Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? fórum

Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)

33672. .jucus.
2012. júl. 23. 09:57

Hú Réka, akkor itt valami nagy melglepi készül! Tök jó fej a férjed!

Szerintem az unokaöcsém megörült, hogy végre nem csak ő ilyen furi, lett egy sorstárts:)

De ettől függetlenül én nem nagyon hagyok támadási felületet az ir-rel kapcsolatban.Ez van és kész.

Akadékoskodók eddig nem nagyon találtak meg.

Talán azért, mert a családban van cukorbeteg, több is, így azért nem teljesen ismeretlen a téma.

Inkább nekem kell visszafognom magam.Például az unokahúgom, akinek a keresztanyám az anyukája.

Már írtam, hogy súlyosan cukros, ill.már következményes megbetegedései is vannak a keresztanyámnak.

Az unokahúgom mindkét terhességénél terhességi diabétesze volt.

És amikor a diétáról beszélünk, őt nem érdekli.Ott megy tönkre az orra előtt az édesanyja, ő is súlyosan hajlamos rá, és nem.

Nem csináltat terhelést,nem akar ezzel foglalkozni.

Hát ilyenkor nem nagyon tudok mit csinálni...

33671. Szalmalány (válaszként erre: 33670. - Kr73)
2012. júl. 23. 09:45
Hát ez egy rendes ember nagyon. :)
33670. kr73
2012. júl. 23. 09:43

Jucus, ez édes (mármint az unokaöcséd). :-)

Képzeljétek, tegnap férjem faggat, hogy felírná, mit ehetek, mit nem, mikor mennyit. Na, ilyenkor furdalja kellőképp az oldalamat a kíváncsiság, a végén csak kiszedtem belőle, hogy beszélne azzal a főszakáccsal abban a biz.étteremben, ahol egyszer már csinált nekem való tésztakaját, hogy vmi finomat, különlegeset csináljon majd, amit tuti megehetek, és mindezt majd a házassági évfordulónkra. Hát nem édi? :-)))

33669. Szalmalány (válaszként erre: 33667. - .jucus.)
2012. júl. 23. 09:35

Nem bántasz meg, egy véleményen vagyunk a rokonaimmal kapcsolatban. :D Ők nem is csináltatnak még csattogós fogsort se nagyon. Anyuék felújították a lakást, eljöttek megnézni és ott hüledeztek, mi ez a sok sz.r (fogselyem, szájvíz, izzadásgátló, krémek) az új fürdőszobában. Sajna ez van, néha beugranak anyumékhoz, de nem szeretjük őket. (A cukros papámat bekómálva ott hagyták a munkahelye előtt, h részeg. Eljöttek szólni, h be van rúgva, fekszik az árokban... Nem hitték el ők sem, h ilyen van. :S)

A gyerekek sokkal jobban megértik ezeket...

33668. pethoevi (válaszként erre: 33667. - .jucus.)
2012. júl. 23. 09:35

Igen,sajnos tényleg ez van,azt hiszik sokan,h unalmunkban csináljuk.Ok,már nincs vele bajom,megszoktam és így,h van is eredménye,szeretem,ha lehet ilyet mondani.Már nem okoz gondot a kajálás.Én sem szívesen megyek bele,de ha kérdeznek,akkor elmondom,h vagy ezt csinálom most és csak 60 évesen leszek cukorbeteg,vagy nem csinálo és 5 év múlva szúrhatom az inzulint.

Ja,a protkós témához.Aki azt mondta,h had hulljon,akkor nincs vele gond,az nem fog protkót törni.:-)

33667. .jucus. (válaszként erre: 33663. - Szalmalány)
2012. júl. 23. 09:28

Hát, Szalmám, ugye nem bántalak meg, ha azt mondom, hogy azok akik a fogaik kihullására várnak, nem rendelkeznek túl nagy intelligenciával.

Én erre csak annyit szoktam mondani (mert én is hallom épp eleget), hogy dehogynem fog szenvedni!

A műfogsor törése sem kis fájdalom, de akkor már nincs visszaút!

És itt be is fejezem a diskurzust. Mert aki ezt tartja céljának, azzal nem vagyunk egy szinten...

Az Ir-t pedig valóban nem ismerik az emberek. Még a szakmabeliek sem. Én nem is nagyon ragozom, diabetes, vagy ha nagyon jó napom van, akkor pre-diabetes.

Ennyit mondok.Kedvencem, amikor megkérdezik, hogy ez milyen fogyókúra???

Semmilyen vazze, egészséges életmód:)

Kedvencem öcsémék 6 éves kisfia. Ő nem ehet tojást, allergiás rá.Szombaton az esküvőn hozott neki a sógornőm otthonról kókuszgolyót, mert minden tortában van tojás-és így ő is ehetett édességet.

Mondja nekem, hogy egyek golyót. Mondom nem szabad, tudod, te tojást nem ehetsz, én cukrosat.

Olyan okosan bólogatott, megértette. Hatévesen:)

2012. júl. 23. 09:28
Há! Enyém a 666!!! :D
2012. júl. 23. 09:25

Sajtot ehetünk amúgy. A tej is mehet pl. uzsonnára. (Ha nem okoz hányingert pl. :))

Utóvacsira mehet korpovit keksz, nyers sárgarépa vagy uborka valami fokhagymás/ fűszeres tejfölbe mártogatva. Vagy kis édesítőszeres fahéjas túrót. Én szoktam enni sajtot, valami sonkát, kovászolt ubit, ha nem bírok magammal. De az ritkán van már, szerencsére.

Amit mindig ehetünk, az a mandula, dió. Persze, aki fogyni akar, a kalóriáját is vegye figyelembe.

33664. pethoevi (válaszként erre: 33657. - Manikácska)
2012. júl. 23. 09:15
Nem,számolni nem kell,szerencsére.Én nagyon szeretem,viszont ugye a lent írtak szerint savasít.De aztán eszembe jutott,h van ilyen ph tesztem itthon és szerencsére nekem tökéletes a ph-m.:-) Ú,most jutott eszembe,h pé körül megnézem majd a nyákomat!:-)
2012. júl. 23. 09:09

Zaki, amúgy 34 éves vagyok, erre nem válaszoltam. :)

Írtatok itt erről, h nem fogadják el az IR-t, a magándokit. Én példálózni szoktam, rákérdezek az illetőnél, h ha választhat, ő melyiket választaná. Kap 10 000 forintért egy régi hűtőt: a gumi sárga, a zománc leverődve, zúg, zörög, kicsit lóg az ajtaja. VAGY kaphat ugyancsak 10 000 pénzért új, gyönyörű, kétajtós, kombinált hűtőt. Ő melyiket választaná? Ezeket végigkérdezem tekerős telefon/ androidos teló és hasonlókkal. Utána meg elmagyarázom, h a dokik a MM- ben az ugyanannyiért jobb kategória. Mert ha akarsz valamit, nekem mondták már, h így tb- re nem fogja megcsinálni, de magánrendelésen igen. És adsz csúszópénzt, mert muszáj. Volt ismerős kórházban, 3 napig eljárkáltak mellette. Csak ránézett a doki vizitkor, de semmi vizsgálat nem történt. Aztán kijelentkezett, h ő ezért minek legyen benn, van hol aludnia...

Nálunk az életminőséget javító kezeléseket még mindig feleslegesnek tartják. Ha nem lóg a beled, vagy van 5 kilós daganatod, nem vagy beteg, nem szorulsz kezelésre. Régi maradványokkal tele a kórház, akik nem képzik magukat a szakterületükön.

A dietetikusok erre a legjobb példák sajna. Az anyagcsere betegségeket lenézik, úri huncutságnak tartják. Mint a rokonaim a fogakat. XD Anyut kiröhögték, h fogorvoshoz megy tömetni, meg a fogselyem miatt. Szerintük meg kell várni, amíg kihullik az ember foga, mert ami nincs, az nem fáj. :S

Így vannak a férfias szőrzettel és a túlsúllyal is. Na, uff, megjöttem. :)

33662. Szalmalány (válaszként erre: 33659. - DorkaMoncsi)
2012. júl. 23. 08:42
Morgen!Moncsi, de jó, ilyen gyorsan hazamehetsz!!! Annyira örülünk Nektek. Szonjába meg naná, h szerelmes vagy, mert szuper anyuka vagy. Ennyi. :)
33661. tigrisné (válaszként erre: 33659. - DorkaMoncsi)
2012. júl. 23. 08:29
Nagyon ügyesek vagytok mindketten! Gratulálok mégegyszer tiszta szívből!
33660. kr73 (válaszként erre: 33659. - DorkaMoncsi)
2012. júl. 23. 08:29
Hatalmas gratula nektek! Tessék csak bűnözni, most rád fér! (Aztán újra diéta.) Végre otthon lesztek, szuper! :-)))
2012. júl. 23. 08:21
Sziasztok! Csak telefonról bekukk. Elvileg ma megyünk haza, gyerekdoki függő még. A császár nem is olyan gáz. A tejcsim úgy tűnik beindulni látszik. Szonjába szerelmes vagyok:) szétbűnöztem magam. Ettem...azaz habzsoltam francia krémest. Persze cukrosat. Nem is volt gondom a nagywc-vel.:)
33658. welkin102
2012. júl. 23. 06:05

Morgen testvéreim! Délig egy őrült nagy hajtás vár rám...ne várjatok!

Imádlak benneteket ám!

Jucus, köszi a válaszod! :D

33657. Manikácska (válaszként erre: 33655. - Pethoevi)
2012. júl. 23. 05:18
De a sajtot nem is kell, ugye?
33656. stellarg9
2012. júl. 23. 01:26

Sziasztok!

Még sosem írtam ide, és lehet, h túl kevés is az infóm, de valami szöget ütött a fejembe.

(Amúgy szubklinikus pm alulműk vagyok és 1 év alatt felére-harmadára ritkult a hajam.)

Terheléses cukron még nem voltam, de annyit sikerült kikönyörögni egy dokitól, hogy egy sima inzulint nézzünk már sztk laborban.

Ez jó rég volt, februárban, az érték nincs becsillagozva, én semmit nem értek hozzá, és nem érdeklődtem tovább. A pm lett a fő irány, ezt meg úgy elhagytam.

De beszéltem egy dokival, aki mellékesen rákérdezett az inzulinra, h néztük-e már, és nagyon "érdekesnek" találta az éhgyomrimat, emiatt most utána is megyünk egy terheléssel.

Addig is, mond ez valakinek bármit, h

éhgyomri glükóz ---- 4,8 (4,1 - 5,9 )

inzulin ----------- <2 (2.0 - 29 )?

Tudom, h kéne még 60 meg 120 perces, de a doki hangján hallottam, h fennakadt ezen az értéken, hogy ilyen annak van, aki tip-top izomzatú-súlyú stb (amúgy 29 éves vagyok, izomzat nem tip-top és van némi párnázottságom).

Előre is köszönöm, ha valaki okosít..

És még egy, ez nem tudom, csatolható-e bármelyik "témámhoz", de egyik napról a másikra az ujjbegyeim (10/10) kis párnát növezstettek, a tapintásom is rosszabb lett emiatt, elég kellemetlen és ijesztő.

Szóval ha ilyenről hallott valaki, annak is nagyon örülnék, ha oszlatna valamit a homályon... :-S

Még egyszer előre is köszönöm, ha tudtok segíteni!!

33655. pethoevi (válaszként erre: 33654. - Berdal)
2012. júl. 22. 22:57

hát,azt hiszem,jól csinálom a diétát,mert sokat fogytam.Igaz,a sajtot nem nagyon tudom félretenni,de a tejet sikerült és erre büszke vagyok,mert imádom nagyon...De tudom,h mit miért csinálok,tudom,i a célom és az fontosabb most.

Babára fel!:-DDD

33654. Berdal (válaszként erre: 33652. - Pethoevi)
2012. júl. 22. 22:21
Egyet ertek, en sem tarom be a dietat es ahogy te irtad nalad is ok, mert az a lenyeg hogy legyen sok zoldseg. Csak kerdeztel es en ezt az anyagot kaptam anno. Ma mar csak az IRest csinalom eleg arra koncentralni.
33653. tigrisné (válaszként erre: 33650. - Pethoevi)
2012. júl. 22. 22:20
Akoor jó :-) csak megijedtem azokon aiket írtál az előbb
33652. pethoevi (válaszként erre: 33648. - Berdal)
2012. júl. 22. 22:15

Ja,most jut eszembe,h én néztem a hüvely ph-at és tökéletes...

És arra,h gumival nyomjuk 0% esélyt látok.Erre nem vagyok hajlandó.:-D

Viszont ha nem ehetek állati és növényi fehérjét,akkor mit egyek?Na mindegy.Próbálok odafigyelni.Ha más nem,akkor marad az inszem...

33651. Berdal (válaszként erre: 33649. - Berdal)
2012. júl. 22. 22:12
Csak azert hogy ne vessetek meg, hogy ilyen keson eszek nalunk meg csak 9 ora van. :)
33650. pethoevi (válaszként erre: 33646. - Tigrisné)
2012. júl. 22. 22:11

igen,burgit csak ebédre,rizst nem nagyon,bevallom.Kenyeret csak TK-t,vagy finn kenyeret,vagy purpurt,vagy graham-t.

Tartom a diétát,kb 150gr-osat.Tudom,h mikor mennyi CH-t kell ennem.:-D

33649. Berdal
2012. júl. 22. 22:09
Tiszta ehes lettem. Mit ehetek utovacsinak?
33648. Berdal (válaszként erre: 33644. - Pethoevi)
2012. júl. 22. 22:07

Na most megfogtal! :) Mert en is csak a sok zoldseg nagyon keves hus dietat tudom.

Ezt kaptam Toth Livia Aviva oktatotol amikor panaszkodtam, hogy meg mindig nem vagyok terhes.

Allergia nőgyógyászati szempontból

> Dr. Oláh Andor szerint minden allergia mögött fehérje allergia áll.

> A szervezetet minden fajta fehérje lebontása megterheli.

> Allergia esetén fontos a fehérje bevitelt csökkentése. Ez főleg az állati fehérje bevitelére vonatkozik.

> Lebontás szempontjából a növényi és állati fehérje között az a különbség, hogy az állati fehérje sejtjeit vékony 2 bőr " borítja.

> Az állati fehérje sejtjei a szervezetbe jutva az emésztés során rögtön szétesnek, így a feldolgozás során szinte " sokk " ként hatnak a szervezetre.

> A növényi fehérje vastag " bőre " lassítja a feldolgozást, így könnyebb annak a beépülése.

> A túlzott fehérjebevitel ( hús, tejtermék, főleg a sajt, tojás, túró, zsiradékban sült ételek )allergiás reakciót válthat ki.

> A túlzott fehérjefogyasztás esetén az olajos magvak ( dió, mogyoró stb.)fehérje tartalma is fokozhatja az allergiás reakciót.

> Ha folyamatosan terheljük magunkat állati fehérjével, ennek feldolgozásához a szervezet hozzászokik, ahogyan a dohányzás méreganyagait is

megtanulja elviselni. Ha jön a virágpor a nyári megjelenésével a szervezet egyébként megtelt " méregpohara " kicsordul, és egy erős allergiás reakcióval válaszol.

> Ha csökken az állati fehérje bevitel, csökken, sőt teljesen eltűnik a pollen allergia és a poratka allergia is.

> Dr. Hanish szerint, ha a betegbe allergiát okozó " méreganyag " kerül, az egy savi reakciót vált ki. A szervezet egy savi reakcióval próbálja azt közömbösíteni. Ezt a szervezet által feldolgozhatatlan toxint belélegzés folyamán kaphatjuk a tüdőnkön keresztül, táplálkozáskor a gyomron keresztül,és a külső és " belső " bőrünkön keresztül is. Belső bőr a nyálkahárty,

pl. a hüvely felülete is.

> Vannak nők, akik a férjük spermájára allergiásak. Ekkor a spermák megjelenése a hüvelyben egy erős savi reakciót vált ki, így azok

elpusztulását okozza. Ebben az esetben az állati fehérje fogyasztása tilos, és minimálisra kell csökkenteni a növényi fehérje bevitelt is. A

zöldségekben dús táplálkozás mellett a napi hat db. mandula elegendő a szükséges fehérje pótlására.. A legalább három hónapig tartó diéta alatt a szeretkezés is csak óvszerrel töténhet.

> Három hónap csökkent fehérjebevitel után el lehet kezdeni az óvszer nélküli szeretkezést. Azeseménynél ajánlatos figyelembe venni a Jónás naptárt is.

> A vérünk pH értékét megközelítő pontossággal mérhetjük pH mérő indikátor papírral.

> ( neve Duoteszt ) ( pH = potential of Hydrogen ) A pH érték az oldat hidrogén koncentrációját méri.

> A vizelet, a nyál, az anyatej, az izzadság a szűrt vérünk.

> Ideális pH értékek: vér: 7,4 , nyál: 7,5 , vizelet: 7,5, hüvely: 3,5 - 4,2 magzatvíz: 8,5

> Tóth Lívia

Az Aviva Módszer oktatója

33647. Roszika (válaszként erre: 33645. - Fb594c0e36)
2012. júl. 22. 22:02

köszi csajok :)

Persze, nem fogom rongyosra bőgni ennyitől a párnámat, de jó leírni, meg így jobban tudatosul, hogy nem szabad.

Én azért szeretném nagyon pontosan betartani, mert nagyon rossz értékekkel indultam. Feltételezem minél jobban betartom, annál közelebb lesznek jobbak az eredményeim :D

33646. tigrisné (válaszként erre: 33644. - Pethoevi)
2012. júl. 22. 21:55
AkkOr mit eszel? Az ir diétának a lényege, higy egy bizonyos mértékű ch- t meg kell enni. Mit eszel, hogy ez meglegyen? Kenyeret, rizst néha burgit azért eszel nem?
33645. fb594c0e36 (válaszként erre: 33641. - Roszika)
2012. júl. 22. 21:41
Ez nem olyan nagy bűn :)
33644. pethoevi
2012. júl. 22. 21:40

az az igazság,h én nagyon sok zöldséget eszem,nagyon kevés hússal.cukrot évek óta nem,sem lisztet.Vagyis nagyon minimálisan...

van még tipped?

lehet,h kellene valami irrigálás?De mi?

33643. Berdal (válaszként erre: 33633. - Pethoevi)
2012. júl. 22. 21:37
Sajnalom! Es lugosito dietaval nem probalkoztal, az nem lehet hogy segitene?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook