Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Köszi, Tita, most látom, hogy már válaszoltál a fruktózos kérdésre.
Akkor a diabos csokik mivel lehetnek még édesítve, ha nem fruktózzal? Édesítővel, xilittel esetleg?
Nem, mintha sok kellene, a lányom heti egyszer eszik 4 dekát uzsira, amikor angolra rohan vissza.
Tita, buta kérdés tudom, de: akkor most a fruktóz egy fokkal nem jobb, mint a rendes kristálycukor?
Azt látom, hogy sok diab. csokiban fruktóz van. A diab Milkát mivel édesítik, azt még nem vettünk.
Nuki, ezen én is gondolkoztam. A diétás kekszek fehér liszttel vannak. Ha meg tk. liszt, akkor tuti, hogy cukor van benne, nehogy már jó legyen:(
Legjobb még sütni, aztán fémdobozba zárva beosztani, ahogy engedi a diéta.
ez a nyafi csaj közel 40éves, csúnya pattanásheges az arca, mintha szőrnyomokat is látnék, tipikus hasas felsőtest-dagi, arca is férfiasabb(bár lehet simán ronda), ha jól vettem ki szavaiból szülés után hizott meg, keveset eszik, nem is túl bünösen, mozog is bár lájtosan, de semmi változás, csak nyafog h milyen szép vékony volt ő..
a srác nemhiszem h diétával le tudja nyomni felére a súlyát(mert korához annyi lenne ideális talán megáll, és majd hozzánő), és ő már nemis ir, hanem durvább cukor, bár pontos értékeket még nem tudok, majd elkérem. azé gratulálnék a gyerekorvosnak+sulidokinak is h nem tudják felismerni a problémákat.
gyereknél másképp kell nézni mindent RR szerint, szal még bármi lehet, egyelőre menjen a diéta..eleve egészségesebben esznek, nem jár menzára, mozgáson lehetne fejleszteni, mert gondolom szégyenli magát, v nehezen megy a sport(asszem csak teniszezik néha), de most muszáj lesz(vesznek futópadot). anyuka lazán lefut 20km, az ő kajájába bele sem lehetett kötni, nagyon meglepődött, mert erre azért nem gondoltak..kicsit szivenütötte, de emészti az olvasnivalókat és beköltözik a konyhába
Ivi, detto, most már rutinosan megyek és a megszokottat veszem, de az elején sokáig álltam a pultoknál, viszont húsoknál én kevésbé veszem figyelembe ezeket a dolgokat.
Nem tudom milyen volt, nem is májkrém volt,hanem kenőmájas, a hűtőpultban pihent, csak nagy papírral volt reklámozva és feltűnt a dolog.
Ha a pm bogyós részt elolvassátok és mentek orvoshoz, esetleg rákérdezhettek erre,hogy a hazai orvosok mit tudnak erről?
Gyerekeknél én is azt mondom,hogy előbb a diétával meg a test mozgással próbálkozzanak, a hormonváltozások úgyis sok mindent átalakítanak majd,felesleges lenne szegény kissrácot terhelni már most gyógyszerekkel. Persze,ha így nem működik a dolog muszáj lesz, de egy próbát megér.
És én minden ismerősömnek is ezt mondom,akinek ajánlom,hogy nézessen inzulint. Könyörgöm egy próbát megér, hátha, de találkoztam már olyan csajjal is aki nem értette a lényeget és azt mondta,hogy neki teljesen jó,hogy 3 havonta menstruál. Így kényelmes.
Amúgy a főzős pudingba szoktam úgy is, hogy két evőkanál Süssina por (ami maltodextrin). Így olyan, mintha az előírt négy evőkanál cukrot tennénk bele.
(Bár Rékának nem, mert ő nagyon finnyás:))))
Ivi, nem semmi, amit Te is írtál az ismerős csajról. Amúgy sokszor tényleg hihetetlen, hogy "nálunk ilyen előfordulhat". Először bevallom, a hajas fórumon írták többen, hogy nézessünk terheléses inzut. Én sem tudtam, mi fán terem, aztán elmagyarázták, és akkor magamban azt mondtam, hogy "áááá, nálunk ilyen nem lehet..." Viszont rögtön be is jelentkeztem a Pentacore laborba, meg is csinálták, aztán volt is a 60 percese 240, a 120 percese pedig 103 (még a régebbi mértékegységben, szóval ez tényleg annyi, nem kell osztani hattal.)
És utána jöttem erre a fórumra, rengeteget tanultam a fórumtársaktól, sehol nem kaptuk volna meg ezt a tájékoztatást, körültekintést, bíztatást, mint itt:)
A cukros kissrác, akiről írtál, jól értem, hogy egyelőre diétával karban tudja tartani a dolgot, és semmi gyogyi nem kell?
Réka, úgy készítem a pudingot, hogy egy Oetker pudingot egy kisebb tálba teszek, kb. 1 dl tejjel simára keverem, beleteszem a foly. édesítőt. A többi (4 dl) tejet felforralom, amikor forr, beleöntöm állandó kevergetés mellett a tejben feloldott pudingporos cuccot. Aztán még főzöm olyan 2-3 percig, állandóan kevergetem. Utána két kis porcelán tálba öntöm, és így egy adag egy uzsi.
A tejet már nem higítom, mi 1,5%-osat veszünk, már ez is átlátszik szinte.
Sziasztok!
Bennem egy olyan költői kérdés merült fel, hogy ha elvileg a cukrosoknak se szabad fehérlisztet enni, akkor tulajdonképp kiknek készülnek a "diétás" kekszek?!
Aztán, a kedvenc ételem a chilis bab. Nem tudom, hogy a babbal mi hogy állunk? Szabad?
Sziasztok Mindenki!
Gratula a fogyásokhoz, Molygóm, itt a pia, ha egyedül vagyol, beviszem irodádba oszt beb.szunk( bocs, nincs rá szebb szó, ez megy a hangulatunkhoz). Utcsó ezresből veszek lájt kólát, oszt benyomjuk a tátrateát. :)
A leendő kolléga küldött sms-t, hogy gyerekkel orvosnál van, ma nem jó neki. Hát a qrva... bocs, eléggé letör ez, mert jó lenne lefixálni mi lesz, mert ha sokáig húzzák, lemondom és valami mással fogok foglalkozni csak.
Kr (asszem), pudingba miért nem akarod beletenni a xilitet, vagy a por alakú édesítőt? Nem kell bele sok, nem aszerint kell adagolni, ahogy a papíron van (4 kanál/fél liter??? boaaa). Az meg, h kevés cukor is van benne, hát... RR annyit mondott, h a sonkához is tesznek cukrot, meg mindenbe, de elosztva elenyésző. Ennyire nem lehet odafigyelni és (hallgatok RR- ra) ne erről szóljon az életünk. Figyeljünk, de ne mániákusan. Néha a bűn is engedélyezett. Tehát ölhetek embert? XD XD XD
Offolok kicsit:D Képzeljétek, tegnap nődokinál kiderült, hogy 90%, hogy megúszom a "hátbaszúrást" majd szülésnél.:) Nagyon féltem ettől a részétől.
Így aztán vagy "szunyálni" fogok, vagy azt a gázt fogom szívni közben.
hát ennek én is örülnék:D bár az én munkakörömmel együtt jár a netezés:) ez egy webshop, tehát ha nem akarok is belebotlok ilyen információkba..részben ez az oldal inditott el az egészségesebb úton azzal h rávilágitott a gyógyszer+kozmetikai ipar hazuságaira.
irnak egyébként a d-vitaminról is, h 8asnál magasabb fényvédők esetén már nem tud a napfény gyártani nekünk, és nem hülye a természet, h a termsézetes fényvédők csak 6faktorosak..
gratula mindenkinek a fogyáshoz, ügyesek vagytok! igen a tiroxin tud hatni hamar is, főleg ha nincs mögötte komolyabb pm gond, ill nem túl magas a tsh.
Tita, egyelőre csak annyi van, h a teflont ajánlott kerülni, meg a triklozánt tartalmazó termékeket(erről van egy lista a neten), de a pasi úgytűnik folyamatosan fordít okosságokat.
Mosolyka, megértem a segiteni akarásod:) számomra a pco és ir kb 2009óta létező dolog, mikor az ismerősöm meddőségére fény derült, és végül magától teherbe esett. énis mondogatom gyanús embereknek, de pl van egy tipikusan hormonzavarosnak tünő nőci, az csak: jajj lehet nyafnyaf, nödoki nemmondott semmit nyafnyaf, odaadtam neki mm elérhetőségét de erre is nyafnyaf közben meg kb 2éve 3ason sétál a futópadon, mert többet nem bír, és volna pénze+ideje simán megnézetni magát. van egy nő, aki mindig jön és mindenkinek mondogatja, h jajj de csinos vagy, jajj te fogytál..és ennek a szerencsétlennek is, őmeg elhiszi, de közben meg baromira semmi változás..
akit sikerült meggyőzni az az anyuka+kisfia, akiknél sajna kiderült h cukor+súlyos ir van. ja, egyébként a cukros srácnak nem adnak metet, max ha félév diéta után sem lesz változás. anyuka valszeg fog kapni..
Mostakkor túlvagyok egy toporzékoláson nemirgységből de én is akarok mostmár fogyni :(
Mondjuk hogy nektek sikerül az engem is arra sarkal hogy nekem is menne megint jobban gyorsabban stb. Mondjuk most fog megjönni és mint tudjuk nővőhold van úgyhogy lehet nem most kéne mérlegre állnom. Sírok.
Ma egyedül irodázom lehet lefekszem a földre hasizmozni vagymi...
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?