Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Iskolakezdés, de miből? fórum

Iskolakezdés, de miből? (beszélgetős fórum)

1 2 3
10. jooeva (válaszként erre: 4. - Tumbo2)
aug. 9. 11:30
A fiamnak évekig egy olyan íróasztala volt, amit a bátyámnak vett a mama úgy 50 éve, bátyám után az enyém volt, aztán ahogy Tomi suliba ment 2011-ben, akkor került hozzá. 10 évig használta, pár éve kapott egy újat, a nagyobb felület miatt, az iróasztal most is abszolút stabil, de szintén tele van matricázva.
9. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 3. - Jooeva)
aug. 9. 11:30

Igen. A munkáltatótól is lehet kérni iskolakezdési támogatást. Hogy milyen formában kapja a szülő (utalvány vagy kp.) - azt nem tudom, de adható, az biztos.

Igaz, amit írsz. A ruházkodás is húzós. A suliba kell váltócipő, új tornacipő, új sportruházat, mert kinövik a gyerekek. Ugyanúgy kell a hétköznapokra új ruhatár, új utcai cipő, legalább 2 pár gyerekenként. És akkor jönnek az új füzetek, tollak, ecsetek, festékek, és előfordul olyan is a tanszerlistában, amit elő sem vesznek az év folyamán, de a szülő megveszi, mert a tanár átküldte a tanszerlistát.

Ha olyan táskát vesz az ember, ami több évet kibír, annak borsos ára van. Megéri, de nem mindenki tud huszonezreket kiadni csak egy táskára.

Szóval, nem egyszerű.

De a legtöbb gyereknek kell új iskolatáska, tolltartó,

8. Alnisa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 9. 11:28
Ez hülyeség. Még is mi a fene kerülne 100 e ft-ba?
aug. 9. 11:27
Mivel tavaly már tudtam, hogy idén iskolás lesz a kisfiam, így szeptember, október környékén 50-75%-os akcióban megvettem neki sok mindent. A 30 ezres táskát 8000-ért stb. És minden hónapban, ami jó áron volt, beszereztem ezt azt. Mindene megvan. Így nem lett egyszeri nagy kiadás, egy év alatt meglett mindene.
aug. 9. 11:26

Pl. a lidl-ben jó minőségű színesek és ceruzák kaphatóak, az ottani ruházat is jónak mondható.

Táskát, tolltartót, vonalzókészletet (ami úgy is eltörik azonnal) akár még kínaiban is lehet venni...

És igen, mi is megtartottuk a régi ceruzákat, színeseket, amik még használhatóak.

aug. 9. 11:21

Milyen támogatásra gondolsz? Az iskolakezdési támogatás (már akinek jár) sehol nem éri el az általad írt 100 ezer forintos összeget.

Mindamellett az iskolakezdés bizony nagyon sokba kerül. Ha a gyerekeid csak 1. és 9. osztályban kaptak táskát, akkor bizony nagyon rendesek, hogy így tudtak rá vigyázni.

Bizony, rajtad kívül még sokaknak okoz nehézséget az iskolakezdés. Nem a ti szégyenetek. Ismerek olyan családokat, ahol becsületesen dolgoznak a szülők, mégis fejfájást okoz nekik, amikor az új tanévre készülnek. Ahol pedig az egyik szülő egyedül neveli a gyereket/gyerekeket, még nagyobb kihívás.

Tényleg nagy szerencse, hogy legalább a tankönyvekért nem kell fizetni.

4. tumbo2 (válaszként erre: 2. - Channa*)
aug. 9. 11:17
az íróasztal az öcsémé volt,utána a lányomé,most a számítógép van rajta.tele van matricázva,egy kis tükör is odaragasztva,de engem nem zavar
aug. 9. 11:11

Nem tudom, hogy ilyen létezik-e még, de a munkáltató is adhat iskolakezdési támogatást, akár mindkét szülő kérvényezheti.

Ezt akár utalvány vagy kp. formájában is lehet adni.

Tizenéve én írtam egy kérvényt a vezetőségnek és kaptam is pénzt, már nem emlékszem pontosan, de a két gyerekre olyan 25 ezer körül talán...

Egy próbát megér.

Nem is az irószerek/füzetek a drágák, hanem a ruházkodás...szeptemberre tuti kinőtt a gyerek mindent, nadrágot, cipőt...

aug. 9. 10:52

Hát nem tudom...

Nekünk még a könyveket is kellett fizetnünk és úgy is megoldható volt.

Tudom, hogy nagyon felmentek az árak, tudom, hogy a gyerek mindent kinő, stb., de az iskolakezdésre nem augusztus utolsó hetében kellene készülni, hanem hónapokkal előbb, hogy ne egyszerre legyen nagy kiadás.

Azt is tudom, hogy van olyan amiről nem tud a szülő, hogy kelleni fog, mert a tanár heppje egy másmilyen füzet vagy bármi, de az utolsó percekre csak az ilyeneket kellene hagyni.

Biztos nem emlékszem már pontosan, de mi kell egy iskola kezdéshez, ha van már alap? Új füzetek, ceruza, színes ceruza, toll, radír, vonalzók és hasonlók. Ezekből az évek során sok lesz. Nem kell mindig újat venni ezekből... Ilyenek pl. nekem egy egész cipős dobozzal vannak. Persze, nem újak, de lehet velük írni, színezni, kört rajzolni, vonalat húzni, stb.

Táskát sem kell minden évben venni, ahogy tolltartót sem.

Szerintem, amikor valaki vagy a híradóban azt állítják, hogy 100 eFt egy sulis elindítása, akkor félre tájékoztatnak.

100 ezer akkor lenne, ha az íróasztalt is most kellene venni és mindent, egyéb esetben, sokkal olcsóbb szerintem.

Minden esetre kitartást és legyen meg mindenetek...

aug. 9. 10:18

Tegnap elhangzott a híradóban, hogy 100.000 Ft-ba kerül elindítani az évet egy iskolás korú gyereknek.

Sajnos mi nem kapunk pont ennyi támogatást évente, úgyhogy magad uram, de hogyan.

Két gyermekem van. Spórolunk ahogy tudunk. Táskát csak 1. osztályban kaptak, illetve 9. osztályban. Ez van, vigyáztak is rá. A füzeteket addig használják még be nem telik, így az ének füzetük lassan 10 éves, de van más több éves példány is. Egyéb tanszereket, kiegészítőket az vitte, akinek aznap szüksége volt rá. Néha volt ebből is probléma.

Így tudom csökkenteni a kiadásokat és fáj, hogy az enyémeknek, és még sok másnak sem jut, mert itt nincs ekkora támogatás - sem.

Ti hogy oldjátok meg ?

1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook