Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mennyibe kerül egy elsős iskolakezdése? fórum

Mennyibe kerül egy elsős iskolakezdése? (tudásbázis kérdés)


26. 72f62a66ed (válaszként erre: 22. - 72f62a66ed)
2014. júl. 23. 21:25
szakképzés=tanévkezdés; folytató=tolltartó bocsi a hibákért, túl okos a telefonom ;-) vagy csak egyszerűen nem értek hozzá :-)
2014. júl. 22. 22:08

budmil táska leárazva 6ezer

tolltartó 3ezer

fehér póló 4db Decathlon 590/db

tornanaci 1200 2 db

tornacipő decathlon 2500

nadrágok 6 db 18.000

ceruzák: na itt lehet költeni, és spórolni i s. Minőségtől függően határ a csillagos ég. Kapsz 12-es készletet pár száz Ft-ért is, de pl a Faber Catsell 3szög alakúja, 24 színben, 4500 Ft.

Filcek ugyanez. Festék, ecset, gyurbma stb ugyanez.


A füzetek a legkisebb tétel...


Nekünk a ruha lesz sok, mert oviba melegítőbe járt.

24. Enissa
2014. júl. 22. 21:31

Nem a kérdéshez kapcsolódik, de ha az iskola engedi, a szülő anyagilag megteheti, miért ne kaphatna egy elsős gyerek olyan füzetet, ami tetszik neki? Az a cél, hogy örüljön Ő iskolás lesz, az egy plusz, ha mondjuk egy kislánynak lovas füzete lesz, a kisfiúnak verdás a teljesség felsorolása nélkül.

Ami tetszik is, nem csupán szükséges, sokkal nagyobb örömmel veszi elő a gyerek az 100%.

23. bowie (válaszként erre: 21. - Syria)
2014. júl. 22. 21:13

Nálunk szabott ez is. Csak átlátszó, öntapadó borító lehet.

Úgyhogy a gyerek válogatott magának füzeteket, autós, lovas, focis, stb..de darabja nem került többe 110 ft-nál. egy volt, ami 140.

2014. júl. 22. 20:55
Sima egyszerű füzetek, nem kell mindenféle mesefigurás, totál felesleges. Füzet és könyvborítónak sima átlátszó bekötő. Ezt nálunk külön kérték a tanító nénik. Mivel egy elsős gyerek még nem tud olvasni, és hiába mondja a tanító néni hogy vegyék elő pl. az olvasó könyvet, fogalma sem lesz a gyereknek melyik az. Így meg felmutatja az adott könyvet és mindenki tudni fogja melyik az :-) a mai tankönyvek amúgyis nagyon szépek, így szerintem nem baj ha átlátszó bekötő van rajta. Amúgy a szakképzés nem olcsó ... nálunk két gyerek van 2.-na és 3.-ba mennek ... Elvileg iskolatáskát és folytató nem kell nekik, de minden más igen. 100.000 forint simán elmegy rájuk, persze ebben nem csak tanszerek vannak, hanem pl: cipő, tornacucc, nadrágok, pólók stb.
21. syria (válaszként erre: 15. - Niki73)
2014. júl. 21. 15:04

A füzetcsomagnál nagyobb baromság nincs. Ahány iskola, annyiféle osztályfőnök, annyiféle elvárás. Egyszerűen meg kell tudni, milyen tantárgyak vannak, azokhoz milyen vonalazású füzetek kellenek.

A dekor füzeteket nagy ívben kerülni, mert nagyon drágák! Helyette ajánlom a vadászatot a lejárt, nagyméretű naptárakra. Mindig elkértem az irodákból a lejárt, kidobásra szánt, többnyire gyönyörű fotókból álló naptárakat, s abba kötöttem a gyermekeim füzeteit, könyveit.

Ez azért praktikus, mert

- nem kerül pénzbe,

- sokkal jobb minőségű, mint a papírboltban kapható csomagolóanyag,

- minden füzet, könyv, más mintájú, tehát könnyebben megkülönböztethető borítót kapott,

- ha lehetett, a tantárgyra utaló fotót választottam. Pl.: biológia - virágos mező, történelem - egy festmény, vagy szobor, földrajz - tengerfotó, vagy városkép, fizika - valamilyen gép, stb.

Az ötletem eredménye: [link]


De ugyanilyen kiváló bekötő anyag a nem túl vastag, megmaradt tapéta.

20. Enissa (válaszként erre: 19. - Jozsi.38)
2014. júl. 20. 19:21
Pont az a baj, kevés van, nincs konkurencia és olyan árukkal vannak feltöltve, ami inkább a külföldieknek a pénztárcájához igazodik, vagy a felsőbb tízezerhez. Tény, gyönyörű cuccaik vannak, és minőségi is, de, hát azért csak nem luxus cikkeket vásárol az átlag ember.
2014. júl. 20. 19:02
akkor itt a bökkenő :) nekem a hiperek "túl messze" (20km) vannak és nem a szomszédban, illetve egy kisvárosban a jelek szerint jóval olcsóbb a papírbolt, mint egy belváros, pláne ha nem egy van belőle
18. Enissa (válaszként erre: 17. - Jozsi.38)
2014. júl. 20. 18:51

Összehasonlítottam tavaly az árakat, ott találtam árban és minőségben a legjobbat akkor. Idén még nem néztem, tehát semmit nem állítok és cáfolok. Tavaly azt hiszem a T.scoban akinek kártyája volt megérte ott vásárolni.

Én a belvárosban élek, lehet valahol a külvárosi részen papír-írószerben is olcsó lett volna, de itt felénk nagyon drágák az üzletek.

2014. júl. 20. 18:12

színes ceruzából jó minőségűt vettem, épp akciós árban volt, grafittal még nincs tapasztalatom, ezért 4 félét vettem, amelyik bejön, olyat veszek alapon. vízfestékből márkátlan olcsó nagyon bevált, olyan 300ft-os tétel, ezt pacsálják szét itthon is, látom milyennel fog festeni :) a zsírkréta nem tudom, milyen lesz, de a gyurma sem az olcsóbb fajta. füzetek: hagyományos minőségűt vettem, nem pár laposak, mert annak nincs értelme.

én nem hiszek abban, hogy a csirkés hiperben annyival olcsóbb vagy jobb lenne bármi :)

16. Enissa (válaszként erre: 14. - Jozsi.38)
2014. júl. 20. 17:41
Benne volt a rajz is, nem 10 ezer forintos színest vettem , de nem is 400 forintosat, ami csak karcol, de nem színez. Nem olcsó a jobb minőségű zsírkréta, vízfesték, gyurma sem. A grafit nem mindegy milyen, hiszen a gyerek most tanul írni (persze, ha még nem tud) , tehát nem mindegy mennyire siklik a papíron neki, a háromszögletű ceruzát sokkal jobban tudja tartani. Na mindegy, szívem szerint még ennél is többet költöttem volna, ha a keretek engedik.
15. niki73
2014. júl. 20. 14:34

A tankönyv biztosan ingyen lesz és a füzetcsomagért én is sokallom a 20E ft-ot, még akkor is ha dekor füzeteket vesztek.

Az egyebek ára pedig nagymértékben attól függ, hogy melyik márkát választjátok.

Valóban az iskolatáska az, ami nem olcsó, főleg akkor, ha jó minőségűt szeretnél venni, de itt meg mielőtt erről döntesz, azt mérlegeld, hogy hogyan fog a gyermeked suliba járni.

Itt most arra gondolok és ez többnyire egy elsősnél így van, hogy ti viszitek és hozzátok, így értelemszerűen a táska is a te kezedben lesz és nem vele cipelteted. Így nem biztos, hogy megéri megvenni a közel 15-20 E ft-os anatómiailag szuperül kiképzett táskát, mert erre majd ráérsz akkor, ha majd mondjuk másodikos, vagy harmadikos korában, már ő fogja cipelni.

14. jozsi.38 (válaszként erre: 12. - Enissa)
2014. júl. 20. 14:21
én a húszezret sokallom a füzetcsomagért és technika-rajzkészletért :)ezekre eddig majdnem 7000-t költöttem, plusz tolltartó 2900, még egy vászontáskát kell beszereznem a tisztasági csomaghoz, meg a belevalókat, tesicuccot kell még beszereznem és a tankönyv még ezen felül. mindezt a helyi papírboltban
13. syria (válaszként erre: 2. - Jéghegy)
2014. júl. 20. 13:16

Szerintem a legkritikusabb pont a táska. Az összes többinél azt kell nézni, hol a legolcsóbb a füzet, a ceruza, tolltartó, egyebek; szerintem 15-ből bőven megúszható.

A táskánál azt kell mérlegelni, meddig bírja. Gondolom, abból se érdemes drágát venni, mert hamar leamortizálódhat. (A nevelés is közrejátszhat: mennyire tud/akar vigyázni a nebuló a holmijára.)

12. Enissa (válaszként erre: 1. - Jéghegy)
2014. júl. 20. 12:15

Tavaly 20 ezer volt a füzetcsomag, technika, rajz stb. Ez a francia bevásárló kp.-ban Írószer boltban többszöröse lett volna.


Normális táskát 6 ezer Ft alatt nem igazán kapni, én nem láttam, helyesbítek így. Táska árak innen indulnak és 41 ezer Ft-ig mennek el általában. Jó ennél drágábban is lehet venni.

Tornacipőt és ruhát is érdemesebb az említett helyen vásárolni, a sportboltokban sokkal drágábbak.

2014. júl. 20. 11:56
mi olyan 25 körül voltunk. de ha olcsóbban gondolkodunk 15 ből is kijön. mondjuk mi nem vettünk extrakat . minek ?
2014. júl. 20. 10:27

Igen, a tankönyvek ingyenesek lesznek, de azt év végén vissza kell adni. Ha szeretnétek megvenni, azt is lehet a Kello pontokon. Van aki megveszi és a kisebbik gyerek, ha suliba megy, nem másét, hanem a tesó könyvét fogja használni. (persze csak ha max. 3 év van köztük, mert lehet, hogy közben variálnak a könyvben)

Írólapok legalább 3-4 csomag kell, elsős vonalazású füzet, legalább 4db, kockás füzet szintén kb 4db, rajzlap legalább 4 csomag (1 cs=10db) vízfesték vagy tempera(érdemes a tégelyest választani) gyurma (jobb, ha 1 színűt választasz), ecsetek (vékony 2-es, vastag 8-10-es) (Ecsettálat ne vegyél, arra jó a húskonzerv doboza is, mert stabil és mély) ceruzák közül a 2B-s a legjobb, a HB-s nagyoon kemény még elsőben. A rotring felejtős! Radírból érdemes minőségit venni, de van ahol nem engedik a radírozást.

Zsírkrétából is érdemes minőségit venni(Gioconda)mert ha nem az, nagyon maszatol, kenődik, csúnya lesz a gyerek munkája.(ha más a neve, akkor is érdemes figyelni, szögletes alakú. kevésbé kell rányomni, szépek a színek)

Színes ceruza és persze a hegyező!

Tolltartóból olyant, amibe a színesek és a többi ceruza is belefér, praktikus okokból.

Jó, ha a rajz felszerelés külön, mint a torna felszerelés, egy összehúzható vászon zacskóban van.Érdemes minden felszerelést a gyerekkel együtt megvenni és otthon aztán ismerkedjen vele, ki is próbálhatja, együtt tegyék bele azt a jelet, amiről megismeri majd, ha elgurulna, elveszne.

A könyveket majd, ha meglesznek, csak sima átlátszó nejlonba érdemes bekötni, mert eleinte a borítótáblájáról fogja tudni megismerni. A nevét kívülre vignettára írjátok, soha ne a könyvbe!

Na, ezekhez jön még a táska!

Én nem tudom a konkrét árakat most, csak hozzávetőlegesen mondom, hogy a torna felszereléssel és a melegítővel együtt kb 60 ezer Ft. Ebből a következő évre átvihető a táska, tolltartó, rajz és tesi felszerelés -ha nem növi ki)

Mindezek mellé még a váltócipő és a tisztasági csomag, wc papír és papírzsepi, szalvéta is kell majd.(de van, ahol ez utóbbit osztálypénzből veszik meg) Ha pedig alapítványi suliba megy a gyerek, akkor lesznek pluszkiadások is . Ha sportiskolába, akkor az egységes melegítő és mez kell, de ezt úgyis mondják.

Ennyi jutott eszembe. Ha kérdésed van, nyugodtan kérdezhetsz priviben is! :)

2014. júl. 20. 10:07
Nekem vannak uj, bontatlan, nem hasznalt iskola motyoim, apropenzert. Fuzetek, rajzlapok, tolltarto, ceruzak, tollak, vonalzok, korzok, tempera, festek, stb stb.
2014. júl. 20. 10:00
elsőben tudtommal sehol nem kell tankönyvért fizetni, de ez lehet nem biztos. Nálunk úgy van, hogy ingyen megkapják a diákok és a kemény borítású könyveket (2 darab van az egyik az olvasó, meg volt egy matek szöveges), azt évvégén vissza kellett adni.:)
2014. júl. 20. 09:57
De idén már kevesebbet kell költenem, mert csomó mindent nem is használtak, így azok megmaradnak.:)
2014. júl. 20. 09:57
tankönyvek kb. 10-12000, egy jó iskola táska kb. 15000.- és plusz minden más. Sztem olyan 40-50-ből kijön és akkor mindenből jó minőségü cuccot vettél.
2014. júl. 20. 09:56

Nálunk már nem kell fizetni a tankönyvekért, elsőben sem kellett.

A tavalyi árakat mondom

A táska 13ezer ft volt

A tolltartót kapta

Tornacucc: fehér póló decathlon 590

kék rövidgatya 990

tornacipőre nem emlékszem, nincs meg a listán


A suliból mi listát kaptunk, hogy miket kell venni, az uzsonnaalátéttől a füzettartó mappán át, a színes ceruzáig, nekünk ajánlottak 2-3 márkát is, és azokból vettük meg, szóval a papír írószerben így 17 ezer forintot hagytam. Ebben filctoll, gioconda, progresso és színes cerka is benne volt.


Ezen felül az osztály terembe kellett bevinni folyékony szappan, wc papír, szalvéta, zsepi, papírtörlő, ezeket a rossmannban vettem meg, mindenből több darabot kellett, 2000 ft-ot fizettem durván.

2014. júl. 20. 08:50

15000 a csillagos ég,de ebbe nincs benne a tankönyv!

ceruzék,gyurmák,ragasztok minenféle füzetek ,színes lapot.

Listát nem kaptok,álltalába minden osztályfönök kiad egy listát ,hogy mikoet kér.

2014. júl. 20. 08:47
amennyit áldozni tudsz rá.
2014. júl. 20. 08:38

Ha részleteznétek, azt sem bánnám..

pl. táska, torna cuccuk, füzetek, ceruzák, stb.


Köszönöm!:)

2014. júl. 20. 08:38
Mennyibe kerül egy elsős iskolakezdése?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook