Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Járnál ilyen ilyen lábakkal strandra? fórum

Járnál ilyen ilyen lábakkal strandra? (beszélgetős fórum)

1 2 3
81. Csicsi25 (válaszként erre: 75. - Channa*)
febr. 22. 18:44
Sajnos nincs 😢
febr. 22. 17:44

Járnék.

Kamasz koromban frusztrált, hogy nagy a mellem, nem is áll szépen, van plusz súlyom, stb.

Elmúltam negyven, tavaly nyáron a nudista strandot is kipróbáltam, és az egész strandolást toplessben nyomtam. (Igaz, a plusz súlytól megszabadultam pár éve, de a mellem sem feszesebb, sem formásabb nem lett.)

Nem érdekel már mások véleménye. Senki sem tökéletes. Vagy ha közel az is, mondjuk huszonéves modell alkat, akkor meg lehet olyan, nem látható betegsége vagy lelki kínja van amihez képest egy kicsit lógósabb mell piti probléma.

Visszerem is kezd látszani az egyik térdhajlatomban, és biztos lesz rosszabb is, elnézve a hatvan feletti anyukám lábait. Talán a C vitamin is segít valamennyit rajta, azt hiszem, az erősíti az ereket.

79. ariana (válaszként erre: 77. - Guruljka)
febr. 22. 15:55

Utánanéztem, és a plasztikai sebészeteken nem foglalkoznak seprűvánatágulattal. Sőt! Az egyik klinika oldalán ezt írták: "A képeken látható tágult retikuláris erek, valamint az úgynevezett "seprű vénák" nem műthetők, nem tüntethetők el, ezért kezelésüket nem tudjuk vállalni!"

[link]

Nagyon elkeseredtem.

78. VendrinerPiroska (válaszként erre: 74. - Ariana)
febr. 22. 01:11
Pedig egy kolléganőm is plasztikai sebészhez járt vele.
febr. 21. 23:08

"Műtéti típusok

Két fő műtéti lehetőség áll rendelkezésre: a nyitott vagy az u.e. endovénás beavatkozás. Mindkettő célja, hogy az elégtelen felületes vénás rendszert kiiktassuk (teljes eltávolítással vagy belső zárással), így lábon jelentkező vénás nyomás csökken, a tünetek szűnnek.

Nyitott visszérműtét során rövid altatásban vagy gerinctáji érzéstelenítésben a teljes beteg felületes vénás érszakaszt eltávolítjuk, a lágyéki elégtelen vénás billentyűt elvarrjuk, a kitágult összes oldalágat együlésben eltávolítjuk.


Lézeres visszér kezelés

Ehhez lágyékban és bokánál kis, kb 2 cm-es műtéti metszés szükséges, az oldalágak kicsi, kb. 1-2mm-es szúrásokon keresztül lesznek eltávolítva. A műtét egynapos befekvéssel jár, varratszedés általában egy hét múlva esedékes. A műtét után a lábon a beteg végig járásképes és önellátó, de a kiterjedt vérömlenyek lassan, néhány hét alatt szívódnak fel, addig fásli vagy gyógyharisnya viselése javasolt. Átlagosan két hét otthoni tartózkodás után a beteg már dolgozhat, sportolás egy hónap után kezdhető. A műtét OEP finanszírozott ellátásban elérhető."

Ezt itt találtam:

[link]

Megérdeklődni csak egy telefon.

76. Érdekes73 (válaszként erre: 1. - Ariana)
febr. 21. 23:01
A tűző nap nem tesz jót a visszereknek de azért nem kell takargatni . Akinek nem tetszik nem néz rád.
75. Channa* (válaszként erre: 72. - Csicsi25)
febr. 21. 22:30

Köszönöm!


Akkor jól gondoltam, hogy ez nincs TB-re...

74. ariana (válaszként erre: 72. - Csicsi25)
febr. 21. 21:38
Nem is hallottam még olyat, hogy plasztikai sebész csinálja, csak érsebészről.
73. ariana (válaszként erre: 70. - Tulipán***)
febr. 21. 21:36
Én nagyon félek minden orvosi beavatkozástól, és amíg bírom , tűröm a testi-lelki fájdalmat.Nem városban lakom, és nincs is aki kocsival vigyen kezelésekre, vagy ha valami gond van és vissza kell menni sürgősen, akkor sincs aki furikázzon.De a tavalyi nyár megviselt, alig vártam, hogy hideg legyen.Most meg már a fájdalom miatt is félek, mert ha fekszem is fáj.Nem is tudom, talán márcsak a csodában bízom.Jó pár éve voltam egy nagyon rendes és jó hírű orvosnál aki nem vállalta el az injekciós kezelésem, azóta csak rosszabbodott a helyzet, akkor még nem fájt.Sokszor arra gondolok, mi értelme az életnek, mikor mindenki örül a nyárnak, én meg szenvedek. Hát nem tudom,majd lesz valahogy.
72. Csicsi25 (válaszként erre: 36. - Channa*)
febr. 21. 21:21

Bocsánat, most értem vissza. Legelőször plasztikai sebész csinálta, ő nagyon szépen elinjekciózta, szép lett a lábam. De ez már vagy 15 éve volt. Akkor kért ampullánként 5 ezer forintot, de egy elment egy lábra és többször is kellett mennem, mert sok visszerem volt. Amúgy ez nem volt egy vészes összeg.


Legutóbb egy érsebésznél voltam, ő inkább hentes volt, mint orvos, nem is tudta szépen helyrehozni a lábam, fájt is, amikor bökött. Ő egy alkalommal a két lábra 9 ezret kért.


Amúgy be kell írni a keresőbe, hogy visszér elinjekciózás meg a helységet, ahol keresel és kidobja a találatokat. Érsebészek és plasztikai sebészek csinálnak ilyet. Igaz, hogy néhány év múlva kiújul, de érdemes szerintem rendszeresen járni.

71. Guruljka (válaszként erre: 69. - Guruljka)
febr. 21. 21:14
Bocs, ez hülyén jött ki, nyilván te sem élvezed a fájdalmakat. De én már kicsavartam volna az egészségügyből valami megoldást. Nem magánúton.
70. tulipán*** (válaszként erre: 30. - Ariana)
febr. 21. 21:13

Nagyon jól teszed, hogy körbe járod a témát, mielőtt bele ugranál bármilyen kezelésbe. Olvastam pl, hogy Dr. Boros véna helyett nyirokeret vett ki valakinek!!!!! Azóta ödémásodik a lába. Horror!!

Ettől függetlenül amit Guruljka ír, jól hangzik. Nekem az az ötletem lenne, hogy ha ennyire zavarnak a visszereid, talán ki kellene próbálnod az eljárást egy kisebb területen. Aztán várni pár évet és meglátod, hogy mi az eredmény. Tehát nem kezeltetni az egész lábadat, csak egy kis területen próba kezelést végeztetni és ha évek múltán sem lesz negatív kimenetele a kezelésnek, akkor nagyobb részen megcsináltatni, és így tovább. Tehát fokozatosan minél nagyobb területeket, ha működik az eljárás.

Amúgy szerintem is nyugodtan menj strandra, jobban el van foglalva mindenki saját magával, mint másokkal. E mellett jó ötletnek tartom egy hosszú kendő viselését ha ennyire zavar a kinézeted amit ledobsz a medencénél, mielőtt bemész, aztán felveszel, ahogy kijössz a vízből.

69. Guruljka (válaszként erre: 68. - Ariana)
febr. 21. 21:12

Nem tudom, mert én nem szeretem a fájdalmat.

De ha pancsolni akarnék, akkor nem akadályozhatná meg mások véleménye.

68. ariana (válaszként erre: 67. - Guruljka)
febr. 21. 20:40
És ha a helyembe képzelnéd magad?
67. Guruljka (válaszként erre: 38. - Ariana)
febr. 21. 20:26
Én nem tudok válaszolni, mert se visszeres nem vagyok, se strandra nem járok.
66. ariana (válaszként erre: 60. - Roxána)
febr. 21. 20:26
El nem ítélek én se senkit,csak magamra haragszom, hogy mikor kismama voltam, nem vigyáztam magmra.Pihennem kellett volna az utolsó hónapokban, lehet nem tartok most itt.
65. ariana (válaszként erre: 59. - Kristo_f)
febr. 21. 20:24
Mert még engem nem láttál. :)
64. ariana (válaszként erre: 63. - Andi6020)
febr. 21. 20:23
Nehezen, és nem tudom, mi lesz a nyáron, mivel ezcak romlik.
63. andi6020 (válaszként erre: 38. - Ariana)
febr. 21. 19:44
Én csak nem értem, hogy hogy lehet fájdalommal élni.
62. Channa* (válaszként erre: 60. - Roxána)
febr. 21. 19:35

Engem se zavarnak a kövér emberek, de sajnálom őket, mert ők érzik emiatt rosszul magukat és az ő egészségük megy tönkre...


Én, bár tudom, hogy nem túl tapintatos, de mindig szóváteszem bizonyos embereknek, ha híztak szerintem, hátha emiatt tesznek ellene...

61. Channa* (válaszként erre: 55. - Ariana)
febr. 21. 19:31
Ez már jó első lépésnek!:DDD
febr. 21. 18:48

Engem soha nem érdekelt és nem feszélyezett az ,hogy van egy kevés súlyfeleslegem,szülés utáni visszereim vannak az egyik lábamon.Soha nem itélném el a kövérebb embertársamat csak azért,mert ő is ,mint én imádja a vizet.Sőt külföldön a kövérebb hölgyek és urak apró pici fürdőruhákban élvezik a strandot,tengert.


Egyébként van egy mondás: Ha valakinek nem tetszik ,ne nézzen oda!

59. kristo_f (válaszként erre: 57. - Ariana)
febr. 21. 18:44
Engem meg a viszeres lábú nők nem taszitanak, illetve érdemben észre sem veszem :)
58. ariana (válaszként erre: 53. - Channa*)
febr. 21. 18:44
Én bevállaltam egy 2. gyereket is , pedig az egészségem szempontjából nem kellett volna, adta az Isten 2x-es anya legyek.
57. ariana (válaszként erre: 54. - Kristo_f)
febr. 21. 18:42
Én elfogadom a kövér embereket, sosem taszítottak, én normál súlyú vagyok. Pocakos pasik sem taszítanak. Meg a kövér nők sem.
56. VendrinerPiroska (válaszként erre: 48. - Channa*)
febr. 21. 18:40

Az is egy lehetőség. Én az önbarnítót azért kedveltem, mert egy ideig nem kell vele újra foglalkozni.

Se a seprűvéna, se a visszértágulat nem Mylady de Winter szégyen bélyege. Nem öröm, de ilyesmi ne tartson már vissza senkit a nyár élvezetétől. Én, minden esetre, nem fogok hőgutát kapni, mert nem teljesen esztétikusak a lábaim.

55. ariana (válaszként erre: 51. - Channa*)
febr. 21. 18:39
:D Nem hát, mert így szeret ahogy vagy, kis szépséghiba. Ez még régebbi kép, azóta nem javult sajna,nyáron meg ha ránézek, sírógörcsöt kapok, ezért nem is nézek rá,ha egy módom van rá, semmikor.
54. kristo_f (válaszként erre: 44. - Ariana)
febr. 21. 18:37

Képzeld el én meg görbelábú vagyok már gyerekkorom óta és nem egy kétajtós szekrény, sőt

Nagy ivben tettem rá mindig hogy testileg hogy nézek ki.

A férfiak meg pocakosodnak

53. Channa* (válaszként erre: 50. - Ariana)
febr. 21. 18:30

Én 53 éves vagyok és nekem sincs, csak a bokám eres.

Gondolom megúsztam, mert csak 1 terhességem volt.

Nálunk a családban szinte minden nőnek vastag visszerei vannak. Jellemzően 2 gyereket hordtak ki és szültek. Én vagyok az, aki egyet, így nekem nincs ilyenem.


A fiatalabb, azaz az unokatesóim néhány évente kiszedetik, az idősebbek, akik még élnek, együtt élnek ezzel a problémával.


Szerintem nekem se lesz, ha megélem azt a kort, csak fekete lesz a bokám...

52. Channa* (válaszként erre: 49. - Ariana)
febr. 21. 18:27

Nem is seprűvénákra gondoltam;)

Hanem az egyéb testi adottságokra.


Férfiaknak is van visszerük egyébként.


Én nem egyet láttam már, akiknek pont olyan, mint a nőknek szokott lenni 2 terhesség után.

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook