Jahn Ferenc Kórház szülészete (beszélgetés)
Dr. Héra Anna - Ő van a kórházban és van a lőrinci sztkban is.
Kórházban Dr. Juhász Eszter-t ajánlom. Volt hozzá szerencsém míg osztályon voltam. Kicsit bufurcnak tűnik, viszont alapos, segítőkész, felkészült.
Szülőszobába:
2 hálóing
Papucs
Köntös
Betét eldobható bugyival/felnőtt pelus
Törölköző
Ásványvíz
Csoki
Szőlőcukor
Apának szendvics
Cd,masszázsolaj,illóolajok
Fényképezőgép
Leletek
Kissapka
Takaró
Gyerekágyra:
2-3 hálóing
2-3 zokni(én zoknis vagyok, amúgy meleg van a szobákban)
Szoptatós melltartó
Melltartó betét(nekem belövellés után csöpög a tejem)
Törölköző
Kéztörléshez törölköző
Teljes tisztálkodó szett
Wc papír
Betét bugyival/ felnőtt pelus
Szoptatóspárna
Evőeszközök
Bögre
Mellszívó
Terhesvitamin
Ásványvíz
Bimbókrém
Aranyérkrém
Telefontöltő
1 csomag 1-es méretű pelus
2 Popsitörlő
Popsikrém
4-5 textilpelus
Iratok az anyakönyvezéshez
Apasági/házassági anyakönyvi
Így hirtelen ennyi jutott eszembe. Esetleg ha van vmi ami kérdéses hogy kellhet e írd le. Fájdalomcsillapítón kívül semmit nem adnak az osztályon.
A babának hazavitelre kell csak ruha. Van babafotózás, ha speckó ruhát szeretnél ráadni azt is érdemes vinni.
Valaki leírná,hogy mit érdemes vinni a kórházba? (mit adnak?) szülszőszobára,gyerekágyosztályra,?
És apás szüléshes ott adnak apának ruhát vagy meg kellvenni valahol?
Sziasztok!
Mit lehet tenni ha 40. héten nem tudom megoldani hogy minden nap eljussak a kórházba a vizsgálatokra? Sajnos fekvő beteg van itthon, kinek jogosítványa lenne tud rá vigyázni, én pedig már a pocakomtól nem tudok vezetni. Van arra mód hogy befektessenek inkább? Válaszokat előre is köszi! :-)
Szia!
Ha még érdekes megkérdeztem a szülésznőt, a szülésre mehet be valaki, lent az osztályra nem mehet be senki. Pár percre ki lehet jönni látogatóhoz és ennyi. Az egy-két ágyasban sem.
Szia!
Nekem a kisebbik fiam született programozott császárral még 2015-ben, mivel a két gyermek között csak 13 hónap a korkülönbség. Az orvos adott egy időpontot a 39. hét utánra és aznap reggel kellett bemenni a kórházba. Földszinten bejelentkezés, utána irány a 9. emelet. Az ügyeletes szülésznők átnézték a leleteket, átöltözés kórházi hálóingbe, ctg, infúzió és órákon át feszült várakozás, mivel a sürgősségi császárosokat előre veszik. (hiába volt 9-re kiírva a császármetszésem, 1 óra után került csak rám a sor, erre készülj fel) Burokrepesztés és minden ami a természetes szülésnél van, sajnos kimarad. Műtőbe saját lábadon besétálsz, felülsz a műtőasztalra, altatóorvos gerincedbe szúrja az érzéstelenítő injekciót, utána lefektetnek, vérnyomásmérőt és ekg-s tappancsokat raknak rád. Miután elparavánoznak, a párod bejöhet (de ezt is altatóorvosa válogatja, kérdezz rá) és ott ülhet a fejednél. Amikor kiemelik a babádat, utána megmutatják, de nem maradhat veled. Téged az összevarrás után letolnak a 8. emeleti őrzőbe, ahol 6 órán keresztül kell feküdnöd. (Gondolom innen már ismerős a helyzet) Remélem hasznos volt az információ.
Drukkolok, hogy minden rendben legyen! :)
Császárról nem tudok nyilatkozni, első babámat is természetesen úton szültem és a másodikat is úgy tervezem pár héten belül.
Sajnos látogatási tilalom van. Mindenképpen kérdezz rá, hogy bemehete veled. Kedden megyek ctg-re akkor rá fogok kérdezni, de az osztályon nem lehet látogatni szülés után. Mikor lesz a császárod?
Mi jóval a szülés előtt felkértük a szülésznőt. Csak a betöltött 40. hét után jártam volna kórházba ctg-re, azt későnek találtam. Ha sok kismamája van nem vállal többet. Meg amúgy is 39. hétre született a fiam. Orvos vagy szülésznő mindenképpen jó, pont azért mert nincs elveszve annyira az ember. Persze az ügyeletes is lehet jó ha szerencséd van. Két éve nekünk nem volt az. Most lesz választott orvos és szülésznő is.
További ajánlott fórumok:
- Pest Megyei Flór Ferenc Korház Szülészete-Mi a véleményetek, tapasztalataitok róla?
- Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Szülészet- és Nőgyógyászati osztályról vélemények, kérdések, tapasztalatok!
- Markhot Ferenc kórház szülészet
- Toldy Ferenc kórház szülészete
- Jahn Ferenc kórház szülészete - vélemények
- Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet szülészet/nőgyógyászat