Ismeritek a Roaccutan gyógyszert? Mik a tapasztalatok? (tudásbázis)
Ma beszéltem a háziorvosommal,és azt mondta,minden gyógyszernek megvannak a mellékhatásai,ha nem válik be nyugodtan hagyjam abba.Tartsam a kapcsolatot a bőrgyógyásszal.Ő is nagyon korrekt volt.
Holnap megyek a laborba sírsírsír gyerekkorom óta rettegek a tűtől!!!Akkor 5-en kellett,hogy lefogjanak akkor,most már "nagyobb" vagyok,lehet,hogy holnap 10-en kellenek????:):):)
:D Ez tetszett!:D
Sajnos az enyém ha nem dolgozik,kikapcsolja a telefonját!:)
Hát akkor minden sinen van!:)
Ha meg vagy elégedve az orvossal,de látom írtad is hogy rendes,azt tudom ajánlani,hogy írd fel az összes kérdésed,és vidd el magaddal beszéljétek át hogy megnyugodj!
Tapasztalat,mert én mindíg otthon kaptam észbe hogy még ezt is elfelejtettem megkérdezni,meg azt is.:)Aztán már én is mindíg felírtam ami épp eszembe jutott,és így ha mentem,semmi nem maradt ki.
Most már tudom, mert akkor ezt sem közölte a doki :S
Igaz, azóta már 5 év eltelt...
3 éve nem szedek fogamzásgátló,és csak ezért,semmi képpen sem kezdtem volna el újra.
Eddig sem volt baj,NAGYON bízok benne ezután is "ügyesek" leszünk.
Képzeljétek,már annyira tuningoltam magamat este,hogy szedjem,vagy ne szedjem,hogy már ezzel is álmodtam.Ott volt a gyógyszer a kezemben,bevettem,és kivettem a számból!!:):)
Én is napi 2 szemet szedtem, de a mg-ra én sem emlékszem.
Az pedig hülyeség, hogy ha nem szedtél előtte fogamzásgátlót, akkor csak most ezért kezdd el.Én nem szedtem, hanem óvszerrel megfelelően védekeztünk.Ha valaki rendesen használja az óvszert akkor nem esik teherbe!!
Ez a legalacsonyabb kiszerelés.Holnap azért megkérdezem az orvosomat,lesz ami lesz.Kíváncsi vagyok,mit mond.
Köszönöm a mai hozzászólásokat,ma megyek,holnap jelentkezem!Jó éjszakát!Köszönöm!!!
Tudom mit érzel!De ne keseredj el!Hamar elmegy az a 4-hónap,és utánna el is felejted!Csak addig oda kell figyelni mindenre!
És keress egy jó bőrgyógyászt,ha kell,maszekba!Olyat aki foglalkozik veled!És rendesen elmagyaráz mindent!
Ezt az akne súlyosságától teszik függővé!Nekem testsúlykilogrammra számolták ki hogy napi mennyit szedhetek.Alá kellett írnom egy papírt,hogy megkaptam a tájékoztatást hogy nem eshetek teherbe,mert rendellenességet okoz!Havonta jártam vérvételre,és vissza a bőrgyógyászhoz ellenörzésre.Többször lehámlott a szám,és az arcomról a bőr,meg az egész testemet is kentem,mert száraz volt a bőröm.Fürödni is gyógyszertárban kikevert fürdetővel fürödtem,meg fürdés utánit is onnan vettem kenőcsöt,amit a bőrgyógyászom kevertetett.
Hozzá teszem,hogy akkor mikor ezt a gyógyszert elkezdtem,már mindent kipróbáltam,és mire ide jutottam,már tiszta seb volt az arcom,meg sebhely.:(mert ugye a bőrgyógyász sem ezzel kezdi a kezelést.
Mikor abbahagytam a gyógyszert mert terveztük a babát,akkor kezdődött,és egyre rondább lett a bőröm.De úgy voltam vele,hogy inkább várok még a babával,és végigcsinálom a kezelést,mert lelkileg nagyon megviselt,hogy az addig szép bőröm tiszta seb.Nagyon csúnya volt.De már az első pár hét után javult,és mire végeztem a kúrával,teljesen rendbetette az arcom.És azóta nincs semmi gondom vele.:)
Ha ilyen csúnya acnes elváltozásaid vannak akkor más gyógyszertől ne is várj gyógyulást. Háziorvosod ehhez úgysem tud hozzászólni. Keress egy megbízható bőrgyógyászt.
Hány éves vagy?
ENGEM TÁJÉKOZTATOTT AZ ORVOS A MELLÉKHATÁSOKRÓL,ÉS UTÁNNA NÉZTEM A NETEN IS,ÉPPEN EZÉRT IS NAGYON MEGIJEDTEM!!!
Sajnos aknés probémák vannak az arcomon,és a hátamon is,amit akármivel kezelem ,nem múlik.Már a mandulámat is kiszedettem,és semmi.Szedtem olyan fogamzásgátlót is,amitől csodálatosan szép letta bőröm,viszon felszedtem +7kg ami azóta sem megy le!!!:(Nem tudom mit csináljak,gondoltam felhívom holnap a háziorvosomat...
Szia!Én kb. 2,5 éve szedtem elég sokáig.A mellékhatásai tényleg riasztóak.Nálam a szájszárazság, ajkam szélei elég sokszor berepedtek,sokat ittam és kentem.Aztán már nem volt olyan borzasztó.A bőröm szépen letisztult, a probléma ami miatt szedtem, elmúlt.
A kisbabáról le kell mondanod, mert fejlődési rendellenességeket okoz.
További ajánlott fórumok:
- Van valakinek tapasztalata az Ozempic nevű diabétesz gyógyszerrel?
- Hiperaktív gyereknél van valakinek tapasztalata a Ritalin nevű gyógyszerrel?
- Ismeritek a Bromocriptin [parlodel 2, 5 mg] gyogyszert?Menyi ideig lehet szedni?
- Clostilbegyt gyógyszer alkalmazása, hatása, tapasztalatok
- Kipróbálta már valaki a Dida nevű gyógyszert candidára? mik a tapasztalatok?
- Ismeritek a Tetraslysal nevű akne elleni gyógyszert? Mennyire vált be?