Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Jár-e Gyes-en lévőknek 13.havi fizetés? fórum

Jár-e Gyes-en lévőknek 13.havi fizetés? (tudásbázis kérdés)


23. milcsimother (válaszként erre: 22. - 6dd1c9baf3)
2008. dec. 30. 16:46
Inkább a Gyed-re gondoltál nem????????????
2008. dec. 30. 16:19
Nekem csak annyi a mondani valóm erre,hogy az aki egészségügyben dolgozik és onnan mén el szülni neki jóval magasabb a gyese mint egy fizikai dolgozónak.Tudom nem az ő hibája.De én ezt egy kicsit egy színbe hoznám nekem 42000 annak 82000 hol itt az igazság?
21. a7a90ace89 (válaszként erre: 4. - Fiona)
2008. máj. 12. 22:51

Azt hallottam én is: el akarják venni a 13. havit.:((


De: nálunk a polgármesteriben dolgozóknak már 14. havi is van. Az övékét nem veszik el?

20. 533bb4d1fe (válaszként erre: 18. - Pandamaci)
2008. febr. 20. 17:22

Nagyon igazad van a gyereket nem az államnak szüljük,pláne nem a munkaadónak.Nagyon sok ország van,ahol még GYES sem jár,nem még tizenharmadik havi.Sőt,a dolgozóknak min. a fele sem kap soha.

Valaki itt azt írta,hogy a GYES kettőnek va,a babának,és a mamának.A segélyezés nem arról szól,hogy abból kell megélni,csak az menjen Gyesre,aki megteheti.Így is hatalmas nagy előny a GyED bevezetése,ami ugye 2 év.

19. emagdi
2007. nov. 2. 18:48

Olvasgatom a hozzászólásokat. Többen sérelmezitek, hogy nem kaptok a munkáltatótól plussz juttatást mióta nem dolgoztok, s "csak addig voltatok értékek számára, amíg dolgoztatok". Nos, szerintem ez egyértelmű. A munkahelyre dolgozni járunk, a munkáltatónak nyilván a munkavállaló munkavégzése az érték, és nem szociális alapon értékelik a dolgozókat. A gyes az szociális alapon jár, de azt a költségvetéstől kapjátok, nem a munkáltatótól!

Nem jó keverni a dolgokat, és szerintem egy munkaadót sem lehet hibáztatni azért, hogy nem ajnározza külön a gyes-en levő volt dolgozóit. (Akik lássuk be legtöbbször csak problémát jelentenek a munkaadónak, hiszen a kieső kismamát pótolnia kell arra az időre, amíg az úgy dönt, hogy otthon marad.)

2007. nov. 2. 16:30

Én is voltam GYES-en, igaz 25 évvel ezelőtt, és akkor más élet és jövedelmi viszonyok voltak. És most nem akarok demagóg lenni azzal, hogy akkor alig volt havi 1000 Ft az összege.

Inkább azt akartam mondani, hogy amikor meg én születtem még nem is volt gyes. Igaz, hogy volt viszont bölcsődei férőhely elég. Néhány hónapos korunk óta bölcsődébe "jártunk" a korosztályommal. Az édesanyáink meg mentek vissza dolgozni szépen, és még örültek, hogy szoptatásra iksz órára hazaengedték őket.

Nem kell visszavágyni azt az időt, de egy biztos:

a gyermekünket NEM AZ ÁLLAMNAK szüljük! Nem onnan kell elvárni, hogy a felnevelést finanszírozza. Azért találta ki az élet, hogy felnőtt korban kell szülni, mert addira talán benő az illető feje lágya (ahogy szokták mondani).

ű

Mindenki csak úgy vállaljon gyereket, hogy saját magára számítva meg tudja-e oldani.

2007. okt. 31. 13:17

Mondjuk nem igazán értem, miért írod valakinek, hogy azért hogy "Valószínű,hogy azért nem kapod,mert vállalkozónál dolgozol." A közalkalmazottak kapnak 13 havi fizetést.Nincs törvénybe iktatva, hogy az jár. egy vállalkozónak ki kell termelni az alkamazottakkal együtt ezt az összeget. Miért kéne egy vállalkozónak ezt fizetni? HA megy az üzlet honorálja ahogy tudja. A normálisabbja. A gyesedet meg az államkincstártól kapod, mint szociális juttatást. A munkaadódnak nem sok köze van hozzá. A jövőben még a családi pótlékot is az államkincstár fizeti, annak akinek idáig a munkahely utalta.


Más országokban nincs 3 év gyes. Nem vagyok gyes ellenes, én is 3 gyereket nevelek, de ezt összemosásnak tartom.

Ha azt kérdezted volna, miért nem emelik arányosan a gyest, még egyet is értenék vele.

A nyugdíjasok is inkább a normális nyugdíjnak örültek volna nem ennek a botrányt kavart könyöradománynak, ami már értékét is vesztette. Nem mellékes, hogy 40 évig dolgoztak és fizettek járulékot, hogy nyugdíjat kapjanak.


Ha kifejtenéd bővebben, hogy jutottál idáig ebben az egészben, hogy megértsem.

16. kobagabi (válaszként erre: 7. - PIROS35)
2007. szept. 2. 21:58

Piros: Én ugyanúgy fel vagyok háborodva, mint te. Sajnos a 13. havi fizu nem jár GYES alatt. Én sem kaptam és közalkalmazott vagyok. Ugyanakkor én is mérges vagyok, hiszen a nyugdíjasoknak van 13. havi. Igazán kitalálhatnák a 13. havi GYES-t is. Meg 10 éve én a lányom után 18.000.Ft-ot kaptam, és most meg 25.000.-ft a GYES. Hát évente még csak ezer forintot sem emelkedett. A nyugdíj meg minden éven legalább 3000.-t emelkedett. És a nyugdíj egy embernek kell, a gyes meg ugye kettőnek a mamának és a babának. Nincs ez jól.

És a másik. Nemcsakhogy meg akarják szüntetni a GYes-t, de nálunk a férjemnek a 13. havi fizuját most feldarabolták. Decemberig minden hónapban nettó 5000.-ft-ot kap ki a bruttó 11000.-ből. Tehát elaprózzák. Így a 13.havit beépítik a fizetésbe, és meg sem érezzük. Szemétség!

15. kobagabi (válaszként erre: 2. - 42892ee56f)
2007. szept. 2. 21:50

Olvastam, hogy Gyes mellett dolgozol, és azt is megkapod. Gyere át a Gyes melletti munkavégzés fórumra is, szívesen látunk.

Én most intézem a papírjaimat. Megyek vissza dolgozni, a kicsit bölcsibe adom.

2006. dec. 21. 22:11
Nekem ebben szerencsém lenne, mert tárt karokkal várnának vissza a régi munkahelyemre. Csak az a gond, hogy reggel 5-kor kellene kezdeni. Ez két kisgyerekkel segitség nélkül nem megy! Mondtam a főnöknek, hogy átmenetileg nem tudna-e kitalálni valamit. Az volt a válasz, hogy a posta nem szociális intézmény. Azt se szeretné, ha nem mennék vissza, de segiteni nem tud. Oldjam meg! Hát megoldottam! Szerencsére találtam egy másik helyet, bár ez szerintem nem nyugdijas állás, úgyhogy rá fogok kényszerülni, hogy visszamenjek majd egyszer.
13. PIROS35 (válaszként erre: 11. - 12667dcac6)
2006. dec. 21. 16:44

Ez sajnos így van!Pedig a kismamák nevelik fel a jövő nemzedéket,a majdani aktív dolgozókat,akiknek béréből fogják a mi nyugdíjunkat kifizetni (ha egyáltalán megéljük,mert olyan magasra emelik a nyugdíjkorhatárt).

A férjem is 24-32 órákat húzott le az egészségügyben,addig nagyon jó munkaerőnek számított.Mikor megbetegedett,és súlyos műtéten esett át,már félteni kellett a helyét,mert néhány hónapra kiesett a munkából.Mivel már nem bírja azt a terhelést,mint a műtétje előtt,csak 8 órában dolgozhat.Mégis minden nap retteg,hogy őt is elbocsátják a nagy létszámú leépítések során,ami mostanában van az egészségügynél.Az ember csak addig jó,míg a belét kidolgozza,utána pedig belerúgnak,kit fog majd érdekelni,hogy ő belerokkant,és mi lesz a sorsa?

2006. dec. 21. 12:29
Ha valaki gyesen van otthon, akkor ahhoz fizetés nélküli szabadságot kért. Ilyenkor nem tudom, hogy hogyan jönne szóba a 13. havi fizetés. Amennyiben gyes mellett dolgozik, akkor meg azt kap, ami a szerződésben van. Ha nincs szerződésben(sem jogszabályban közalkalmazottak, köztisztviselők esetében) meghatározva, akkor teljesen a munkáltató döntésén múlik, hogy mi alapján ítéli meg, hogy ad vagy sem bármi pluszt a fizetésen felül.
2006. dec. 20. 10:09
Sziasztok.Én két gyereket szültem most Gyeden vagyok itthon a második babával,de soha nem kaptam 13.havi fizetést,sőt ezeket az év végi ajándékokat(mosópor,pezsgő)sem adják mióta itthon vagyok.Az ember csak addig jó a munkáltatónak míg dolgozik.Akkor én is jó voltam nekik mikor 3 hónapos várandós koromig egyedül éjszakáztam nekik sebészeti osztályon.
2006. dec. 19. 19:07

Holnapután vége a "nyomornak"! Utolsó Gyes-es napom! Már alig várom a Február 5.-ét!!! Végre "rendes" fizetés! Már el is felejtettem milyen!


Sajnos túl nagy igazság nincs abban, hogy ki mennyit keres! És minél több van, annál sóherebb az illető! (Tisztelet a kivételnek!)

De van egy-két kedvezmény, amit a gyes ideje alatt igénybe lehet venni: üdülési csekk, távhő kedvezmény... Érdemes ezeknek utána nézni!

9. PIROS35 (válaszként erre: 4. - Fiona)
2006. dec. 17. 10:32
Időközben megtudakoltam,hogy velem mi a helyzet e téren.De ha valóban meg akarják szüntetni ezt a fajta juttatást,akkor ezt mindenhol megteszik majd?
2006. dec. 17. 10:31
Ilyenkor nincs lelkiismeret-furdalásuk azoknak,akik milliókat zsebelnek be jutalomként?Mikor vannak emberek,akik Karácsonykor,a szeretet ünnepén éheznek,netán az utcán fagynak meg.Emberségből talán felajánlhatnák valamennyi részét jótékonysági célra az ilyen rászorulóknak.
2006. dec. 17. 10:21
Egyik ámulatból a másikba esek,mikor szinte naponta hallom a tévében,hogy egyes helyeken a több százezer forinttól a milliókig kapnak jutalmat (13.havit)a dolgozók.(Hány év alatt kapnánk ennyi összegű Gyest?)Ha van 13.havi nyugdíj,máshol pedig ilyen magas összegű "jutalom",akkor a 13.havi Gyes-t miért nem "találták ki"?(Ha már 13.havi fizetés nem illeti meg őket.)A kismamák nem érdemlik meg?Valahol azt sem tartom igazságosnak,hogy aki a legalacsonyabb nyugdíjban részesül (mint amennyi a Gyes összege is),annak a 13.havi plusz juttatás talán töredéke annak,amit a magas nyugdíjban részesülők kapnak.Miért nem egységes az összeg?
6. PIROS35 (válaszként erre: 5. - Hobitka)
2006. dec. 16. 11:13

Szia!

Elég szomorú,hogy ez a helyzet!

A gyes-en lévőknek nem jár,de a nyugdíjasoknak jár 13.havi nyugdíj.(Nem a nyugdíjasokat akarom ezzel megbántani.)

2006. dec. 15. 15:01

Szia! Én 12 évig dolgoztam a postán, 5 éve gyes-en vagyok, de soha semmilyen pluszt nem kaptam a munkahelyemtől...

Szerintem nem is jár semmi, csak az aktív dolgozóknak.

4. Fiona (válaszként erre: 1. - PIROS35)
2006. dec. 15. 08:41
Mikor mentél el szülni? Gondolom év közben, erre az évre az időarányos rész jár, de utána években már nem. Különben is, azt hallottam, hogy meg akarják szüntetni a 13. havit.
3. PIROS35 (válaszként erre: 2. - 42892ee56f)
2006. dec. 14. 22:48
Azért köszi!Valószínű,hogy azért nem kapod,mert vállalkozónál dolgozol.Én "közalkalmazott" vagyok.
2006. dec. 14. 22:18

Én úgy tudom, nem, de biztos lesz valaki, aki jobban tud ebben segíteni.

Én Gyes mellett dolgozom, igy a fizim mellé még azt is kapom, de én nem szoktam 13.fizit kapni, mivel vállakozónál dolgozom. Úgyhogy ez szerintem a munkáltatótól is függ.

2006. dec. 14. 21:48

Én azt szeretném megtudni,hogy aki Gyes-en van,annak jár-e 13.havi fizetés vagy sem.Adható,de nem kötelező,vagy a munkahely dönti el,hogy jár-e vagy sem?Esetleg attól is függ,hogy milyen anyagi helyzetben van a munkahely?

Valaki tud valamit erről a témáról?

Köszönettel:Piros

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook