Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? fórum

Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)

33642. pethoevi
2012. júl. 22. 21:34
Akkor szerintem ne keseredj el miatta!:-) Ez belefér,szerintem. :)
33641. Roszika
2012. júl. 22. 21:30
Bevallom bűnömet: ma este nem olyat ettem, ami jó nekünk... rántott tököt ettem (a panír volt a bibi). Anyós pajti csinálta, és annyira megkívántam, ettem mellé zöldségeket meg sajtot is. De 30 g CH-nak megfelelően ettem :)
33640. pethoevi (válaszként erre: 33637. - Fb594c0e36)
2012. júl. 22. 21:29

igen,ezért szeretném,ha megnéznénk neki.Vannak IR jegyei...sajnos.De hátha nem az.Vagy ha igen,akkor kezeljük,komolyan veszi és javul majd ő is.:)

Lehet,h mondom neki,h kérdezze meg a házidokiját,h tud-e neki beutalót adni,és elmegy azokra külön,h ne kelljen fizetnie,vagy akkor már mindegy.

33639. pethoevi
2012. júl. 22. 21:27
m
33638. pethoevi (válaszként erre: 33636. - Fb594c0e36)
2012. júl. 22. 21:27

esélsz priviben?:-)

Tudom,h van egy stílusa...de egyenlőre nem akarok váltani...ha nem muszáj,bár csalódtam már benne,ezért mentem Viktóriához is,de kíváncsi vagyok a te tapasztalataidra.Viktória dícsérte...

33637. fb594c0e36 (válaszként erre: 33635. - Pethoevi)
2012. júl. 22. 21:21
Érdemes TSH-t mindenképp. Én úgy tudom, h. ezek örökletes dolgok is lehetnek.
33636. fb594c0e36 (válaszként erre: 33634. - Pethoevi)
2012. júl. 22. 21:18
Én "Feketénél" estem teherbe - ezért nagyon hálás vagyok neki... aztán váltottam, de ennek sok oka volt.
33635. pethoevi
2012. júl. 22. 21:09

Szerencsére engem anyukám,a családom,Párom megért.Az ő családja furcsán néz rám,nem akarják megérteni,h nem ehetem azokat az agyoncukrozott dolgokat,amiket ők.Sógornőm megért,pont ma beszéltünk róla...

Sőt,én anyukámat rávettem,h augusztusban jöjjön el velem a laborba és nézessem meg agát ő is.De magánlaborba megyünk,azt néznek,amit kérünk (fizetünk).Szerintetek az inzulin-cukor mellé nézessünk TSH-t,T4-et is?VAgy elég az inzulin?

33634. pethoevi (válaszként erre: 33625. - Ninett079)
2012. júl. 22. 21:03
Szia Ninett!:-) Nem,nekem Fekete a dokim!:-)))
33633. pethoevi (válaszként erre: 33623. - Berdal)
2012. júl. 22. 21:02
Sajnos ez gyógyszerrel nem változtatható.Elvileg az inszem a megoldás,mert az ok nincs meg,h miért ilyen.Lehet,h túl savas,de lehet,h a szervezet tiltakozik,nem tudni...
33632. Roszika (válaszként erre: 33630. - Eduarda)
2012. júl. 22. 20:53
Azért majd lesznek jó pillanataid is, amikor vkivel (akire nem is számítottál) tudsz erről a betegségről beszélgetni. Pont egy ilyen vkitől kaptam a legújabb tippet: ha megkérdezik milyen gyógyszert szedek, azt mondom, hogy vitamin. Már eleve C-vitaminos üvegcsében viszem le melóhelyen az ebédlőbe is, vagy még fent az asztalomnál bekapom a gyogyót. Ha meg megkérdezik mi bajom van, és nem akarok nagyon magyarázkodni simán rávágom, hogy cukorbeteg vagyok. Pl. ZP bejáratnál most kezdjem el a biztonságisnak magyarázni, hogy azért van nálam a reggeli a tk.szendóm mert IR-es vagyok? Haza is zavart volna. De amúgy mondtam neki, hogy cukros vagyok, és mindig van nálam egy szendó, simán beengedett vele. :)))
33631. eduarda (válaszként erre: 33629. - Berdal)
2012. júl. 22. 20:36
köszönöm szépen!Én is remélem egyszer jó lesz minden én is rajta vagyok:)
33630. eduarda (válaszként erre: 33626. - Roszika)
2012. júl. 22. 20:34
Így van a párom az mindent ért és ő látja is hogy ezek a gondok azért nem semmiségek még jó hogy van nekem!Na de aki hülyeségeket mond sőt semmit nem ért hozzá azoktól szinte kiakadok. Sőt anyám azzal jött neki is van baja na kérem ez a empátia de ő már szült 6 gyereket meg magyarázza hogy biztos minden nap a leleteimet nézem na ilyen anya gáz , na de kinek mit oszt ugye a sors na de a petefészek kimerülést nem is mondom el mert a végén még azt mondaná bebeszélem magamnak vagy esetleg én okoztam valamivel úgyhogy ezt megtartom.Bár már tesónak és anyóséknak elmondtam de ott is voltak jó vélemények.Látom nálad se egyszerű. Én gondoltam elmondom neki de kár volt:(
33629. Berdal (válaszként erre: 33624. - Eduarda)
2012. júl. 22. 20:28
Kitartast eduarda! Igaz, hogy sokszor falakba utkozunk, de legalabb te is tudod mi a problemad, legalabbis nagy reszet es azok rendbehozhatok! Ne foglalkozz a tobbiekkel, mi itt komolyan veszunk!
33628. fb594c0e36 (válaszként erre: 33624. - Eduarda)
2012. júl. 22. 20:28
Engem se ért szinte senki (illetve az IR-t) és ez általánosan jellemző. Már nem érdekel, de én már két és fél éve szembesülök ezzel, megszoktam. Az elején nagyon bántott.
33627. fb594c0e36
2012. júl. 22. 20:26

Sziasztok!

Látom egyre többen vagyunk, akik Valicskó doktornőhöz járunk.

PCT a barátnőméknek is pozitív volt, neki lombikkal sikerült teherbe esni... de elvileg ezen az inszem is segít.

33626. Roszika (válaszként erre: 33624. - Eduarda)
2012. júl. 22. 20:14

Szia, teljesen megértem, hogy ki vagy akadva. De ne azzal foglalkozz, hogy mit mondanak/gondolnak mások, hanem az a fontos hogy Te mitől gyógyulsz meg.

Az én anyukám nővér, gyerekkoromban még a széltől is óvott, később ahogy kezdtem felnőni, akkor már hisztinek titulálta a betegségeimet. Mit számít, hogy csöpög a tej a cicimből, neki is volt ilyen... stb, a magas tesztom se gond, meg az se, hogy nincs rendes ciklusom, sőt azért nem jön össze valszeg 2 éve a gyerek, mert a párom spermáival van a baj. Folyton azzal nyüsztet, hogy mikor kérem ki az eredményéről a másolatot a BMC-ből, én meg már csak azért se megyek be mostanság érte. Pedig mi is kíváncsiak vagyunk az eredményre, mert is benne lehet a pakliban. :/

Most, hogy meglett a terhelt eredményem, és gyanakodtam az IR-re, ennyi volt a válasz, hogy "ugyan már, nincs is nekem semmi bajom, hiszem az éhomi cukrom tök jó, meg ennek semmi köze a női hormonokhoz" - csak mert a max. érték alatt volt éppenhogycsak a cukrom... pedig aztán anyukám benne van az eü-ben és aktívan dolgozik is... és mégis így áll hozzá.

Persze miután MM-ben kielemezték a leleteimet, és kaptam gyógyszert is a betegségre így már elfogadja, de mivel magándokinál voltam szerintem még így sem hiszi el... Eleinte szar az embernek, de aztán el lehet fogadni.

Párom mellettem áll, és ez a lényeg, végülis vele tervezek leélni egy életet. :)))

33625. ninett079 (válaszként erre: 33622. - Pethoevi)
2012. júl. 22. 19:52

SZia pethoevi!

Én is babát szeretnék. Nekem is Valicskó doktornő az orvosom. Gyanítom, hogy a nőgyógyászod dr.Sápy, /nekem is.

33624. eduarda
2012. júl. 22. 19:38
Sziasztok! ma beszéltem anyámnak az IR -ől , a pm és a többi bajomról de minek is mert szerinte ha fejből tudok eredményeket régebbit is és betegségekről dolgokat akkor én egész nap szerinte a leleteimet nézem na és az asszisztens is az orvosnál , azt hiszik de tök hülyén gondolkoznak egy ember miért is nem jegyezheti meg a dolgait ?! Szerintem nem vesznek komolyan ez nagyon gáz és főleg mert sok mindennel tisztába sincsenek. csak azért írtam mert kiakadtam hogy hülyeségeket beszél az anyám . kicsit se értik hogy miért vagyok kiakadva: pm , hajhullás (bár most javult gyógyszer emelés) IR, több mint 3 éve nem jön a baba ,csípőm állandóan begyullad( néha nagyon fáj bár nem tudják mitől ez mér több éve),orrműtét vár rám orrsövényferdülés miatt, idén allergiás lettem több mindenre (vannak miatta rossz napjaim),lábamba fájnak az erek (néha majdkiszakadnak)ezt megyek majd kivizsgáltatni, petefészkem alacsony működésű, nincs peteérés ,idegileg néha nem vagyok a toppon a rokonok miatt sem. Szóval ezek semmik másoknak bár ha velük történe ......
33623. Berdal (válaszként erre: 33617. - Pethoevi)
2012. júl. 22. 18:51
Akkor azert lehet ezt valahogy megvaltoztatni, ha azt irod, hogy valtozhat? Most arra is szedsz vmit vagy "csak" az IRre?
33622. pethoevi (válaszként erre: 33620. - Zakkantcsajszi)
2012. júl. 22. 16:52
Ezt nem csinálja magánrendelésen.Meddőségi központban rendel Debiben és oda hívott.2szer csinálta,mert ha az első pozi lesz,akkor megismétlik.
33621. beeeebea
2012. júl. 22. 16:33
Szalmiiii!!!!!!Isteni volt ez a süti,könnyű és nagyon FINI!!!!!! :) ettem is belőle rendesen....na tudom nem szabadott vna.....na de,naaa.........a héten nem is bűnöztem.....P
2012. júl. 22. 16:20
Mágándoki csinálta ingyen?Mázlista:)P
33619. pethoevi
2012. júl. 22. 16:11

Hát hogy mitől alakul ki?

Lehet,h nem elég lugos a táplálkozás és savasabb a nyák...Meg hát a természet tudja,a szervezetünk tudja (vagyis most nem),h nekünk mi a jó.Valami miatt vdekezik...:-(

33618. pethoevi (válaszként erre: 33616. - Zakkantcsajszi)
2012. júl. 22. 16:10

Nekem a magándokim csinálta kórházban ingyen.:-) De magánban is meg tudják nézni szerintem.

PCT teszt a neve

33617. pethoevi (válaszként erre: 33614. - Zakkantcsajszi)
2012. júl. 22. 16:10

Nekem volt már + tesztem...

Szerintem érdemes megcsináltatni ezt a tesztet,mielőtt valaki inszemre,stb menne.Teljesen fájdalommentes,gyors vizsgálat.5-6 órával szex után el kell menni,leveszik a nyákot és mikroszkóp alatt megnézik,h mi van benne,mármint élnek-e a kiskatonák.Nah,nekem baromira nem éltek...Éppen 1-2 mozgott csak,de nem igen haladt.Pedig páromnak tökéletes eredménye volt.:-/

2012. júl. 22. 16:09
De mitől változhat és mitől van??Hol csináltattad a vizsgálatot?Ezt gondolom csak magánban lehet már meg sem kérdezem tuti...
33615. pethoevi (válaszként erre: 33613. - Berdal)
2012. júl. 22. 16:06
Igen,ezt jelenti.A méhnyaknyákom kinyírja a kiskatonákat,sajnos.:-((( Állítólag ez változhat simán...Hát nem tudom...
33614. Zakkantcsajszi (válaszként erre: 33610. - Szalmalány)
2012. júl. 22. 16:05
Jajj tényleg bocs lukas az agyam pedig nem is vagyok pm-es.))múltkor beszéltünk róla.Mi 4. éve próbálkozunk.Mitől van az hogy valakinek gyilkos a nyálkahártyája?hallottam már erről de mitől alakul ki?Ha ez a probléma akkor nem is lesz + teszt?Gondolkodom rajta hogy megnézetem magamat mert ezt még nem nézték.Gondolkodtam azon is hogy Breyer Helgától átmegyek RR-hez nincsenek valami jó megérzéseim vele kapcsolatban szerintem kevés nekem a 2x500mg mondtam már többször is és már ott nem tetszett hogy elsőre csökkenteni akarta az 1x750 mg XR-t ami amúgy is egy sz..r szerintem.Szerintetek át lehet menni RR-hez?Nem tudom mitévő legyek:P
33613. Berdal (válaszként erre: 33611. - Pethoevi)
2012. júl. 22. 15:37

Az mit jelent, hogy a nyakod gyilkos? Mert arrol en is hallottam, hogy ki lehet nyirni a himivarsejteket. Nekem erre is montak a lugosito dietat.

Mi 9 honapja probalkozunk.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook