Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Félek az iskolakezdéstől :( fórum

Félek az iskolakezdéstől :( (beszélgetős fórum)


1 2
aug. 25. 15:05
mi most Adriért szorítunk mert ő igaz már középiskolát kezd Esztergomban szeptemberben ,először megfordítottam a sorrendet előbb szerez szakmát utána érettségizhet is,azért tudni kell rólunk ezt tíz esetben eredményesen volt előbb az érettségi megszerzése egy esetben nem nyert tábla lett..nekünk persze az egy is végtelen sok ..Reméljük Adri érettségivel kerül ki ebből a pár évből majd ..
48. epervirág (válaszként erre: 45. - Guruljka)
ápr. 11. 15:40
Èrtem köszi,hogy leírtad.Nagyon nehèz manapság minden.Èn csak most kezdtem újra dolgozni sok ídő kihagyas után mèg bele kell razodnom
ápr. 11. 15:03

Na de elég az hozzá, ha a gyereknek semmi baja az oviban, az olvasástanítás során még előfordulhat mindenféle dolog.

Az én fiamra is azt hitték az óvónők, imádni fogja az iskolát.

A tanítónő viszont karácsonyig akarta a teljes írás-olvasást megtanítani, és az nem megy mindenkinek. Nem volt idő begyakorolni, már jött az újabb betű.

Aztán a matekból másodikban már voltak szöveges feladatok, és aki lassan olvasta el, lemaradt ebben is.

Állítólag a szülők akarják, hogy karácsonyra olvasson a gyerek, a szülők szerint a tanítók. Én nem tudom, kié az igazság, de mi annak idején még pár nagybetűt csak másodikban tanultunk, de minden gyerek jól tudott írni és olvasni.

Addig az illető kis kezdőbetűt pirossal írtuk.

46. Guruljka (válaszként erre: 43. - Epervirág)
ápr. 11. 14:57

Itt meg gyári buszok hordják a dolgozókat a munkahelyekre. Ha nem késed le, akkor hamar bent vagy.

Régebben volt egy munkahelyem, a sori dolgozók nem tudták hasznát venni a szép tiszta zuhanyzóknak. Épp csak sietve át lehetett öltözni munka után, mert indult is a busz. A takarítónők viszont pancsoltak rendesen, ők kis csoportokban dolgoztak, szépen váltották egymást, ki mikor megy zuhanyozni.

45. Guruljka (válaszként erre: 44. - Epervirág)
ápr. 11. 14:50

Nem kell ehhez privi. Amit kézhez kap, az olyan 50-54 ezer.

8 órában vannak bejelentve, de ritka, hogy ledolgoznak ennyit. Télen pláne inkább csak fél napot voltak, de hétvégéken is fel kellett reggel kelni, és ha hó esett volna, hótakarításra megjelenni. Hálistennek nem volt ilyen, de a felkelést nem úsztuk meg.

44. epervirág (válaszként erre: 42. - Guruljka)
ápr. 11. 14:47
Ha nem vagyok túl indiszkrèt akkor megkèrdehetem ,hogy a fiad mennyit keress egy hónapba ès hanyórát dolgozik naponta?nyugodtan irhatsz perivit is.
43. epervirág (válaszként erre: 42. - Guruljka)
ápr. 11. 14:25
Na pont ez az másfél óra oda az út masèl vissza.mivel a busz amivel megyek csak30-35 percenkènt közlekedik.3- szor kell atszalnom mire odaèrek az napi 6 átszállás.katasztrofa az egèsz
ápr. 11. 14:18
Hiába mondják, hogy Budapesten több a munkahely, meg hogy minden ott van. Az is elközlekedik néha másfél órát munkába, meg vissza, aki Bpesten él.
41. Guruljka (válaszként erre: 39. - Epervirág)
ápr. 11. 14:17
Én meg Budapestről költözem falura. Illetve költöztünk, mikor ez a fiam még pici volt. Már itt laktunk, amikor lejárt a gyesem.
40. Guruljka (válaszként erre: 38. - Epervirág)
ápr. 11. 14:15

Azt én nem tudom, de reméljük, így lesz.

A semminél még az is jobb, ha csak a szerződéses pénzt kapod meg.

39. epervirág (válaszként erre: 36. - Guruljka)
ápr. 11. 14:14
Èn soha nem laktam falun csak Budapesten,de hidd el itt sem könnyebb.Falun meg gondolom mèg nehezebb lehet.
38. epervirág (válaszként erre: 36. - Guruljka)
ápr. 11. 14:13
Az tènyleg nem jó.èn csak most talaltam 4 órás takaritoi állást.ami időpontba is jó nekem.csak most èn is igazabol gondolkodok mert azt mondtak havi nettó 90 ezer lesz ema fizezès,de csak a munkaszerződèsbe btuttó 72500 ft van.Igazábol nekem az lenne a nagy segitsèg ha valaki igy van bejelentve attol mèg ugyond kèz alatt megkapja a többi pènzt?!
37. Guruljka (válaszként erre: 36. - Guruljka)
ápr. 11. 14:04

Gondolj bele, egy munkahelyi felvételi tesztekben is kell számolni.

A szakma csak arra jó, hogy picivel magasabb bérkategóriába kerül, mint akinek nincs középsulija. Itt a közmunkán mondjuk nem.

36. Guruljka (válaszként erre: 35. - Epervirág)
ápr. 11. 14:03
Szakmája van, csak munkája nincs. Már egy éve közmunkás a faluban.
35. epervirág (válaszként erre: 33. - Guruljka)
ápr. 11. 13:55
Akkor vègül is ha van szakmaja nem lehet mindeki diplomas.èn is örülni fogok ha nagy elvègzi a közèp sulit ès lesz szakmája.
ápr. 11. 13:54
Közben egy olyan diszlexiás fiú is járt az egyetemre, akinek olvashatatlan volt az írása, a tanárok biztosították neki a megfelelő vizsgázást. Mert őt megfelelően fejlesztették, és az írás-olvasásban való elmaradása mellett nem okozott gondot a feladatok megértése. Volt önbizalma, mert meghagyták.
33. Guruljka (válaszként erre: 32. - Epervirág)
ápr. 11. 13:52
Már túl vagyunk ezen, végül szakmát szerzett, de úgy, hogy pár tárgyból fel volt mentve, és a diszlexiásoknak javasolt középiskolában sem boldogult (elektrotechnika, matekból felmentetteknek?). átment egy másik suliba. Vesztettünk pár évet, de legalább papíron van szakmája.
32. epervirág (válaszként erre: 30. - Guruljka)
ápr. 11. 13:38
Èn ezt nem is èrtem pedig kötelessègük lenne egy utazó pedagogust kiküldeni.Hanyadikba jár most a gyermeked? Amugy alsóba nekünk sem volt mèg ilyen tanár ezèrt is kellett külön tanárhoz heti egyszer vinnünk.
31. Idhikai (válaszként erre: 28. - Epervirág)
ápr. 11. 13:37

kétmedencés uszoda is van az iskolában. A sporttagozatosoknak heti két úszás órájuk van, a többi osztályban heti egy, és kérhető heti 3 alkalommal délután külön-úszás is.

Már a felnőtt gyermekeim is ebbe az iskolába jártak, semmi nagy faxni, lakótelepi iskola.

30. Guruljka (válaszként erre: 26. - Epervirág)
ápr. 11. 13:30
Hát azt nekünk is. A kijáró tanár egyébként a fejlesztő pedagógus, és szülő nem kérheti, csak a az iskola. Én jeleztem, nem is egyszer, nem hívták. Nem hívták annak ellenére sem, hogy a nev.tan. is javasolta.
29. Guruljka (válaszként erre: 27. - Epervirág)
ápr. 11. 13:29

Facebook-csoport is van, nem kis létszámú, amelyik így kínlódik. Sok gyereknek van tanulási problémája, sokuk ezen belül is elboldogulna a normál általánosban, mert semmi olyan problémája nincs, amiért speciális iskolába kellene kerülnie. Csak éppen vagy meg tudja oldani a szülő a fejlesztését, vagy nem.

Konkrétan az én fiam diszlexiájára azt vélték megoldásnak, hogy gyakoroljon! És a napközi után, mert ott nem csináltak semmit, miután én a munkából, ő az iskolából hazaértünk, itthon írtuk a házit sokszor még este 8-kor is, mindketten sírva...

28. epervirág (válaszként erre: 18. - Idhikai)
ápr. 11. 13:23
Na nalunk ilyen pèldául nincs csak logopèdus a suliba.
27. epervirág (válaszként erre: 17. - Guruljka)
ápr. 11. 13:22
Gurujka nem tudom,hogy ez mennyire egysèges mert csak töled hallom,hogy valahol nem igy van.Mi Budapesten lakunk ugyhogy nálunk igy van aki meg azt a szintet sem közrliti meg akkor van a specialis suli ami persze teljesen ingyenes.
26. epervirág (válaszként erre: 17. - Guruljka)
ápr. 11. 13:19
Másodikba èv vègèn megbukott matekbol akkor fogadtunk mellè tanárt igy átment.A lànyomat mar 6 èvesen diagnosztizálták,hogy diszlexiás.Igazábol annyi volt,hogy vinni kellett a nevelèsi tanacsadóba.Onnan a sulibol átküldtèk a papirt,hogy ez a baja ès tölünk nem messze van egy speciális suli onnan jar ki a mi sulinkba ez az utazó tanár.Arra már nem emlèkszem,hogy hanyaduktol mentettèk fel matekbol.igy ahova jelenkezett közèp suliba egyik helyen sem kellett matek vizsgát irnia csak magyart.Amugy nekünk a felmentèst a nevelèsi tanacsadó intèzte a sulival.
25. l.luiselotte (válaszként erre: 1. - Ori90)
ápr. 11. 12:28

Az én fiam már 28 éves, soha nem szeretett rajzolni - iskolában a hazahozott rajzokat én csináltam meg helyette - de nem hiányzott életéből a rajz, középiskolában talán nem is volt, azóta két diplomát szerzett, jól sikerült fiatalember. Pl soha nem szinezett ki semmit, nem érdekelte ( csak a számitógépek és a mesék )


Bár 20 évvel ezelőtt is divatos szólam volt, én a rajzokon keresztül nem akartam letesztelni a lelkivilágát de másnak sem engedtem meg. Úgy tünik, hogy jól döntöttem.

az alma messze esett a fájától, mert édesanyám gyönyörűen festett, több képét eladta.

ápr. 11. 12:00
Láthatóan a hallgatóság is el van bűvölve. :D
23. Guruljka (válaszként erre: 22. - Idhikai)
ápr. 11. 11:59
Öröm ilyet látni! :D
22. Idhikai (válaszként erre: 21. - Guruljka)
ápr. 11. 11:57
Feltettem egy jellemző képet. :) A kislányról nem lehet, (tilos), de egy átlagos esti művelet. :))
21. Guruljka (válaszként erre: 20. - Idhikai)
ápr. 11. 11:55
Ez így akkor remek. :D
20. Idhikai (válaszként erre: 19. - Guruljka)
ápr. 11. 11:52

Igen, gyakoroljuk a matekot. Szerencsére időben sikerült megcsipni, túllendült a nehézségeken, így már hébe-hóba vesszük elő. Valószínű nem lesz matematikus, de már halad a többiekkel szépen. :)

Házi feladat a suliban készül. Itthon a matekot gyakoroljuk, amikor ő is és én is nyitva vagyunk rá. Olvasni nagyon sokat olvas, nem kell mellé ülnöm hozzá.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook