Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Adagolást még hozzáírsz?
és akkor gyakorlatilag utalok egy receptfelírási dííjat neked:-)
Nálunk ma fokhagymás húsleves lesz ,úgy készül mint a normál csak repül bele még pluszba fokhagyma is, meg rántott hús rizzsel, sütinek van tegnap estéről almás muffin.
A króm az inzulinrezisztenciát csökkenti meg a cink is, a szelén a pajzsmirigyre jó,hogy pontosan mire azt nagyjából elmondta a doki néni, az anyagcserében játszik szerepet mindhárom és ezáltal jók nekünk.
Tk lisztből tk panírból meg ugyanúgy mehet a rántott hús,hal bármi kaja a terhelés előtt is, semmit nem fog jelenteni,legalább 1 hónapig kéne szarul enned,hogy rontsa az értékeket.
Terhelés meg minden előtt én beveszem a letroxot, írtam már,hogy ugye abból nem azt használja fel a pajzsmirigy hanem egy 3 hetes tartalékot épít fel előbb és abból dolgozik,minden bevett letrox és egyéb pm bogyó is abba megy. Ezért nem kell kétségbe esni,hogy ha egy-egy szem kimarad, vagy valami van, persze ne legyen belőle rendszer.
Réka, már pótóltam is a hiányosságot. :D
Szalmáét is teszem befelé.
Ez nekem nagyon tetszik ki fogom próbálni!
köszi
Kevert süti (alaptészta)
25 dkg durumliszt
18 dkg xilit (aki édesszájú, tehet bele többet is)
vaníliakivonat (elhagyható)
1 dl olaj
1 tojás
2.5 dl tej
1 sütőpor
Fahéjas - meggyes, csokival a tetején
fahéj (1 evőkanál)
meggy (1 maréknyi)
étcsoki (ízlés szerint)
pici margarin
A tésztának valót összekevertem, a felét kiöntöttem másik tálba. Az 1ik felébe raktam őrölt fahájat, a másik maradt vaníliásan.
Olajozott lisztezett tepsibe beleöntöttem a fahéjas keveréket, a tetejére szórtam 1 nagy marék magozott meggyet és rápötyögtettem a vaníliás tésztát.
160 fokon, légkeveréses sütőben megsütöttem (tűpróba). Még langyosan a tetejére csorgattam 3-4 dkg 85%os étcsokit (diónyi margarinnal alacsony hőfokon felolvasztva a mikróban).
Búvár túrós változat
2-3 ek holland kakaó
10- 15 dkg túró
még 1-2 tojás
ízlés szerint xilit v édesítő
citromhéj (elhagyható, ha épp nincs)
1 evőkanál (mikróban felolvasztott) vaj
Az alaptésztát összekeverem és belerakom a kakaót is. Olajozott lisztezett tepsibe beleöntöm. A
túrót, az édesítőt, tojást és az olvasztott vajat a citromhéjjal összekeverem és kanállal a tészta tetejére kis halmokat rakok. Sütés közben (160 fokon légkeveréssel)ez lesüllyed kicsit, ezért búvár túrós a neve.
Ez egyébként alaptészta recept, "bármihez" jó, tehát megtölteni krémmel, rá krémet, somlóinak (akkor diósat, kakaósat és vaníliásat csinálok), vakondtúrás tortának (csokis- banánosak (hüp- hüp)) vagy vaníliás vakondtúrásnak is (vaníliásan és eperrel, málnával), négerkockának. Anyum van úgy, h csak kakaót rak az alaptésztába, és mellé csinál tejfölös öntetet (1 nagy tejföl, 1-2 citrom héja és leve, édesítőszer), felszeleteli és tálaláskor ezt adja mellé, hát 1 tartalmas leves után bőven jó kaja. :)
Jaj de jó, örülök, hogy minden rendben van!!!
Igen, a félóra muszáj.
Hajnám, buksivizsgálat eredménye meglett...van agyam...és rendben is van:D:D:D
Akkor a félórát szigorúan be kell tartani ugye?:D
Nyami mind, nekem mind tetszik. Végigenném amit írtatok! :)
Én 1* voltam rég, de szerintem az valami kókler lehetett. Azt mondta, amíg tetoválások vannak rajtam, addig ne is számítsak arra, h az életem rendben lesz. Mert a bűn a testemen van (Kígyó tetoválás bal mellről a jobb csípőmig) és emiatt soha nem leszek boldog. XD XD XD Ahhoz képest elég boldog vagyok, hiába nincs épp melóm...
De volt több ismerős, azok normálisnál voltak. :) De konkrétat nem tudok. :)
Tita! Hatalmas gratula a fogyásodhoz!!!
Szalma! Örvendj, hogy nem kell már a kávé! És ne is szokj rá vissza! Meg a bagóra se!
Tigrisné! Akkor csináld meg a lúdláb tortát (igaz, kicsit macerás és nem lehet azonnal enni, de talán csak annyira macerás, mint bármilyen csokimázzal bevont cucc, csak kell hozzá robotgép; ja, és nekem nem sikerült tökéletesre a máz, úgyhogy nem kísérleteztem a lúdláb formára vágással)! Hajna ugyan nem tette be a recik közé, de nekem nagyon fincsi lett, karácsonykor nemIR-esek is dicsérték. Megtalálod a 11046 hsz.-nél.
Várom Szalmi a recepteket én is. Még nem tudom, mit fogok főzni, valami rántott halat ennék, de nem most terhelés előtt kéne :S Igazából nem kívánok semmit. A kávéval az van, hogy teljesen megszoktam a tejszínes varit, a tejeskávé már lötyinek tűnik. Cigizni meg sose cigiztem, úgyhogy passz.
Csajok egy olyan kérdés, hogy jártatok-e már kineziológusnál. Ha igen, akkor tapasztalat?
Nálam múlt hétvégén volt resztelt máj+bulgur amibe bele szoktam vágni apróra lilahagymát vagy uborkát nagyon finom volt.
Fárjemnek mivel nem szereti a májat tejfölös sajtos csirkemellet csináltam ami a különleges benna, hogy a csirkemelleket nem közvetlenül fűszerezzük hanem tk. liszt+fűszerkeverékve forgatjuk bele és úgy tesszük rá a lilahagymát+tejföl+sajt.
Édességben nem vagyok nagyon jó, azért várom nagyon a meggyes receptet.
Én nagyon várom mindkét receptet!!!
szép napot mindenkinek!
tigrisné
Sziasztok! :)
Tita, örülök, akkor mind a ketten ugyanannyit fogytunk, csak a kezdő súly nem ugyanaz. :)
Aki kv-zik, attól kérdezem: úgy néz ki, nem kell a kv sem. És a cigi sem az utóbbi időben. Nem kívánom. Van valakinek hasonló "baja"? Még a végén full egészségesen fogok élni. :)
Tegnap csináltam meggyes- fahéjas sütit, leírom a receptet, csak kiszámolom, mennyi ch-s.
Hétvégén csicsókasütés lesz. Olyan kiváncsi vagyok. :)
Ja igen, én is így, szóval ezért nem kelek korábban hétvégén. Csak a fél órát tartom én is be mindig.
Titus, naggggyooon penge vagy! :)))
Sziasztok lányok.
Tita, nem is tudtam, hogy te szeded a letroxot, én most fogom szedni az l-thyroxint, Hajna ha jól tudom akkor te úgy szoktad, hogy reggel beállítod a telefont, beveszed, és alszol tovább félórát?igy akkor jó lenne?
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?