáról önti le a kavicsot, vagy ledobálja, a másik lökdösődik, a harmadik az összes saját játékunk elviszi, a negyedik káromkodik, az ötödik homokot dobál a fejre, a hatodik nem adja át a helyét, de neki át kell ha rinyál, ja, és az anyukák-apukák 90%-kát meg kéne nevelni, mielőtt gyereket vállal. Érdekes, a kislányom mindig normálisan viselkedik, legalábbis baromságokat nem csinál. Játszótér újabban soha... :S

6. scorpiolady (válaszként erre: 5. - Serry)
2009. jún. 24. 17:12
Nem az volt a gond hogy elvitte, hanem hogy kitolta a játszótérről és nem is láttam merre mentek. A játszó(egy hintaállvány egy mászóka, egy ügyességi terep, egy nagycsúszda, egy bébicsúszda egy óriáshinta egy homokozó elég nagy terület ez is szeritnem) mellett van egy park is elég nagy terület, az is elég(szerintem) arra hogy tologassa valaki a gyerekét. Már megijedtem hogy tán el akarják lopni.
2009. jún. 24. 17:07

Ha a gyerek megdobál, vagy a homokot szórja én rászólok ha ott anyuka ha nem. A mi játszóterünkön ez egyezményes. Abból,meg nem csinálunk problémát ha pl a másik motorjával elmegy a gyerek. De ha tudom kié szólok, ha pedig nem tudtuk kié, de közben elő került a gazdája az a minimum,ohgy megköszönjük. Ja és persze alap vigyázunk a máséra.

Az én fiam olyan ha sokan rohanják meg a játékait inkább elpakolta.

Persze hasonlóan rossz tapasztalatim nekem is vannak. Mi már összeszokott csapat vagyunk, kb 4 éve járunk ugyanazokra a játszókra.

4. 52d3e0b8a8 (válaszként erre: 1. - Scorpiolady)
2009. jún. 24. 17:06

Szólsz, mást nem nagyon tudsz tenni. Legfeljebb majd néznek nem túl szépen. Nekem még nem vitték el a kisbicót, csak beleültek. Ha elkezdte volna tologatni mentem volna utána. Ha kérdezik, akkor megengedem, hogy tologassák, de csak ott a közelben, amúgy a lányom tuti kipakolná sec perc alatt az "elorzót". :)

Voltunk egy ugrálóvárnál, ott egy negyedikes forma gyerek nem engedte be a lányaimat, az 'ott csak hárman lehetnek egyszerre bent' dumával. Megkérdeztem, hogy akkor miért vannak bent 6-an. Megvártuk míg odajött az anyja, az kipaterolta őket és utána bemehettek az enyémek is.

2009. jún. 24. 17:03
Nekem azért furcsa, mert én falun nőttem fel és ott nem volt játszótér.
2009. jún. 24. 16:59

Küzdőtér a játszótér.De régen is így volt,mikor mi kölkök voltunk.

Nem szabad szívbajosnak lenni,ha valakinek neveletlen a kölke én simán rászólok.Aztán próbáljon meg beszólni a szülő.Ha én képes vagyok a 2 éves fiamra rászólni,ha valamit rosszul csinál,akkor nekem ne jöjjön oda senki reklamálni.Ha meg valakinek nem tetszik,hogy rászóltam a neveletlen gyerekére,viheti máshova.

2009. jún. 24. 16:53

Előre örültem, amikor beköszöntött a tavasz, és kisfiamat vihettem játszótérre, sajnos az öröm gyorsan elszállt, hihetetlen hogy milyen neveletlen gyerekek és szülők járnak a játszóterekre, és most itt elsősorban egy, két hároméves gyerekekről beszélek a fiam másfél éves múlt.

A játszótér ahova menni szoktunk nincs túl közel így a kisbicajával szoktam eltolni, történt egy alkalommal, hogy egy kisgyerek mindenáron bele akart szálni(szintén másfél éves) anyuka se szó se beszéd beleültette és kitolta a játszótérről én meg csak bámultam utánuk, a mászókánál voltam a fiammal így nem tudhatta hogy hozzánk tartozik a bicaj, ami az árnyékban egy fa alatt volt. Amikor visszahozta odamentünk a fiammal és annyit mondott hogy nem baj hogy elvittük a fiam hisztizett érte...a homokozóban természetesen mindenki játszik mindenki játékával, de én nem engedem meg a fiamnak hogy kidobálja neadj isten elvigye valahova a kislapátot formát stb. , sokan ezzel nem törődnek és volt már rá példa hogy eltűnt nekünk egy másnak egész kupac forma. Másik eset a bébicsúzdára felment egy három év körüli gyerek és kaviccsal dobált mindenkit aki arra járt, anyuka meg mellette állt és nem szólt semmit, ez a gyerek egyszer utánam futott(én a fiam után aki hintázni akart)és engem is megdobált kaviccsal, nem tudom miért sajnos az anyukáját akkor sehol nem láttam így nem tudtam szólni neki. Miért nem tudnak egyesek kultúráltan viselkedni ill. gyereküket megrendszabályozni a játszótéren? Mit lehet tenni ilyenkor?

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook