Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Hajni, az én kókuszos muffinomat eheted lassúnak is, van benne minimális tej,de annyira kicsi,hogy észre se veszed, én azt reggelire is szoktam enni.
Nekem a palacsinta a halott úgy, egyszerűen bármilyen lisztből csinálom nem sikerül, elképzelésem sincs,hogy miért. Tuti én vagyok a béne, na de ennyire!?
Helló mindenki!
Üdv az újaknak. Hami, nekem is jó a cukrom, az inzulinom meg rossz. De minden kezelhető, nyugi.
Most olvastam csak vissza, mert 7végén nem voltam net közelben. A szomnbati napom félig csalással telt, mert barátnőméknél voltam és érik a szőllő. Hát egy fürtöt úgy becsaptam mint a huzat. De tegnap tudtam tartani vmennyire.
Megpróbálok jelentkezni napközben is. De lehet csak este tudok vagy csak holnap mert xaraxik a netünk.
Ja! Szerdánkell mennem az MM-be vissza. Kíváncsi vagyok.
Fzzplz, örülök, hogy jól vagytok a babával együtt! Helyes, csak növeszd azt a gyerkőcöt!
Mosolyka, igazad van, mert mikor először bejelentkeztem telefonon, akkor velem is nagyon tapló volt a recepciós. Recsegett, ropogott a vonal, ő meg tök halkan beszélt, én folyton visszakérdeztem, erre majdhogynem lecseszett. De ott személyesen akivel beszéltem, az nagyon rendes volt. (Hozzáteszem, eddig csak egyszer voltam még, úgyhogy nincs nagy tapasztalatom, de tény, hogy akivel akkor beszéltem, az gáz volt.)
Szalma, milyen volt a Balcsin? Víz meleg volt?
Pimpa, az éhgyomri inzulinod szerintem kicsit magas. Ez meg akkora hülyeség, hogyha rendben van az éhgyomrid, akkor a terhelt is jó. Nekem az éhgyomri inzulinom tökéletes és a cukrom is (a terhelt is), a terhelt inzum meg mégis a 16-szorosa a 0 percesnek. Na erről ennyit.
Hami, üdv közöttünk. Igen, ha jó a cukrod, az inzulinod még lehet rossz. Pont ezt írtam az előbb, hogy nálam ez van. Recepteket találsz te is és Buborék is a naplóim között.
Buborék, örülünk neked is. Annak már kevésbé, hogy mindez 3 lombik után derült ki. Én hasonlóképp vagyok – nem tudom, mennyire olvastál vissza – én is kétszer lombikoztam, a másodikat 5 hetesen elvesztettem, mert csak biokémiai terhesség volt. Utána magamtól csináltattam egy IR-vizsgálatot, ahol közölték, hogy ezekkel az eredményekkel esélyem se volt a teherbeesésre. És 4 éve küzdünk babáért. Mégse nézte meg a meddőségiben senki. Mindenképp ajánlom neked a MensMentist, én végre először éreztem azt, hogy nem akarnak kitessékelni az ajtón. Igaz, nem olcsó, de amennyi pénzt én már ellőttem orvosra, meg lombikra… a fejem verem a falba, hogy nem náluk kezdtem. Orvosilag mindenki nagyon jó, mi többen Rencz Rita doktornőhöz járunk. Hozzá kb. 1 hónap a várakozási idő. Dr. Tüűhöz több hónap is lehet. De ilyenkor már érdemes ezeket a hónapokat kivárni, mert itt tényleg foglalkoznak a mások által titulált divatbetegségünkkel.
Edo, remélem, haladtok a kerítéssel. Én is szoktam sültkrumplit enni ebédre, de csak minimálisat és ritkán. (Höhöhö pont most volt hétvégén.)
Bubi és Edo, kimásolom a recepteket az édességes naplóba.
Brigi, örülök, hogy jól sikerült a mulatozás.
Csajok, hétvégén csináltam egy cseh torta néven futó akármit. Mindent úgy csináltam, ahogy a recept írja, csak nekünk valóan. Hát botrány lett, ment a kukába. Ehetetlenül édes volt, még a férjem se tudta megenni, az meg azért nagy szó. Aztán tegnap megcsináltam Tita a kókuszos muffinodat, na ez viszont már király lett! Annyit változtattam rajta, hogy még tettem bele cukrozatlan kakaót is. Ezt hoztam uzsira is.
Viszont a legnagyobb kínom még mindig a nokedli. Tegnap megpróbáltam durumból meg pici rozslisztet tettem hozzá, mert elfogyott a durumom. Hááát… nem lett olyan fűrészpor ízű, mint a teljeskiörlésűből, de van mellékíze rendesen. Úgyhogy még tovább kell kísérleteznem, mert ezt a férjem már nem eszi meg. És hát én se szívesen.
Lángos recept:
50 dkg liszt (durum volt nálam, de olyan liszt amilyet használsz, teljesen mindegy)
1 ek só
1/2 ek cukor (normál cukrot raktam bele, az élesztő miatt, ekkora mennyiséget így nem érez meg a szervezet)
1 cs szárított élesztő
6 dl víz
2 ek olívaolaj
A szokásos. Dagasztjuk, kelesztjük, sütjük.
jóóóó reggelt!
megint kánikulának nézünk elébe...de itt még mindig kerítés gyártás van,nem pihenés :))
A lángosból engem is érdekelne a "milyen liszt" dolog! Néhány kajához nagyon jó a tk.tönköly...meg még a durum is(bár azt hiszem az nem lesz a kedvencem,mert olyan korpás ize van...lehet hülyén fogalmaztam,de én igy érzem)
A tegnapi bundás szilva úgy elfogyott mintha sose lett volna :)) Az egész család azt ette!
Helló csajszik!
Jelentem élek!!!! :) Remélem nektek is pihentető, regeneráló hétvégétek volt! Pusszancs
Üdv az újaknak!!! Bátorság és kitartás!
akkor jó :)
Nem tudtam rájönni hogy mi az a tk liszt amit mindig emlegettek,minek a rövidítése a tk?
Szép jó reggelt,Mennyi az MM-ben az endos dokival az első konzultáció?
Lehet az inzulin miatt a nyakon, a mellkason sok kis pici (fehér közepű)pattanás? egyik napról a másikra ellepnek,ilyenkor nyáron különösen jól néz ki,főleg kivágott felsőben:(
Jó reggelt Királylányok:)
Én kb. fél hullaként keltem, nem úgy mint Welkin. Ez van, el vagyok én már szokva a koránkeléstől. A mérleg engem is felhúzott, egy kilóval mutat többet,mint tegnap, pedig még tartottam is a diétát, nem értem az okát, de már túljutottam azon, hogy sokat idegeskedjek ilyeneken.
Paradicsompüré cukor nélkül elvileg mehet.
Szép jó reggelt lányok:)
Kezdődhet a nap:)nem szeretem egyébként a hétfőt, de ez valamiért nem lesz annyira rossz érzem...
ma reggel csak megmértem magam a mérlegen, még mindig egy deka fogyás sincs,sőt jött vissza pár deka a mérleg szerint, viszont a párom azt mondja nagyon durván látszik a fogyás...ki érti ezt?
Paradicsom pürét cukor nélkülit ti szoktatok enni? azt számolni kell?
Igazából gyorsat nem annyira kötelező enni, bár uzsinál ajánlott, tehát mindig a lassú legyen több, én uzsira is szoktam lassút enni, főleg,ha addigra tényleg megéhezem. Corában van diabetikus lekvár amiben nincs édesítő( vagyis van,de olyan amit a szervezet nem hasznosít tehát ahogy jött úgy megy), több ízben is van, 6-700Ft körül, próbáld ki hogy eszel egy szelet kenyeret ilyen lekvárral és akkor lassú is van mert kenyér,de mégis édes íz van a szádban, és gyors is van benne.
Edo egyébként együtt érzek veled, olyan kaját ami valódi mennyiségi húst tartalmaz és tészta kell mellé keveset ismerek, inkább rizzsel eszem,de attól már nekem is herótom van, ezért csalok néha krumplival. Mosolyka én csináltam lángost jó lett, mindjárt kikeresem neked a netről melyik receptet dolgoztam át.
Buborék a tk tönkölylisztben van 70g/100g tehát 4x70 ,1dl tejben 5g ch de az gyors 2x5 az 10,pici cukor kb. mokkáskanálnyi mehet bele én is rakok mostanában pizza tésztába hasonlókba, kell,hogy megkeljen és annyit nem veszel észre, xilit 50g/100g tehát az 50g, kakaóporodban mennyi ch van azt nem tudom. De ez így összesen 340, plusz amennyi a kakaóban van, az 20-szal osztva darabonként 17g ch. Xilitben 100g ch van 100gjában,de mivel a szervezet ebből csak 50g-ot tud hasznosítani ezért 50-et számolunk rá. Vércukormérőre igazából nekünk szerintem nincs nagy szükségünk,mert nem a cukorhoz alkalmazkodunk, ha alacsony marad a cukor az lehet a nagy inzulinválasztól is,de lehet attól is,hogy jól reagált rá a szervezet és lassabban szívódik fel, tehát túl sok infót nekünk a cukorérték nem ad.
Köszi!
De akkor vajon mennyivel kell számolni?
Bubi, ki akartam számolni, de a xilitet nem találtam, hogy mennyi ch van 100 grammban:(
Biztosan tudjátok, légyszi írjátok meg, köszönöm!
(Mármint hogy a xilittel hogyan számolunk, odáig eljutottam, hogy a GI az 7-es, de a ch-t nem találtam egyik táblázatban sem.)
Mi a véleményetek?
nekem mondjuk kicsit magas volt a cukrom is...
Szerintetek nekünk van szükségünk cukormérőre? (most találtam egy jó áron lévőt...de nem tudom eldönteni van-e rá szükség?)
Sziasztok,
látom nem csak én csalok.. nekem a végzetem a szőlő.. mióta van.. én az nem bírom ki, hogy ne egyek..
Köszi szépen a válaszokat! Titamilla! Nyugodtan hívhatsz bubinak, én bírom az ilyen dolgokat. :-)
Sütöttem kakaós csigát. Most lett készen.
40dkg tönköly liszt
2,5dkg élesztő
2dl langyos tej
7dkg margarin olvasztva
pici só
édesítő az élesztő miatt( én pici cukrot raktam bele, tudom ez nem jó!)
Tölteléknek 10dkg xilit 1 1/2 ek. kakaóval kikeverve.
A tésztát olajjal kentem meg vékonyan( ez sem túlságosan jó)
Szerintetek? Ti mennyi ch-t számolnátok 1 db-ra? ( 20db lett belőle)
szilvatorta...nyami!!!!
én ma kipróbáltam a bundás szilvát....először durum lisztből...egy próba...ment a kukába!Ehetetlen!Majd diabetikus liszt(kicsit nyammorgós ragacsos tészta,nehéz vele bánni,talán lazitani kéne fehér liszttel)de cukor mentes,bűntelen élvezet csupa csupa fahéjjal!!!!!!!!:) db/6,5 CH
Sziasztok!
A lányom lángost enne a napokban, mondtam neki, hogy itt valaki kikísérletezte a megfelelő liszttel. Csak aztán visszaolvastam, de nem találtam.
Esetleg valaki leírná, ha készített már lángost (nem fehérliszttel?)
Köszönöm előre is!
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?