Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Zaki, ez a hipnózisos dolog engem is érdekelne, nem tudsz miskolcon egy jó szakembert véletlenül?
Titám, a mozgásnál nagyon fontos a pihenőidő megválasztása, ha mindennap keményen nyomod, és nem vagy ehhez hozzászokva, akkor túledzettség jöhet létre nagyon könnyen, ez okozhat testi panaszokat...régebben én is figyelmen kivül hagytam a pihenőidőket, de muszáj néha beiktatni, hogy az izomzat és az egész szervezeted tudjon regenerálóni...
Köszi Tita!
igen nálam valszeg ez lehet a gond, a progi. mivel én is szoktam barnázni volt, hogy a 20.nap körültól:-(
viszont a legutóbbi 2 metes hónapban + progikrémmel a 28 és 26 napos menzim egyik napján sem barnáztam! szépen megjött egyből pirosan!
Sziasztok jó reggelt!
Én szeretem a tésztát de tény, hogy én is azt csak mérve eszem!
tigrisné
Tita! Nem elnéztél vmit Verka értékeinél? (0' 4,6
120' 5,1 Inzulin 0' 6,28 uU/ml 1201 31,25 uU/ml)
Verka! Gratula a fogyásodhoz! Én a helyedben nem aggódnék a TSH-értékek miatt annyira, mivel, ha jól veszem ki, a szülés utáni értékek a magasak, amire kaptad a gyogyót, a mostani 2 alatti érték meg nem tekinthető szerintem abból a szempontból rossznak, hogy már volt egy terhességed, nem feltétlen kell 1 körül lennie, van egy csomó ellenpélda. Ha tévednék, Tita, koppints a fejemre!!! A progeszteronról nem tudom, a ciklus hányadik napján mennyinek kell lennie. Nekem ugyanabban az SzTK-laborban (igaz, másfél év eltéréssel és más cn-on vett vérhez, eltérő orvosi beutalóval) kétféle határértéket írtak a leletre (0,5-4,4 ill. 10,6-81,3). De Tita már írta, hogy az lesz a bibi nálad.
Verka, a barnázás a progi hiánya miatt van IR-es tünet. A pm-re szedhetsz pluszba szelént az jót tesz neki, ez egy nyomeelem, napi egyet kell belőle bevenni,nem is túl drága minden gyógyszertárban kapható én Jovitálosat szedek. D-vitamin szintedet nézték már?
Ha kérdésed van vagy segítség kell,akkor szólj, itt mindenki szívesen segít.
Esett az ösztrogén is Tigris,ha progi krém nélkül esik akkor a progi hiánya generálja valszeg,mert az 1,7-es érték teljesen jó a 2,5-ös már kicsit magas.
nagyon jót kérdeztél!
most végre van egy lelkiismeretes dokim, múlt héten 2 naponta uh. volt, ma 21. napi vv. + 2 naponta proginézés jövőhéten.
De van 3. napim
2011.07
teszto 1,7
ösztradiol 167,7
2012. 02
teszto 2,5
ösztradiol 146,8
és használtam a progikrémet is de most ebben a ciklusban direkt nem, hogy ne fals eredményt kapjak...
.
Csillag, pedig gondolkodunk rajta :)
Tigrisné.pont a teszto az összefüggés, attól erősödik a szőrnövekedés,azt pedig az IR növeli.
Nálam egy pohár Hunyadi víz a befutó ilyenkor,már ittam is egyet és szerintem 10 óra körülre meg is jön a hatása. 1 óra alatt helyrerak. Mamám is ezt issza javaslatomra, és így nem szed semmi hashajtót. Nekem egy fél literes üveg fél évre elég belőle,mert tényleg csak akkor iszom,ha így 3-4 napig nincs semmi,mert nekem normál esetben naponta 2x van.
Köszönöm a megértést:-) csak tudom ez nem elsősorban erről szól, de nálam ez a háttér.
2 kérdésem is lenne amit ismét Neked tennék fel:
a szőrősödés, hogy jön ide, Úgy értem én is szőrösödöm nem látványosan de én tudom hol, tehát mi az összefüggés az IR és szőrösödés között, A tesztóm sajnos elég magas.
és neked segít valami a székrekedésen? vagy nálad hullámzik a dolog? lányok írták itt a mályvateát.
Verka,ez nem enyhe IR, Réka jól mondta az inzulin értékeid alapján az lenne,De, az éhomi cukrod nagyon nagy, az veszélyesen rossz és eszméletlenül leviszi a terhelted. A terhelted nem mehet az éhomi alá,a 60 perces inzulinod nagyon magas lehet. Ki küldött el vizsgálatra? Hol voltál? Ki az orvosod? Kell-e fogynod? Hormonsorod van-e? Menzid stabil-e? Szokott-e leesni a cukrod? Szoktál-e szédülni? Van-e szőrösödésed?
Mosolyka nagyjából 30 perc kell a felszívódásnak, persze anyagcserefüggő, ezért olyan 20-40 perc, de ezért külön nem kell felkelnie a lányzónak, én se kelek, és akármennyi idő eltelhet. Reggel egy kiskorty víz és pont félóráig max tiszta víz, ásványvizet se nagyon szereti. A gyógyszer pici és olyan a kialakítása,hogy akár víz nélkül is be lehessen venni. Ez azért is van,hogy más ne kavarjon be,másrészt,hogy tényleg minden körülmények között be tudd venni.
Tigrisné, itt soha senki nem zavar senkit, bármikor off témát is írhatsz. Én most pl megírom,hogy a a fosás-rekedés valószínűleg hullámban megy végig a fórum tagjain mert 3.napja nem voltam nagy célokkal a wc-n.
A basmati rizs ugyanúgy jó nekünk,sima rizsként kell elkészíteni,finom íze van. Én pl a barna rizst konkrétan nem bírom lenyelni csak forgatom a számban.
Zaki, mesélj légyszi nem féltél?
milyen volt vagy, hogy képzeljük el?
Én benne lennék mert mint írtam nekem sem vált be a kineziológus (sem)
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?