Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Szia mindnekinek!
Hát este nagyon batojtam. Este elkezdett ugy fájni a hasam mint egy durva mensi elején, olyan volt hogy biztos voltam benne ha nem ott és akkor de reggelre megjön. Nem jött meg azóta se, de totál el vagyok keseredve. Teljesen olyan menseses fájdalom volt, és elég erős. Biztos meg fog jönni :(((
kedden megyek , mennék dokihoz, ma vagyok a 25. napon 12. dpo-n
Sziasztok!
Nem olyan rég kapcsolódtam be ide, és igyekeztem jól visszaolvasni. Vki mondott egy óvónős példát, hogy ha minden nap megeszi ebédre a menza kaját (ami pedig tutira nem jó nekünk sosem), akkor is javulni fog.
Akkor mondjuk jól gondolom, hogy hetente-10 naponta betérhetek egy gyorsétterembe? Sajnos nem érek rá folyton főzni, és ez a legegyszerűbb megoldás.
Ti milyen gyakran mertek megenni valami nem nekünk valót? És milyen gyakran engedélyezett egyáltalán?
Nem tudom mi van velem, de világvége hangulatom van és még bőgni is tudnék ha nagyon akarnék. Egész nap lefele görbül a szám, pedig este várnak a csajok egy kis koncert lesz este én meg vártam már 1 hónapja ezt most meg ott tartok , hogy menni sincs kedvem.
Mi a szarért vagyok ilyen hihetetlenül levert nem tudom.Megszólalni sincs kedvem.
:(
Sziasztok lányok!
Bocsi, hogy eltűntem de minden volt egyszerre, megfázás, munka, farsangi buli.
Tegnap meg megvolt a Mensmentisben a vérvétel, amint meg van az eredmény, megmutatom nektek. Néznek terheléses cukrot, inzulint, TSH-t és prolaktint szintet. Nagyon kíváncsi vagyok!
Ti hogy vagytok?
Kinek mi a tapasztalata velük...
DM-ben én is csak terhességi tesztet nem vennék, mást szeretek ott vásárolni.
semmi gond a dm-es cuccokkal.nagyon jó minőségűek.
kifejezetten a dm-esekre gondoltam, nem a hasonlókra (nem tudom mit értesz ez alatt).
Sziasztok Csajok!
megjöttem a pm-es dokitól. Pénteken pedig megkaptam a progi eredményeimet hozzá már azzal mentem.
Nos ismét sok magyarázatot kaptam. A helyzet elég siralmas...
Az első ami itt is van akit érint: amikor magasabb az FSH mint az LH - akkor sajnos nincs peteérés...ugyan azért magas mert az agy próbálja ezt stimulálni de még sincs. Szóval múlt hónapban nem volt és tegnap a 10. napon úgy nézett ki, hogy most sem lesz. Ilyen nem nagyon szokott előfordulni velem. A progiszintem pedig nagyon alacsony 7-8 között volt, mikor 30 körüli kell a terhességhez. Na most na nincs peteérés akkor progiszint sem lesz magas, hiába kenem magam a krémmel csak külsőleg viszem be. Ezért úgy döntött a doki, hogy még a lombik előtt be kéne indítani egy kicsit a saját peteérésemet de csak finoman ezért kaptam clostyt. Ebben a hónapban 5 szem, jövő hónapban a következő és akkor megint uh. a megfelelő napon. A prolaktinomra bromot szedek mivel elég magas, bár 25 alatt van de a babához 10 körülinek kell lennie. Szóval igazából semmi sem jó...Megkérdeztem, hogy miért fáj a menzi akkor amikor kentem a progikrémet - azt mondta azért mert elkezdtett kiürülni az ösztrogén.
Hétfőn pedig tsh, t3, t4-et nézetek a terhelés mellé, annak eredményét elküldöm neki, és az alapján eldöntjük, hogy folytatom a t3-at vagy áttérünk a t4-re. Remélem az, hogy a terhelés előtt most 2 clostyt beveszek nem fogja nagyon befolyásolni az eredményt...
Ja és a pm gyógyszert is megkérdeztem, azt mondta, hogy nem befolyásolja a felszívódást az, hogy este vagy reggel veszi be az ember, de ha ki szeretném próbálni vegyem be este csak másnap ne kelljen dolgozni mennem, nehogy felpörgessen nagyon.
szép hétvégét mindenkinek!
tigrisné
acoraxnak biztosan hihetsz, egy másik fórumban volt egy lány aki kikisérletezte melyik teszt mutatott bztosat akár este is és az volt az! nekem is csak pozitív tapasztalatom van a dm_es cuccokkal!
Egyébként én tudom mitől sikerült: attól a pizzától meg csokitól amiért megdorgáltunk:-))))
Biztos ez a tuti recept!
Valaki nem tud egy bevált máglyarakás-receptet?
Cserébe:
Most volt a főtérben (majd kipróbálom, mert káposztát bármikor tudok enni):
Buzsáki káposztás hajtóka
Hozzávalók: 1 kg liszt, csipet só, pici zsír, víz
A töltelékhez: 0,5 kg káposzta, zsír (a zsír mennyisége összesen 2 ek!)
Elkészítés: A lisztbe belekeverem a sót, majd a pici zsírt, annyi vizet öntök hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjak. Vékonyra kinyújtom. A káposztát lereszelem, zsíron sárgára pirítom, ráterítem a tésztára, felhajtogatom (kb. rétes szélességben), kb. 10 cm-es darabokat vágok, 40 perc alatt kisütöm.
a srác 12éves(75kiló), ők másképp érnek mint kiscsajok, sztem nincs benne akkora tapasztalat még..
melóra nem irtak semmit, csak h nem rám, esett választás:( pedig iylenkor jólenne tudni az okokat h tanulhassunk belőle. sokat kértem v nem teccik a pofám..utólag sok ismim mondta h elsőre nem voltam szimpi, mert beképzeltnek tünök. pedig csak tökre be vagyok szarva,félénk vagyok...
kampányolást nem üzletként gondoltam, hanem pusztán azért h mindenkinek jobb legyen. ugye egy orvosnak ez volna az érdeke..elég volna ofő órán beszélni erről(létezik még ilyen?), vagy csinálni csak egy doksit és elküldeni mindenkinek
az egyik corax , másik one step a harmadik meg ciriano vagy cirano. Az utobbi 2 teszveszről lett rendelve.
Nem tudom bizhatok e bennük mert ugyan ezen gyártól ovutesztjeiben már csalódtam. A corax ovuja mutatott jó erősen, a teszveszesek meg halványkák voltak.
ez szuper!!!!!!!!!!!!
van köztük sima dm-es corax nevű azt hiszem?
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?